reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Witam, ja dziś powinnam dostać paczkę z koszula i do karmienia, więc już będę miała wszystko i spakuje torbę do porodu. Rosolek się gotuje, na drugie spagetti 4sery,brokuły i kurczak. Może uda się iść na spacer chodz na chwilę ostatni raz bylam w sobotę na zewnątrz 😱
Ja jeszcze ten GBS przeciagam 33 tc mam więc może w następnym tyg pójdę, położna mowila ze jak mnie nic nie swędzi i nie mam uplawow mogę zrezygnować zeby nie iść do labolatorium, ale zadzwonię i powiem że w ciąży to może mnie odizoluja 🤦‍♀️

reklama
Rozłożyłam wczoraj puzzle 2000 sztuk, dzisiaj walczę [emoji57]
Hej dziewczyny jakie macie plany na dziś ? Ja robię porządki... Kupiłam sobie wczoraj laktator z lionelo elektryczny. Ciekawa jestem strasznie , bo nie jest najdroższy a ma super opinie. Mam zamiar walczyc o swój pokarm [emoji123]
Wyniki gbsu będę miała dopiero jutro. Oby wszystko było ok !

Hej dziewczyny jakie macie plany na dziś ? Ja robię porządki... Kupiłam sobie wczoraj laktator z lionelo elektryczny. Ciekawa jestem strasznie , bo nie jest najdroższy a ma super opinie. Mam zamiar walczyc o swój pokarm 💪
Wyniki gbsu będę miała dopiero jutro. Oby wszystko było ok !
Jakie plany? Leżenie, leżenie, leżenie 😂
Przed wczoraj zrobiłam 2 dniowy obiad (godzinę postałam przy garach, ale placuszki z soczewicy, marchewki i ziemniaków palce lizać), wczoraj poprasowałam godzinę i potem zdychałam. Więc mam dzisiaj szlaban, mąż za ścianą pracuje, to mnie przypilnuje 😂

A tak w ogóle, to dopiero co się obudziłam, zaraz zabieram się do łazienki, a potem na śniadanie 😜 Jak w II trymestrze cierpiałam na bezsenność, tak teraz śpi mi się w miarę dobrze (tfu, tfu, odpukać 😜😜😜).

Puzzle! Przecież ja ma w domu puzzle😁 Dzięki za przypomnienie 😉

Hej mamusie. U mnie laktator elektryczny się nie sprawdził, może źle trafiłam. Przy drugim kupiłam już ręczny i był super. Teraz też zaopatrzyłam się w normalny, cenowo ok ręczny z Tommee Tippe.
U mnie mąż robi obiadek. Bedzie zupka i losos w ciescie francuskim. Wczoraj zrobilam carbonare i cala poszla, taka dobra mi wyszla. Dzisiaj wiecej lezakuje, mialam isc do gina (ale tego kolegi) i odwolalam bo mam strach w oczach bo u niego zawsze MASA kobiet ciezarnych i nieciezarnych 😢, ale 15go mam u tej co mialam rodzic (zanim zamkneli mi szpital) 😰 My dzisiaj 34+1, czuję się coraz bezpieczniej 👌🏻
My tez chyba dzisiaj puzzle ruszymy, super alternatywa 😎

@Lilka455 jeśli nie masz wyniku GBS, to podczas porodu zapobiegawczo dają dożylnie antybiotyk. Ale nie wiem jak w Austrii 🧐 Wiec nie wiem sama czy ryzykowac i specjalnie isc robic, czy lepiej byc potencjalnym nosicielem paciorkowca z grupy B 🤨 jesli mi odwola 15go wizyte, to raczej sobie daruje robienie na "wlasna reke".

@Lilka455 jeśli nie masz wyniku GBS, to podczas porodu zapobiegawczo dają dożylnie antybiotyk. Ale nie wiem jak w Austrii 🧐 Wiec nie wiem sama czy ryzykowac i specjalnie isc robic, czy lepiej byc potencjalnym nosicielem paciorkowca z grupy B 🤨 jesli mi odwola 15go wizyte, to raczej sobie daruje robienie na "wlasna reke".
[/QUOT

Ja czekam z tym dlatego , że dostałam skierowanie juz 31 tc , a dla mnie to bez sensu bo dostalabym wynik w 32 tc , a do tego czasu moge sie jeszcze nabawic czegoś , więc czekam do 35tc , akurat mam wizyte u swojej gin., skierowanie do 18 kwietnia jest wazne , pójdę zaraz po wizycie u ginekologa bo 9n nie robi , a wyniki przesla juz bezpośrednio do mnie jak i szpitala w którym rodze 😊
Nie wiem czy to dobre rozwiązanie, myślę że tak.

W UK w ogole nie pobieraja GBS. Mozna sobie zrobic prywatnie, ale szczerze to nawet sami z siebie o tym nie mowia. Nie wiem dlaczego.
@Lilka455 jeśli nie masz wyniku GBS, to podczas porodu zapobiegawczo dają dożylnie antybiotyk. Ale nie wiem jak w Austrii [emoji3166] Wiec nie wiem sama czy ryzykowac i specjalnie isc robic, czy lepiej byc potencjalnym nosicielem paciorkowca z grupy B [emoji2955] jesli mi odwola 15go wizyte, to raczej sobie daruje robienie na "wlasna reke".

@Lilka455 A to u mnie jest tak, ze gin pobiera wymaz, a ja z wymazem do labolatorium musze jechac, a pozniej odebrac, jesli zrobie w lab przy szpitalu. Dobra opcja, ze wysylaja u Was do szpitala.

@julia2s no w sumie takie zaniedbujace ze strony lekarzy w UK, przeciez to sa zalecenia WHO. Ale przyznam, ze od niedawna. Ja w pierwszej ciąży w 2008 roku nie miałam robione, dopiero w drugiej w 2013. Teraz w 29 tc zrobil mi kolega wyzmaz (w razie czego) no ale one paciorkowiec potrafi raz bytować raz nie, wiec slusznosc maja wyniki od ok 35 tc.

Ja dzisiaj już część lekcji załatwiłam z młodym, jak zwykle matematyka na pierwszy ogień idzie bo lubi a polski to zło konieczne.
Obiad mam z wczoraj , spaghetti , jutro chcę pizzę piec. Macie może sprawdzony przepis na ciasto?

A i dzisiaj ma mi przyjść przesyłką z gemini , też już będę miała wszystko do torby dla siebie i malucha.

Ja gbs robię przed wizytą 16 .04, będę wtedy w 34 tc to chyba akurat.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej !
Ja dzisiam 35+1. Jestem po wizycie. Malutka po 2 tygodniach nabrala prawie 700 g! Dzisiaj juz mamy 2700g ;) grubasek z niej nie jest ale starwznie się ciesze. Zapis KTG super, GBS ujemy, wody plodowe w odpowiedniej ilości, przeplywy tez super. Dlatego dostalam wizyte za 3 tygodnie dopiero ;) ale mi ulzylo że brzuszek nadrobil. Noc dziwnego ze 3 kg mi przyszlo jal Malutka ciągle wolala jeść 😂 ( tak to sobie wytlumacze).
Super. Bardzo sie ciesze i jestem spokojniejsza juz dzisiaj. A nawet mi siw szyjla wydluzyla. Z 3.5 cm na ponad 4 cm. Talze moje lezenie o odpoczywanie przez ostatnie 3 tygodnie dalo rezultaty.
Dzisiaj jedziemy doc rodzicow, bede sadzila nasiona na rozsady.

Aaaa. I komode wczoraj zlozylismy z mężem. ! Poukladalam ubranka itp. Brakuje mi Paru rzeczy i okazalo soe że komoda ktora kupiłam ma tak strasznie jie wymiarowe szuflady na pojemniki. A wszystko z IKEA....hmmm. ale jalos sobie poradzilam. ;)

Do góry