reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Witam, ja dziś powinnam dostać paczkę z koszula i do karmienia, więc już będę miała wszystko i spakuje torbę do porodu. Rosolek się gotuje, na drugie spagetti 4sery,brokuły i kurczak. Może uda się iść na spacer chodz na chwilę ostatni raz bylam w sobotę na zewnątrz 😱
Ja jeszcze ten GBS przeciagam 33 tc mam więc może w następnym tyg pójdę, położna mowila ze jak mnie nic nie swędzi i nie mam uplawow mogę zrezygnować zeby nie iść do labolatorium, ale zadzwonię i powiem że w ciąży to może mnie odizoluja 🤦‍♀️

reklama
Rozłożyłam wczoraj puzzle 2000 sztuk, dzisiaj walczę [emoji57]
Hej dziewczyny jakie macie plany na dziś ? Ja robię porządki... Kupiłam sobie wczoraj laktator z lionelo elektryczny. Ciekawa jestem strasznie , bo nie jest najdroższy a ma super opinie. Mam zamiar walczyc o swój pokarm [emoji123]
Wyniki gbsu będę miała dopiero jutro. Oby wszystko było ok !

Hej dziewczyny jakie macie plany na dziś ? Ja robię porządki... Kupiłam sobie wczoraj laktator z lionelo elektryczny. Ciekawa jestem strasznie , bo nie jest najdroższy a ma super opinie. Mam zamiar walczyc o swój pokarm 💪
Wyniki gbsu będę miała dopiero jutro. Oby wszystko było ok !
Jakie plany? Leżenie, leżenie, leżenie 😂
Przed wczoraj zrobiłam 2 dniowy obiad (godzinę postałam przy garach, ale placuszki z soczewicy, marchewki i ziemniaków palce lizać), wczoraj poprasowałam godzinę i potem zdychałam. Więc mam dzisiaj szlaban, mąż za ścianą pracuje, to mnie przypilnuje 😂

A tak w ogóle, to dopiero co się obudziłam, zaraz zabieram się do łazienki, a potem na śniadanie 😜 Jak w II trymestrze cierpiałam na bezsenność, tak teraz śpi mi się w miarę dobrze (tfu, tfu, odpukać 😜😜😜).

Puzzle! Przecież ja ma w domu puzzle😁 Dzięki za przypomnienie 😉

Hej mamusie. U mnie laktator elektryczny się nie sprawdził, może źle trafiłam. Przy drugim kupiłam już ręczny i był super. Teraz też zaopatrzyłam się w normalny, cenowo ok ręczny z Tommee Tippe.
U mnie mąż robi obiadek. Bedzie zupka i losos w ciescie francuskim. Wczoraj zrobilam carbonare i cala poszla, taka dobra mi wyszla. Dzisiaj wiecej lezakuje, mialam isc do gina (ale tego kolegi) i odwolalam bo mam strach w oczach bo u niego zawsze MASA kobiet ciezarnych i nieciezarnych 😢, ale 15go mam u tej co mialam rodzic (zanim zamkneli mi szpital) 😰 My dzisiaj 34+1, czuję się coraz bezpieczniej 👌🏻
My tez chyba dzisiaj puzzle ruszymy, super alternatywa 😎

@Lilka455 jeśli nie masz wyniku GBS, to podczas porodu zapobiegawczo dają dożylnie antybiotyk. Ale nie wiem jak w Austrii 🧐 Wiec nie wiem sama czy ryzykowac i specjalnie isc robic, czy lepiej byc potencjalnym nosicielem paciorkowca z grupy B 🤨 jesli mi odwola 15go wizyte, to raczej sobie daruje robienie na "wlasna reke".

@Lilka455 jeśli nie masz wyniku GBS, to podczas porodu zapobiegawczo dają dożylnie antybiotyk. Ale nie wiem jak w Austrii 🧐 Wiec nie wiem sama czy ryzykowac i specjalnie isc robic, czy lepiej byc potencjalnym nosicielem paciorkowca z grupy B 🤨 jesli mi odwola 15go wizyte, to raczej sobie daruje robienie na "wlasna reke".
[/QUOT

Ja czekam z tym dlatego , że dostałam skierowanie juz 31 tc , a dla mnie to bez sensu bo dostalabym wynik w 32 tc , a do tego czasu moge sie jeszcze nabawic czegoś , więc czekam do 35tc , akurat mam wizyte u swojej gin., skierowanie do 18 kwietnia jest wazne , pójdę zaraz po wizycie u ginekologa bo 9n nie robi , a wyniki przesla juz bezpośrednio do mnie jak i szpitala w którym rodze 😊
Nie wiem czy to dobre rozwiązanie, myślę że tak.

W UK w ogole nie pobieraja GBS. Mozna sobie zrobic prywatnie, ale szczerze to nawet sami z siebie o tym nie mowia. Nie wiem dlaczego.
@Lilka455 jeśli nie masz wyniku GBS, to podczas porodu zapobiegawczo dają dożylnie antybiotyk. Ale nie wiem jak w Austrii [emoji3166] Wiec nie wiem sama czy ryzykowac i specjalnie isc robic, czy lepiej byc potencjalnym nosicielem paciorkowca z grupy B [emoji2955] jesli mi odwola 15go wizyte, to raczej sobie daruje robienie na "wlasna reke".

@Lilka455 A to u mnie jest tak, ze gin pobiera wymaz, a ja z wymazem do labolatorium musze jechac, a pozniej odebrac, jesli zrobie w lab przy szpitalu. Dobra opcja, ze wysylaja u Was do szpitala.

@julia2s no w sumie takie zaniedbujace ze strony lekarzy w UK, przeciez to sa zalecenia WHO. Ale przyznam, ze od niedawna. Ja w pierwszej ciąży w 2008 roku nie miałam robione, dopiero w drugiej w 2013. Teraz w 29 tc zrobil mi kolega wyzmaz (w razie czego) no ale one paciorkowiec potrafi raz bytować raz nie, wiec slusznosc maja wyniki od ok 35 tc.

Ja dzisiaj już część lekcji załatwiłam z młodym, jak zwykle matematyka na pierwszy ogień idzie bo lubi a polski to zło konieczne.
Obiad mam z wczoraj , spaghetti , jutro chcę pizzę piec. Macie może sprawdzony przepis na ciasto?

A i dzisiaj ma mi przyjść przesyłką z gemini , też już będę miała wszystko do torby dla siebie i malucha.

Ja gbs robię przed wizytą 16 .04, będę wtedy w 34 tc to chyba akurat.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej !
Ja dzisiam 35+1. Jestem po wizycie. Malutka po 2 tygodniach nabrala prawie 700 g! Dzisiaj juz mamy 2700g ;) grubasek z niej nie jest ale starwznie się ciesze. Zapis KTG super, GBS ujemy, wody plodowe w odpowiedniej ilości, przeplywy tez super. Dlatego dostalam wizyte za 3 tygodnie dopiero ;) ale mi ulzylo że brzuszek nadrobil. Noc dziwnego ze 3 kg mi przyszlo jal Malutka ciągle wolala jeść 😂 ( tak to sobie wytlumacze).
Super. Bardzo sie ciesze i jestem spokojniejsza juz dzisiaj. A nawet mi siw szyjla wydluzyla. Z 3.5 cm na ponad 4 cm. Talze moje lezenie o odpoczywanie przez ostatnie 3 tygodnie dalo rezultaty.
Dzisiaj jedziemy doc rodzicow, bede sadzila nasiona na rozsady.

Aaaa. I komode wczoraj zlozylismy z mężem. ! Poukladalam ubranka itp. Brakuje mi Paru rzeczy i okazalo soe że komoda ktora kupiłam ma tak strasznie jie wymiarowe szuflady na pojemniki. A wszystko z IKEA....hmmm. ale jalos sobie poradzilam. ;)

Do góry