reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

reklama
Dziewczyny a rzeczywiście ten mój to taka kruszyna 2527 g[emoji848] a dziś mi wyszły rozbieżności z terminami porodu ale doktor pow że to też jak się mały ułoży i jak to jest wyliczone przez komputer niby .....

Moja przyjaciółka urodziła w styczniu w 36 tc z waga niecałe 2300 i miała 50 cm. Wiec nie jest taki mały. Druga we wrześniu urodziła w skończonym 38 z waga 2600 [emoji846]

Który masz tydzien? Waga z usg plus/minus nawet do 0.5 kg może się wahać. Mój mial przewidzianą 3.500 A urodził się 2.980 . Ja na Twoim miejscu dopakowalabym 50 rozmiar ciuszkowa jesli masz [emoji4]

Dokładnie. W moim przypadku w obydwu ciążach USG w dniu porodu podawało wagę dziecka o 0,5 kg mniej. Córka miała mieć 3 a miała 3500, a syn max 3500, a miał 4000.

Z miesiączki mam 36+2 ...to chyba sobie dokupie jakieś 50 bo się utopi ten mój w tych ciuszkach 😅 i trochę przepakować torbę muszę 🤭
Ja gonilam męża do sklepu z porodowki na szybkiego przepieral w domu ciuchy i mi przywiózł do szpitala bo to komicznie wyglądało jak 56 musialam rękaw w body na 3 razy zawijac. 36 tydz i taka waga to super , bardzo podobnie do mojego w tym czasie . Taki 3 kg maluch w sam raz do rodzenia, no i masz niemowlaczka prawdziwego. Moja siostra swoje dzieci rodziła po 4 kg i wyglądały jak miesięczne bobasye zawsze mowila ze mi zazdrości takiej malizny bo tak szybko rosną te dzieci.

Ja gonilam męża do sklepu z porodowki na szybkiego przepieral w domu ciuchy i mi przywiózł do szpitala bo to komicznie wyglądało jak 56 musialam rękaw w body na 3 razy zawijac. 36 tydz i taka waga to super , bardzo podobnie do mojego w tym czasie . Taki 3 kg maluch w sam raz do rodzenia, no i masz niemowlaczka prawdziwego. Moja siostra swoje dzieci rodziła po 4 kg i wyglądały jak miesięczne bobasye zawsze mowila ze mi zazdrości takiej malizny bo tak szybko rosną te dzieci.

No nasz syn to taki miesięczny już był jak się urodził [emoji23] w dodatku był długi miał 56, taki fajny papuśny i nie używaliśmy w ogóle rożka [emoji5] ale fakt, zawsze poród gorszy, bo to jednak 4 kg. Teraz mała chciałabym, żeby miała tak 3,5-4 nie więcej [emoji1307]

No nasz syn to taki miesięczny już był jak się urodził [emoji23] w dodatku był długi miał 56, taki fajny papuśny i nie używaliśmy w ogóle rożka [emoji5] ale fakt, zawsze poród gorszy, bo to jednak 4 kg. Teraz mała chciałabym, żeby miała tak 3,5-4 nie więcej [emoji1307]
Tez celuje w tą wagę, zobaczymy jutro ile będzie miala w porównaniu do syna bo baranie wypada w tym samym tc co z Alexem byłam. Ostanio byla 200 większa niż Alex, woec tez myślę, że będzie miała z 3.5 po porodzie

Ja dzisiaj jakos w miarę, ale wczoraj i przedwczoraj zle spałam 😰 na wadze mam 20 na plusie 🙉🙊🙈 ale ja tak już mam, bo przed ciążą 49 kg max 50. Zrobilam sie juz bardziej na twarzy, ramionach i stopach pyzata 😜 nudnosci to raczej mnie nie opuszczaja, ale to wieczorami. Walizka spakowana od poczatku marca, wozek zlozony, lozeczko turystyczne gotowe, lozeczko w sypialni tylko przystroic (tak mnie juz ciagnie 😂) i tylko hustawaka/leżaczek i niania elektroniczna w drodze i w sumie pełna gotowość 🙂
Nic sie nie martw. To moja pierwsza ciąża. Zawsze mialam super szybka przemiane materii i zawsze przy wzroście 176 cm wazylam.maksymalnie 55 do 60 km ;) taki szczypior byl że mnie. zaczelam się starac o dziecko. Dwa poronienia, milion badań, stres, sterydy i juz mi cialo odmowilo posłuszeństwa. 😊 teraz w 36+6 tez mam kolo 20 kg na plusie. I nie wiem jakim cudem. Nie wiem. 😬🙄 jest mi z tym cholernie zle. Ale ja nawet jak wstane po 2 dniach na wage to waga idzie w gore. A najśmieszniejsze jest to ze jak ktos mnie poznał już w coazy to wydaje mu sie normalna moja waga. Ale ja widze jakie pulory na twarzy 😂
Mam teraz 3 zmory ktore mi chodza po glowie. Po pierwsze ze mam te 20 kg i nie schudne, piersi po odstawieniu w 31 tc duohastonu mi zmalaly! No i tak jak ostatnio @Karolina1988* weszly mi sny, ze malutka urodzi sie z ZD. No leki jakies mnie naszły...nie spodziewalam się tego po sobie. ;/

Nic sie nie martw. To moja pierwsza ciąża. Zawsze mialam super szybka przemiane materii i zawsze przy wzroście 176 cm wazylam.maksymalnie 55 do 60 km ;) taki szczypior byl że mnie. zaczelam się starac o dziecko. Dwa poronienia, milion badań, stres, sterydy i juz mi cialo odmowilo posłuszeństwa. [emoji4] teraz w 36+6 tez mam kolo 20 kg na plusie. I nie wiem jakim cudem. Nie wiem. [emoji51][emoji849] jest mi z tym cholernie zle. Ale ja nawet jak wstane po 2 dniach na wage to waga idzie w gore. A najśmieszniejsze jest to ze jak ktos mnie poznał już w coazy to wydaje mu sie normalna moja waga. Ale ja widze jakie pulory na twarzy [emoji23]
Mam teraz 3 zmory ktore mi chodza po glowie. Po pierwsze ze mam te 20 kg i nie schudne, piersi po odstawieniu w 31 tc duohastonu mi zmalaly! No i tak jak ostatnio @Karolina1988* weszly mi sny, ze malutka urodzi sie z ZD. No leki jakies mnie naszły...nie spodziewalam się tego po sobie. ;/

Schudniesz. Ja po jakoś miesiącu może do dwóch już ważyłam tyle co przed. Piersi mi w ciąży zawsze rosną. A jak chudnę, to i one lecą [emoji85] No może delikatnie większe są niż przed ciąża. A teraz takie fajne [emoji28] a ten lęk o zdrowie maluszka, to zupełnie naturalna reakcja, będzie wszystko dobrze!

reklama
Tez celuje w tą wagę, zobaczymy jutro ile będzie miala w porównaniu do syna bo baranie wypada w tym samym tc co z Alexem byłam. Ostanio byla 200 większa niż Alex, woec tez myślę, że będzie miała z 3.5 po porodzie

No ja porównywałam usg moich z mała w 30 tc. , a ona 31 tc. Różnica była bardzo mała, wychodziłoby, ze urodzę (o ile dalej będzie tak rosła) mniej więcej 3500-3700 i ok 54-55 cm. Ale zobaczymy właśnie jutro, im bliżej, o ile dojdzie wizyta do skutku [emoji28]

Do góry