Owszem, Salve
W aktualnym czasie można taką rozmowę odbyć telefonicznie (ale tylko w przypadku porodu naturalnego). Drukujesz ankietę z ich strony, wypełniasz i możesz przesłać skanem albo mms'em wypełnioną.
Pani przez telefon wypytała mnie o wszystkie leki jakie przyjmuję, czy były pobyty w szpitalu, kiedy i z jakiej przyczyny. Kto mnie prowadzi, która ciąża, który poród i czy są jakieś komplikacje zdrowotne (u mnie np nadżerka, pessar). Pytała o termin porodu (i tu miałam zonk bo długi czas nie wiedziałam którym terminem się sugerować, kazała skonsultować z gin i w dniu porodu zadzwonić najpierw na oddział i powiedzieć że jestem w terminie). Powiedziała że jeśli moja gin stwierdzi że jest wskazanie do cc to mam zadzwonić i im to powiedzieć.
Na sam koniec wyjaśniła kiedy mam się zgłosić, żeby najpierw zadzwonić, zabrać ze sobą wyprawkę dla mnie i malca, plan porodu, wszystkie dokumenty (usg, badania, wypisy ze szpitala, skierowanie- jeśli jest itd). Żeby zapoznać się jeszcze dodatkowo raz jeszcze z "vadamecum pacjentki- poród".
Kiedy zapytałam czy może być sytuacja że np nie będzie miejsc i mnie nie przyjmą, to odpowiedziała że aktualnie przekierowują pacjentów do innych placówek Salve by skupić się na porodach (tak w skrócie).
Myślę że gdybym zdecydowała się na cc to musiałabym jechać co nie widzi mi się z trzech powodów- aktualna sytuacja, moja sytuacja leżąca i fakt że nie jestem zmotoryzowana
Myślę że jeśli nie było problemów w ciąży to nie odmówią
.
Nie pamiętam który stopień referencyjności ma Medeor i jakie masz wskazania odnośnie porodu
Moja Kuzynka rodziła w medeorze i chwaliła sobie opiekę, ale ona miała bezproblemowy poród w terminie. Ja odpuściłam Medeor bo u mnie ciągle coś i z Łodzi zostaje mi najpewniejsza Matka Polka (gdzie za chiny pańskie nie chcę jechać
), Madurowicz (mają trójkę referencyjności ale też jakoś mi się nie widzi- już leżałam) i Rydygier (ma dwójkę jak Salve więc jeśli nie uda mi się dostać do Salve to chyba tam pojadę) bo prywatnie szukać na biegu szpitala nie bardzo mi się widzi