reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

Po prostu im dalej tym ciezej na obrot. Wiadomo, ze ma jeszcze czas, ale jest juz spora. Mam nadzieje, ze to chwilowe i wroci na miejsce.
A to wyjaśnij mi, czy to kwestia jakiś przyszłych problemów czy ogółem strach?
Jestem w pierwszej, w końcu donoszonej do 3 tr ciąży, nie wiem jak odbierać taki strach, bo dla mnie najważniejsze by podczas porodu mały był dołem.
I żeby była jasność, nie krytykuję, po prostu pytam z ciekawości czy mogą być jakieś komplikacje później jeśli teraz masz małą u góry [emoji848]

reklama
Tez o niej czytałam jakis czas temu [emoji4] a juz myslalam, ze wszystko kupiłam [emoji23] wyleciało mi z glowy
Ja wcześniej nie mialam przy pierwszym dziecku bo miałam dwie wolne ręce jak spal mogłam kontrolować, ale jak teraz synek taki ciekawski to zdecydowałam się kupic, żeby mala spala w pokoiku i mieć ja na oku bez zaglądania bo mlody tez by pewnie kukal jak mama 🤣

Ja wcześniej nie mialam przy pierwszym dziecku bo miałam dwie wolne ręce jak spal mogłam kontrolować, ale jak teraz synek taki ciekawski to zdecydowałam się kupic, żeby mala spala w pokoiku i mieć ja na oku bez zaglądania bo mlody tez by pewnie kukal jak mama 🤣

Tez nie miałam przy pierwszym i drugim. Miałam ich bardziej pod ręka jak zasypiali. Od dwóch lat mieszkamy w nowym domu i jednak jak mała zaśnie w sypialni, to nie bede siedziała przy niej do samego zaśnięcia. Myślę, ze zda egzamin i bede spokojniejsza jak będzie spała na gorze, a ja bede na dole i bede miała ja na oku [emoji6]

Zostawienie samego dziecka w szpitalu w głowie mi się nie mieści. Co do zakazu porodów rodzinnych , serio dziewczyny nie dziwię się ,że nie pozwalają. Sama chciałabym , bo będzie cc , ale ile ludzi kłamie ,że nie miało styczności z kimś chorym , albo wróciło z zagranicy ? Na FB multum pytań , czy mogę iść do lekarza jak mój mąż wrócił dwa dni temu z zagranicy ??? Serio , nie ufam ludziom teraz. Za dużo ludzi nic sobie nie robi z tego wirusa. Im mniej ludzi , tym mniejsze prawdopodobieństwo zarażenia. A jak dwoje będzie chorych to zarazi dwa razy więcej osób, po prostu. Wiem ,że łatwo nie będzie , ale damy radę.

Dziewczyny, jeśli któraś byłaby zainteresowana to mam kod zniżkowy 10% w oficjalnym sklepie enfamil (nie obowiązuje na Enfamil Premium 1 i Enfamil Premium MFGM 1).
Mnie się nie przyda, a może któraś z Was myślała o karmieniu maluszka butelką mlekiem modyfikowanym :)

Dzwoniłam wszędzie gdzie się dało na szpital i do przychodni 🤦 to jest porażka nikt nie jest w stanie pomóc 🤦 co to jest za poradę przez telefon jak lekarz tego nie widzi... Kupiłam ten krem bdphanten zobaczymy czy pomoże bo ha nie wiem co zrobię ...

reklama
Dziewczyny, ale jeśli mąż pacjentki obok jest chory i ma tego wirusa, to przecież mieszkając z tą pacjentką w domu to i ona będzie go miała najprawdopodobniej. To jest tak samo jak z tą śmieszną kwarantanną domową. Moja mama wraca za tydzień do Pl (nie jest chora, bo siedzimy w domu). Dzwoniła do jakichś służb i się pytała jak ta kwarantanna ma wyglądać, a oni do niej, że może sobie mieszkać z resztą domowników tylko musi "trzymać dystans". A co to znaczy? Czytałyśmy, że wirus utrzymuje się w powietrzu do 3h (np jak ktoś kichnie, kaszlnie), na powierzchniach z plastiku nawet 3 dni... Więc co to za kwarantanna? Jakby moja mama była chora to choćby się z tatą mijali to i tak go najprawdopodobniej zarazi.

Co do niań elektronicznych. Ja miałam angelcare. I poczytajcie sobie o falach elektromagnetycznych, które podobno nie wpływają korzystnie na mózg. W każdym razie są nianie, które emitują te fale bezustannie i są takie, które wysyłają je tylko jak muszą przekazać sygnał do odbiornika. Podobno Angelcare jest w tej drugiej grupie, myśmy kupili akurat to, bo tak jakoś wyszło, nie wiem ogólnie czy bym się tym przejmowała, bo co teraz nie szkodzi w tych czasach? :D

Ja dzisiaj miałam usg, 1715 i 1815g mają moje bąble😊 Rosną sobie pomału, wielkoludami nie będą, ale cóż, aby ponad 2 kg miały. Oba głowami do dołu i raczej tak już zostanie, co mnie cieszy, bo chciałabym rodzić naturalnie. Pessar nadal mi dobrze trzyma i z 7mm zrobiło się 12. U nas mąż może być w szpitalu, ale nie wiem czy mój będzie, bo zwyczajnie nie mamy z kim syna zostawić, a najważniejsze jest dla mnie, żeby on był po prostu zaopiekowany. No i przesunęli mi termin z 15,05 na 01,05. Jak się nic nie wydarzy wcześniej to 1.05 wywołują poród. Nie chcą dłużej trzymać, żeby macica się za bardzo nie rozciągnęła.

Do góry