reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2020

reklama
Matko, dziewczyny !!! Ale mam zgage, zaraz ogien mi wyjdzie nosem. !
Co radzicie? Czyms się zatrułam chyba bo zoladek mnie strasznie boli, az rwie....

Mnie tylko mleko pomaga...
Po rennie boli mnie żołądek więc tylko to mi pozostaje. Koleżanka za to polecała mi surową marchewkę pochrupać. Nie próbowałam bo za nią nie przepadam :D

A mój wozek jeszcze gdzieś w sklepie 🤣🤣🤣 ja to taka przygotowana na to dziecko jak i na ciaze bylam 🤣🤣🤣 to prawda , że przy pierwszym wszystko na tip top, poplanowane,przygptpwane, wycacane, a drugie to juz inaczej na luzie mimo , że z moją pedanteria i tak mam cały czas w głowie, że jestem w czarnej...
no mam to samo.....próbuję coś zamówić przez internet, wkurzam się ,ze nie mogę tego dotknąć, "pomacać" .... załamka
I nie spałam dziś do 3 nad ranem -bez powodu :(
Właśnie się zastanawiam ile trwa ciąża ? :):):) Paranoja :)
p.s. za dużo siedzenia w domu

Dzieki dziewczyny za podpowiedzi! Nie bede mieszac. Wypilam sodke z woda. Zobaczymy. Ogorkow nie mam, marchewki tez nie i renni to w ogole ;) po mleku mogę szybko do toalety biec ;) także mało mi wyboru zostalo. Może jakoś usne. ;)
Łącze sie z tobą w bólu. Mi juz nic nie pomaga. A najgorsze jak obudze sie na siku. To potem nie śpię do 3 tak mnie pali. W tym tygodniu po wszytakim co zjem. Ale wczoraj to juz byla masakra. Wtedy muszę prawie na siedząco spac.

Łącze sie z tobą w bólu. Mi juz nic nie pomaga. A najgorsze jak obudze sie na siku. To potem nie śpię do 3 tak mnie pali. W tym tygodniu po wszytakim co zjem. Ale wczoraj to juz byla masakra. Wtedy muszę prawie na siedząco spac.

Ja akurat nie wiem co to zgaga, ale bardzo dobrze wiem co to wymiotować po 10 razy dzień w dzień do 5-go miesiąca 🤦🏼‍♀️ Teraz jedynie jeszcze mdłości pod wieczór. Czasem trudno umieć się nacieszyć z okresu ciąży [emoji85][emoji87][emoji86]

Tez niestety nie wiem co to zgaga i mdłości tak się zastanawiam że praktycznie ciążę przeszłam bezobjawowo 😁😅 oprócz tego że na początku mogłabym spać i spać wiecznue zmęczona byłam 😁 a dziś obudziłam się z lepszym humorem 🙃 czeka mnie sterta prasowania ciuchów małego 😅 a tak nie lubię prasować 😁😅 no ale ten chociaż czas mi zleci 🙂 a mam pytanie chodzi mi o połóg czy wtedy używany zeli do higieny intymnej jakiś delikatny pytam bo bladego pojęcia nie mam 🤷

no mam to samo.....próbuję coś zamówić przez internet, wkurzam się ,ze nie mogę tego dotknąć, "pomacać" .... załamka
I nie spałam dziś do 3 nad ranem -bez powodu :(
Właśnie się zastanawiam ile trwa ciąża ? :):):) Paranoja :)
p.s. za dużo siedzenia w domu

Ja z kolei lubię przez internet [emoji4] juz wszystko mamy. Wózek jeszcze w pudełkach, ale jest [emoji28] łóżeczko złożone, ale nie przybrane, bo się zakurzy [emoji846] ostatnie „poprawki” po świętach [emoji846]
Ja tez zle sypiam. A w szczególności zle zasypiam. Dzisiaj tez do 2 nad ranem przy otwartym oknie bo było mi gorąco 🤦🏼‍♀️
Dzień dobry mamusie [emoji4]

Tez niestety nie wiem co to zgaga i mdłości tak się zastanawiam że praktycznie ciążę przeszłam bezobjawowo 😁😅 oprócz tego że na początku mogłabym spać i spać wiecznue zmęczona byłam 😁 a dziś obudziłam się z lepszym humorem 🙃 czeka mnie sterta prasowania ciuchów małego 😅 a tak nie lubię prasować 😁😅 no ale ten chociaż czas mi zleci 🙂 a mam pytanie chodzi mi o połóg czy wtedy używany zeli do higieny intymnej jakiś delikatny pytam bo bladego pojęcia nie mam 🤷
Od położnej, a kiedyś wcześniej od lekarza, usłyszałam, że do okolic intymnych, w każdej sytuacji, najlepsze jest zwykle mydło w kostce (np. Biały jeleń). Powinno być najlepiej jak najmniej aromatyzowane. :) Używam od 4 lat i zamierzam też w połogu :) odstawiłam wszystkie żele - do mycia do higieny intymnej i widzę poprawę i skóry i "tam". Ja od dziecka walczę z różnymi przypadłościami skóry, potem przy niedoczynności jeszcze doszła patologiczna suchość i właśnie zwykle mydło bardzo mi pomogło (plus oczywiście balsamy po kąpieli).

Co za noc... O 3 moje dziecię stwierdziło, że to będzie świetny czas na zmianę pozycji. Kręcił się koło godziny 😅 próbowałam zmieniać pozycje (na boku, na plecach), ale nie robiło to na nim żadnego wrażenia (gdzie normalnie się w miarę uspokaja). 😅 Chyba zaraz wstanę i sobie lekką kawę zrobię bo czuję się nie do życia.

reklama

Ja używałam szare mydło w płynie (biały jeleń) i teraz też zamierzam. Również do mycia całego ciała, brzucha po cesarce.

Do góry