reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Wydaje mi się że to niemożliwe [emoji848]
Śniadanko zjedzone, spacerek zaliczony, obiadek zjedzony pora na kawę i babkę...
I pytanie , czy to możliwe, że młoda mnie tak kopnela ze wyskoczył mi siniak? Nie przypominam sobie żebym się uderzyła, albo ktoś, a na lewym boku mam dość ładnego siniaczka [emoji849][emoji85]

reklama
Tak sie przyzwyczailam do sledzenia forum codziennie, ze tak mi dziwnie ze malo osob pisze 😃 u mnie sniadanie u rodzicow zjedzone, śniadanie u tesciow zjedzone, obiadek też, kawka z ciastem juz dwa razy była (rodzice i tescie 3 km os soebie mieszkaja). Wszyatko podwójnie. 😄 krotki spacer zaliczony 😌 nawet krotka drzemka. 😊i w sumie nie ma co dzialac dalej. Siostra wymyslila ognisko i kiełbaske bo tak jej sie chce. Wiec dobrze ze duza dzialka i wies u rodzicow 🍺🥓🌭

Śniadanko zjedzone, spacerek zaliczony, obiadek zjedzony pora na kawę i babkę...
I pytanie , czy to możliwe, że młoda mnie tak kopnela ze wyskoczył mi siniak? Nie przypominam sobie żebym się uderzyła, albo ktoś, a na lewym boku mam dość ładnego siniaczka 🙄🙈
Co do sinaikow to tez mi sie wydaje niemozliwe 🤭

I pytanie , czy to możliwe, że młoda mnie tak kopnela ze wyskoczył mi siniak? Nie przypominam sobie żebym się uderzyła, albo ktoś, a na lewym boku mam dość ładnego siniaczka [emoji849][emoji85]

Mnie też wydaje się to raczej mało prawdopodobne. A masz żelazo i krzepliwość krwi w normie? Czasami siniaki pojawiają się samoistnie.

A ja powiem, że być możliwe. Moja też strasznie kopie i czasem tam gdzie bardziej uderza głową po kilka razy w jedne miejsce pojawia się zasinienie u mnie.

A ja powiem, że być możliwe. Moja też strasznie kopie i czasem tam gdzie bardziej uderza głową po kilka razy w jedne miejsce pojawia się zasinienie u mnie.

No to dla mnie nowość, ale jak widać w ciąży przez szalejące hormony wszystko możliwe [emoji846] U mnie każde jedno kopało bardzo, czasem miałam/mam wrażenie, ze brzuch mi rozerwie [emoji28] ale nie miałam zasinień i siniaków. Ja bym podpytała lekarza, jeżeli wyniki są ok, to najważniejsze.

No to dla mnie nowość, ale jak widać w ciąży przez szalejące hormony wszystko możliwe [emoji846] U mnie każde jedno kopało bardzo, czasem miałam/mam wrażenie, ze brzuch mi rozerwie [emoji28] ale nie miałam zasinień i siniaków. Ja bym podpytała lekarza, jeżeli wyniki są ok, to najważniejsze.
U mnie młoda ma mało miejsca przez przegrode i ściska sie z prawej strony. Juz przyzwyczaiłam się, że jak walnie w żołądek to aż mnie bierze na wymioty, nie wspominajac o biednej przeponie [emoji33]
Ale fakt to może kumulacja właśnie małej ilości miejsca i anemii w moim wypadku. Siniak zawsze jest w jednym miejscu, tam gdzie najczęściej i najmocniej uderza

U mnie młoda ma mało miejsca przez przegrode i ściska sie z prawej strony. Juz przyzwyczaiłam się, że jak walnie w żołądek to aż mnie bierze na wymioty, nie wspominajac o biednej przeponie [emoji33]
Ale fakt to może kumulacja właśnie małej ilości miejsca i anemii w moim wypadku. Siniak zawsze jest w jednym miejscu, tam gdzie najczęściej i najmocniej uderza

O właśnie stad moje pytanie do @Lilka455 o poziom żelaza, bo przy niedokrwistości wynikającej z hemoglobiny czy niskiego żelaza lubią wychodzić siniaki.
Moja po żebrach mi daje i rączkami po pęcherzu [emoji28]
Dziewczyny... już niedługo będzie Nam w ciele i na ciele wygodniej [emoji23]

O właśnie stad moje pytanie do @Lilka455 o poziom żelaza, bo przy niedokrwistości wynikającej z hemoglobiny czy niskiego żelaza lubią wychodzić siniaki.
Moja po żebrach mi daje i rączkami po pęcherzu [emoji28]
Dziewczyny... już niedługo będzie Nam w ciele i na ciele wygodniej [emoji23]
Oj ja już nie mogę sie doczekać, bo zaczyna za bardzo mnie boleć i dokuczać [emoji1787]
29 kwietnia mam wizytę i chyba wyznaczy mi termin cc, dlatego juz panikuje z torba do szpitala [emoji33]

Oj ja już nie mogę sie doczekać, bo zaczyna za bardzo mnie boleć i dokuczać [emoji1787]
29 kwietnia mam wizytę i chyba wyznaczy mi termin cc, dlatego juz panikuje z torba do szpitala [emoji33]

Ja tez. Tak mi ciężko! Czekam na bezpieczny czas. W środę zaczynamy 36 tc [emoji4] aaa pytałaś rano o podkłady dla nas, zapomniałam odpisać... ja spakowałam 3 opakowania po 10 szt.

reklama
Ja tez. Tak mi ciężko! Czekam na bezpieczny czas. W środę zaczynamy 36 tc [emoji4] aaa pytałaś rano o podkłady dla nas, zapomniałam odpisać... ja spakowałam 3 opakowania po 10 szt.
Ja dzis zaczęłam 35, ciężko jest jeszcze, że z tą cholerna wadą. Tyle dobrego, że przez sytuację zakazowa mam wymówke by się z domu nie ruszać [emoji1787] No ja kupilam 2 opakowania i tak mi się jednak za mało wydało. Teraz jeszcze spytałam na grupie mamusiek z mojego miasta, bo szpital dzidziusiowi niby wszystko zapewnia, trzeba tylko rzeczy na wyjście mieć. Ale lepiej zapytać kogos kto teraz rodził.

Do góry