reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Dziewczyny ma któraś z Was skurcze Braxtona-Hicksa? Bo mnie chyba wczoraj wieczorem dopadły w wersji lżejszych bóli miesiączkowych. Tylko w pozycji leżącej na boku przechodziło. Dzisiaj wstałam, umyłam się, zrobiłam sobie śniadanie i znów się zaczęło. Będę jeść na leżąco [emoji12]
I cały dzień tylko leżeć, a w planie miałam tyle rzeczy do zrobienia 🤪
A może to tylko macica nie nadąża za małym, bo wczoraj tak się wypinał, że myślałam, że zaraz mi wyjdzie przez brzuch [emoji23]

Tez tak miewam. Szczególnie jak się zaczyna mała wiercić, to jakby miał mi brzuch wystrzelić. Od 33 tc skurcze mogą się nasilać, ale i wiązadła w dalszym ciagu się naciągają, brzuch się powiększa nawet do 2cm/tyg. [emoji87]

reklama
Dziewczyny ma któraś z Was skurcze Braxtona-Hicksa? Bo mnie chyba wczoraj wieczorem dopadły w wersji lżejszych bóli miesiączkowych. Tylko w pozycji leżącej na boku przechodziło. Dzisiaj wstałam, umyłam się, zrobiłam sobie śniadanie i znów się zaczęło. Będę jeść na leżąco 😜
I cały dzień tylko leżeć, a w planie miałam tyle rzeczy do zrobienia 🤪
A może to tylko macica nie nadąża za małym, bo wczoraj tak się wypinał, że myślałam, że zaraz mi wyjdzie przez brzuch 😂
A pewnie ja już mam od 7 miesiąca ostatnio jak się nadrobie za dużo wystarczy, że wyciągnę naczynia ze zmywarki to taki sport i odrazu mnie biorą skurcze 😁😁😁

Tez tak miewam. Szczególnie jak się zaczyna mała wiercić, to jakby miał mi brzuch wystrzelić. Od 33 tc skurcze mogą się nasilać, ale i wiązadła w dalszym ciagu się naciągają, brzuch się powiększa nawet do 2cm/tyg. [emoji87]
Ja coś czuje , że mi mięśnie brzucha poszly tak mnie rwie pod mostkiem i piecze skóra, aż się boję jak ten mój bębenek bedzie po porodzie wygladal musze się za fizjoterapeutka rozglądać powoli bo ostanio tez mialam problem z nietrzymaniem moczu po porodzie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

A pewnie ja już mam od 7 miesiąca ostatnio jak się nadrobie za dużo wystarczy, że wyciągnę naczynia ze zmywarki to taki sport i odrazu mnie biorą skurcze [emoji16][emoji16][emoji16]

No to ja teraz to juz wszystko robię na raty bo zaczyna się konkretnie brzuch stawiać. Domownicy ogarnia zmywarkę, bo się boje, ze jak się schylę, to nie wstane [emoji23] Ale ostatnio to juz i leżenie i chodzenie dokucza, bo krocze sie przygotowuje, a mała obrócona od 30 tc i napiera.

Ja coś czuje , że mi mięśnie brzucha poszly tak mnie rwie pod mostkiem i piecze skóra, aż się boję jak ten mój bębenek bedzie po porodzie wygladal musze się za fizjoterapeutka rozglądać powoli bo ostanio tez mialam problem z nietrzymaniem moczu po porodzie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

To rzeczywiście niefajnie. Trenuj mięśnie Kegla, one pomogą z problemem nietrzymania moczu. Mnie tym „straszyli” bo moj drugi miał 4 kg, ale problem pojawiał sie tylko podczas zajęć CrazyFrog (na trampolinach).

Hej Dziewczyny.
U mnie nie wiem czasami czy to skurcze czy Młody tak się rozpycha. Nie umiem tego rozróżnić ;) dziś robiłam śniadanie, po śniadaniu musiałam się położyć bo nie dość, że Młody na pęcherz naciska to jeszcze plecy odmawiają posłuszeństwa...

Jeszcze z tą moją cukrzycą walczę. Już nie wiem co jeść, aby cukry obniżyć (niby w normie jeszcze, ale wysoko), ketony mi się niewielkie w moczu pokazują :(, więc codziennie muszę kombinować na kolacje. No załamać się idzie. ;)

@Karolina1988*, najlepiej wyślij to zdjęcie do swojej lekarki, może ona coś pomoże. Nie wiemy w jakim dokładnie to masz miejscu, czy to obtarcie od chodzenia czy samo się zrobiło. Jeśli nie boli, a swędzi to smaruj sudokremem, jeśli pomaga, ale konsultacja z lekarzem też jest wskazana. Na pewno jechanie osobiście do lekarza czy do szpitala to w tej chwili ostateczność..

Hej Dziewczyny.
U mnie nie wiem czasami czy to skurcze czy Młody tak się rozpycha. Nie umiem tego rozróżnić ;) dziś robiłam śniadanie, po śniadaniu musiałam się położyć bo nie dość, że Młody na pęcherz naciska to jeszcze plecy odmawiają posłuszeństwa...

Jeszcze z tą moją cukrzycą walczę. Już nie wiem co jeść, aby cukry obniżyć (niby w normie jeszcze, ale wysoko), ketony mi się niewielkie w moczu pokazują :(, więc codziennie muszę kombinować na kolacje. No załamać się idzie. ;)

@Karolina1988*, najlepiej wyślij to zdjęcie do swojej lekarki, może ona coś pomoże. Nie wiemy w jakim dokładnie to masz miejscu, czy to obtarcie od chodzenia czy samo się zrobiło. Jeśli nie boli, a swędzi to smaruj sudokremem, jeśli pomaga, ale konsultacja z lekarzem też jest wskazana. Na pewno jechanie osobiście do lekarza czy do szpitala to w tej chwili ostateczność..

Ketony lubią się tez pojawić z tzw „głodu” [emoji3] sama miałam taka sytuacje w styczniu [emoji3] ale miałam mdłości i nie jadłam od 16, w dodatku jelita mnie bolały i musiałam byc na głodzie 🤦🏼‍♀️ No i rano tadam „ketony w moczu”

Ketony lubią się tez pojawić z tzw „głodu” [emoji3] sama miałam taka sytuacje w styczniu [emoji3] ale miałam mdłości i nie jadłam od 16, w dodatku jelita mnie bolały i musiałam byc na głodzie 🤦🏼‍♀️ No i rano tadam „ketony w moczu”
Tak, tak, wiem. Ale mimo, iż jadłam kolacje to dziś mam niewielka ilość... Muszę dziś coś innego wymyślić na kolacje. Mam dość tej cukrzycy, byle do maja 😅

Tak, tak, wiem. Ale mimo, iż jadłam kolacje to dziś mam niewielka ilość... Muszę dziś coś innego wymyślić na kolacje. Mam dość tej cukrzycy, byle do maja [emoji28]

No przesrane tak kombinować i ograniczać [emoji85] ja tez musze słodycze, hmmm cieżko z tym bywa [emoji23]
I tak... byle do maja, chociaz u mnie to jedno i drugie 38 tc, wiec koniec kwietnia chcąc nie chcąc juz moge nogi rozkładać [emoji23]

reklama
Dziewczyny, za zgodą głównej zarządzającej, administratorki BB zapraszamy wszystkich zainteresowanych do zadawania pytań, na które odpowiedzi będą przedstawione podczas spotkań ze specjalistami. W najbliższej przyszłości odbędą się dwa:

28.03 - spotkanie z psychiatrą - Jackiem Stasiukiem

Link do: 28.03. spotkanie online z psychiatrą Jackiem Stasiukiem

30.03 - spotkanie z fizjoterapeutką dziecięcą - Natalią Orzech

Link do: 30.03. spotkanie online z fizjoterapeutką dziecięcą Natalią Orzech

Pytania można zadawać w wątkach, do których link zamieściłam powyżej. Jednocześnie zapraszam do zapoznania się z treścią poprzednich spotkań, z których nagrania umieszczone są w jednym zbiorczym wątku, o tutaj:

Link do: Rozmowy ze specjalistami. Nagrania do odtworzenia.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Do góry