reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny.... Pisałyacie, że Wasze organizmy przygotowują się do porodu i zaczynają się oczyszczać...
Matko... dziś w nocy byłam 3 razy w toalecie 🙈 tak mnie brzuch bolał... wkreciłam sobie, że może i mój organizm zaczyna się oczyszczac a później wpadłam w szok, że to dopiero 36 tydzień... i zaczynałam sobie tłumaczyć, że może po prostu zjadłam coś nietypowego i przez to... ale raczej nie.
Masakra 🙈
Mam nadzieje, ze to taka jednorazowa noc...
Jak tam u Was? Jak się czujecie?
Mnie bolą plecy, Mały nadal wysoko, więc mam mega ucisk na przeponę... Ciężko mi cokolwiek zrobić, wczoraj nawet prysznic było mi ciężko wziąć 😅 ostatnio też bardzo mnie suszy.

@Anipul spokojnie, nie nakręcaj się, poobserwuj się :)

reklama
Mnie bolą plecy, Mały nadal wysoko, więc mam mega ucisk na przeponę... Ciężko mi cokolwiek zrobić, wczoraj nawet prysznic było mi ciężko wziąć 😅 ostatnio też bardzo mnie suszy.

@Anipul spokojnie, nie nakręcaj się, poobserwuj się :)
Tak się staram :) Haha :) Człowiek pod koniec to już w panice 🙈
😂

Dziewczyny.... Pisałyacie, że Wasze organizmy przygotowują się do porodu i zaczynają się oczyszczać...
Matko... dziś w nocy byłam 3 razy w toalecie 🙈 tak mnie brzuch bolał... wkreciłam sobie, że może i mój organizm zaczyna się oczyszczac a później wpadłam w szok, że to dopiero 36 tydzień... i zaczynałam sobie tłumaczyć, że może po prostu zjadłam coś nietypowego i przez to... ale raczej nie.
Masakra 🙈
Spokojnie ja mam biegunkę juz od 32 , każdy organizm ma swój rytm ... w pierwszej ciąży tez jakoś od 35/36 mialam biegunkę teraz szybciej 😊

Matko... dziś w nocy byłam 3 razy w toalecie [emoji85] tak mnie brzuch bolał... wkreciłam sobie, że może i mój organizm zaczyna się oczyszczac a później wpadłam w szok, że to dopiero 36 tydzień... i zaczynałam sobie tłumaczyć, że może po prostu zjadłam coś nietypowego i przez to... ale raczej nie.
Masakra [emoji85]

Ja też już wcześniej miałam fazę oczyszczania organizmu. Wiec się nie martw.

Wszystkiego najlepszego :*
Ja oczywiście wczoraj o 19 padlam, wstałam o 22 i dalej poszłam spać, w efekcie już wstałam i nie wiem co będę robić dalej, jak na razie zjadłam torta czekoladowego kawałek bo dzisiaj mam 39 urodziny [emoji512][emoji3], no a zaraz będzie mnie mdlic ale co tam myślałam że język mi ucieknie wiadomo gdzie[emoji6]

Moi chłopcy kupili mi wczoraj piękne kwiaty i skromny prezent kupiłam ja sobie bo oni ciężko z allegro mają, ale są kochani [emoji7]Zobacz załącznik 1108207

Podobno dzieci odczuwają kiedy mamy robione usg, nie wiem ile w tym prawdy :)
Widzę że też borykasz się z tym problemem co ja [emoji23] my naszego widzieliśmy wyraźnie tylko na genetycznym. Mój się śmieje że z charakterku to czysta mamusia [emoji85] uparty wstydzioch a do tego śpioch xD i nijak go idzie dobudzić [emoji23]

Upór ma swoje dobre strony ;) no ale żeby tak mamie pokazywał różki? [emoji85] Bąbelek wstydził się tłumu, dobrze mu w brzuszku u Ciebie a wgapiają się w niego obcy ludzie [emoji23].
Tak teraz myśl mi przyszła- czy te nasze maluchy wiedzą kiedy je podglądamy? [emoji848]

To mnie tak rano przeczyscilo totalnie, ale moze to tylko przypadek. Znowu pol nocy mnie skurcze meczyly. Pierwszy, ktory mnie obudzil to az mnie zatelepalo z bolu. I bole krzyzowe przy okazji. Kurcze, co ciaza to macica mocniej cwiczy. W poprzedniej ciazy mnie tak dlugo meczyly, ale teraz sa jeszcze bardziej bolesne. A dzisiaj rowne 35 tygodni. Wykonczy mnie to. Przez to dzisiaj sie czuje jakbym miala kaca. Bola mnie biodra, kolana, glowa, krzyz... Oby do konca [emoji3061]
Matko... dziś w nocy byłam 3 razy w toalecie [emoji85] tak mnie brzuch bolał... wkreciłam sobie, że może i mój organizm zaczyna się oczyszczac a później wpadłam w szok, że to dopiero 36 tydzień... i zaczynałam sobie tłumaczyć, że może po prostu zjadłam coś nietypowego i przez to... ale raczej nie.
Masakra [emoji85]

To mnie tak strasznie ale to strasznie bolał żołądek o jelita po tym Monuralu, ze myślałam że się wykończe 😱 miałam.go wziąć na noc po 3 h nie jedzenia (ciężko było Bo mąż przywiózł torta bo moja mała szwagierka miała urodziny) ;) nie pamiętam kiedy ostatnio było mi tak niedobrze, tak źle i tak bolo. Co prawda zawsze miałam problem z zoladkiem ale nie spodziewałam się. (Chociaż wzielam antybiotyk na pusty zoladek 😖)
Jeżeli chodzi o bóle, to powiedzcie czy bóle w okolicy spojenia lonowego i pachwin jeat normalna? Nie mogę czasem nogi podnieść bez bolu o chodzę na pingwin ! Jakby mnie tak rozrywalo...

@nnat. Gdzie uciekłaś? Daj znać jak po świętach!
@julia2s Jestem za ale nie umiem tego zrobić 😁

reklama
Jeżeli chodzi o bóle, to powiedzcie czy bóle w okolicy spojenia lonowego i pachwin jeat normalna? Nie mogę czasem nogi podnieść bez bolu o chodzę na pingwin ! Jakby mnie tak rozrywalo...

Wiem o jakim bólu mówisz, borykam się z nim od 20 tc :( kiedy informowałam o tym swoją gin to mówiła że to normalny objaw. Teraz na 100% nie jestem pewna bo wyczytałam że może to być też objawy powoli skracającej się szyjki (u mnie się akurat to sprawdziło), z tym że u mnie dodatkowo doszedł ból kręgosłupa.
Myślę że maluszek jest już na tyle ciężki że ci obciąża te miejsca, mnie pomogło leżenie (wymóg przy pessarze i mojej szyjce), z kolei odbiło się całkowicie na kondycji, wczoraj krótki spacer wymagał nielada wysiłku 🙈.

Do góry