reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

U nas w szpitalu na szczecie daj te jednorazowe mleka , ale jak wszystko będzie dobrze i wyjdę na drugą dobę to mala nie zdąży zglodniec. Alex jak się urodził pokarm dostalam dopiero na 4 dobe kiedy wrocilam do domu i stres zszedł, a pielęgniarka przyniosla dla niwgo butelkę z mlekiem jakos w 3 dobe po porodzie bo mały juz plakal , a tak 2 dni przespal grzecznie prawie nic nie jedząc tylko tę siare co mialam.

reklama
Nawet nie wiedziałam ze są takie jednorazowe mleczka, a pamiętam ze mi dla syna w szpitalu dali mleka bo nie miałam na początku pokarmu a teraz to nie wiem ja chyba nie biorę .
No też nie wiedziałam, przypadkiem gdzieś mi wyskoczyło chyba na stronie apteki, ale nie wiem jak to się sprawdza, czy będzie jak to podgrzać 🤔 na stronie mojego szpitala też nic na temat butelek nie pisze, ale wolę wziąć, jest napisane że w razie potrzeby wypozyczaja laktator, także tego narazie nie kupuje, jak będzie potrzeba to kupię już po wyjściu ze szpitala, przy pierwszym dziecku miałam i sprzedałam nie użyty ani razu, bo nie mieliśmy problemu z KP.

Jedyne co to poprzednio położna kazała mi kupić nakładki silikonowe, bo miałam płaskie brodawki i mały mnie trochę pokaleczyl, to sprawdziły się swietnie, teraz też kupiłam, w razie ran to się przyda 😉

Jedyne co to poprzednio położna kazała mi kupić nakładki silikonowe, bo miałam płaskie brodawki i mały mnie trochę pokaleczyl, to sprawdziły się swietnie, teraz też kupiłam, w razie ran to się przyda 😉

Ja nie brałam butelek ani mleka, w domu w razie czego mialam i teraz tez mam, ale na szczescie moje dzieci jedno do 6 m-ca na piersi, a drugie do 8 m-ca na piersi i jeszcze odciagalam laktatorem i trzymalam w pojemniczkach dobe w lodowce. Nakladki mialam przy drugim, bo mnie dziąsłami gryzl 😂 uzywalam chwilke, bo sie oduczyl. Ale tak, sprawdzily sie super.

Byliśmy w lesie natuptalam 4 km i nawet ok się czuje, ale skurcze łapaly niemiłosiernie.
Z okazji tego , ze od 15 marca nie byłam w żadnym sklepie, dziś poszlam do drogerii kupic miniaturki kosmetyków do szpitala. I dorwalam plecako/dorbe dla małej. Mam z babyone w super stanie po synku, ale sobie pomyślałam, że do tego plecaka spakuje małą i jej rzeczy i nie będę brac torebki do szpitala , a do małej walizki spakuje siebie i gdyby męża nie bylo przy mnie to się tak nie odzwigam 😁

O kurcze, jakbym zrobiła tyle km, to bym urodziła w tym lesie 🙈🙊🙉 ja to dzisiaj nabiegałam się góra dól, później chwila relaksu i znowu 🤦🏼‍♀️ ale pomalutku ogarniam. Mnie też łapią skurcze, mała się wierci i mam wrażenie, że jest jej już ciasno. Ja spakowałam walizkę jedną, ale chyba wezme na wyjście dla Olivki ciuchy, żebyśmy później jak najszybciej były gotowe w dniu wyjscia.

reklama
O kurcze, jakbym zrobiła tyle km, to bym urodziła w tym lesie 🙈🙊🙉 ja to dzisiaj nabiegałam się góra dól, później chwila relaksu i znowu 🤦🏼‍♀️ ale pomalutku ogarniam. Mnie też łapią skurcze, mała się wierci i mam wrażenie, że jest jej już ciasno. Ja spakowałam walizkę jedną, ale chyba wezme na wyjście dla Olivki ciuchy, żebyśmy później jak najszybciej były gotowe w dniu wyjscia.
My co drugi dzien tak jeździmy, że względu na młodego, ale wcześniej nie patrzyłam na aplikację, a teraz przynajmniej wiem ile ma ta trasa ktora robimy takze mozna sobie pozwolić na ciasto i lody 🤣🙈

Do góry