reklama
Hana89
Fanka BB :)
Ja wcześniej tez tak miałam ze oba boki brzucha jednocześnie i zastanawiałam się jak on to robi tu rączka a tu noga? Hihi takie akrobacje ze hejMój Skrzat uderza wszędzie Czasami aż czuje dyskomfort przez to... Jest moment, że uderza z prawej i lewej strony jednocześnie nie wiem co ona tam robi... rozciąga się, czy co?
Dziewczyny, co chodzi o zadyszkę to macie tak, że siedzicie i nagle robi Wam się duszno? Z sekundy na sekundę? Tak jakby Dzidzia nagle ucisnęła na narządy...
Hana89
Spokojnie, napewno się odwróci. Ja się wystraszyłam jak lekarz mi powiedział ze już jest głowa w dol od razu się go pytałam czy aby czasami się już nie wybiera na zewnatrzMoja na ostatnich badaniach była umieszczona pupą do dołu... ale myślę, że jeszcze ma czas na odwrócenie się, dwa dni temu zaczęłyśmy 26 tydzień
Hana89
A co do duszności to tez tak mam, potrafią się nagle pojawić na chwile i zaraz jest okey.Mój Skrzat uderza wszędzie Czasami aż czuje dyskomfort przez to... Jest moment, że uderza z prawej i lewej strony jednocześnie nie wiem co ona tam robi... rozciąga się, czy co?
Dziewczyny, co chodzi o zadyszkę to macie tak, że siedzicie i nagle robi Wam się duszno? Z sekundy na sekundę? Tak jakby Dzidzia nagle ucisnęła na narządy...
KundaKunda
Maleństwa w brzuszku mają jeszcze trochę miejsca do przemieszczania, co oznacza, że nawet jeśli są główką u dołu, to w każdej chwili mogą się obrócić
Mój artysta kopie po wszystkich stronach brzucha, każdego dnia Co się jednej pozycji będzie trzymał
Co do duszności, mialam je na początku II trymestru. Często robiło mi się momentalnie słabo i musiałam się natychmiast położyć, bo by mogło zakończyć się omdleniem. Teraz trochę przeszło, za to przyszła ogromna zadyszka, zwłaszcza jak równocześnie jestem w ruchu i chcę coś powiedzieć. Nawet czytanie na głos, to dla mnie wysiłek opatrzony sapaniem i przerwami na oddech
U nas strasznie wieje, drzewa uginają się do połowy Ale o dziwo miałam dzisiaj dobrą noc. Zasnęłam zaraz po północy i spałam ciurkiem 8h ❤ Oczywiście wliczając w to 6 spacerów do łazienki Czuję się, jak wypoczęty kwiat lotosu
Dzisiaj wizytuję, ale bez usg. Zobaczymy jak tam mój test antyglobulinowy, bo resztę wyników już odebrałam i z tego, co kalkuluje mój rozumek, to jest ok.
Nie dajcie się wiatrowi!
Mój artysta kopie po wszystkich stronach brzucha, każdego dnia Co się jednej pozycji będzie trzymał
Co do duszności, mialam je na początku II trymestru. Często robiło mi się momentalnie słabo i musiałam się natychmiast położyć, bo by mogło zakończyć się omdleniem. Teraz trochę przeszło, za to przyszła ogromna zadyszka, zwłaszcza jak równocześnie jestem w ruchu i chcę coś powiedzieć. Nawet czytanie na głos, to dla mnie wysiłek opatrzony sapaniem i przerwami na oddech
U nas strasznie wieje, drzewa uginają się do połowy Ale o dziwo miałam dzisiaj dobrą noc. Zasnęłam zaraz po północy i spałam ciurkiem 8h ❤ Oczywiście wliczając w to 6 spacerów do łazienki Czuję się, jak wypoczęty kwiat lotosu
Dzisiaj wizytuję, ale bez usg. Zobaczymy jak tam mój test antyglobulinowy, bo resztę wyników już odebrałam i z tego, co kalkuluje mój rozumek, to jest ok.
Nie dajcie się wiatrowi!
missroszi
oj tak! nagle zaczyna mi walić serce i brakuje tchu ale szybko przechodzi.Dziewczyny, co chodzi o zadyszkę to macie tak, że siedzicie i nagle robi Wam się duszno? Z sekundy na sekundę?
Ja śpię zazwyczaj na lewym boku.
Obrót na drugi bok to już wyczyn
natomiast na plecach za bardzo ciągnie mnie brzuch no i zgaga bardziej męczy .
na ostatnim badaniu mała leżała głową w dół pewnie dlatego ruchy stały się spokojniejsze.
Często na dole czuję takie pukanie i okropny napór na pęcherz - wydaje mi się jakbym miała się zaraz posikać a tam kilka kropel i tak co chwilę
K
karo88*
Gość
Ja zastanawiam się czy nie kupić sobie do mierzenia tętna płodu rano czułam ruchy nie jakieś mega intensywne jak Wy opusujecie ale jednak coś poczułam...wczoraj tyle się naczytalam głupot w Internecie że spać nie mogłam o tych ruchach ...
missroszi
mi się wydaje ze taki urok twojej ciąży.Ja zastanawiam się czy nie kupić sobie do mierzenia tętna płodu rano czułam ruchy nie jakieś mega intensywne jak Wy opusujecie ale jednak coś poczułam...wczoraj tyle się naczytalam głupot w Internecie że spać nie mogłam o tych ruchach ...
lekarz zawsze cie uspokaja, ze jest wszystko ok z dzidzią
może taki leniuszek
ale jeśli masz się denerwować co nie jest dobre to kup ten detektor
K
karo88*
Gość
I tak się zastanawiam po kim on taki leniwy jak coś staram się odkładać wszystkie negatywne myśli na bok najbardziej jak umiem ....mi się wydaje ze taki urok twojej ciąży.
lekarz zawsze cie uspokaja, ze jest wszystko ok z dzidzią
może taki leniuszek
ale jeśli masz się denerwować co nie jest dobre to kup ten detektor
reklama
Lilka455
Mi w pierwszej ciąży dopiero w 36 tyg się mlody odwrócił na stałe glowa w dół, a tak to był wszedzieMoja na ostatnich badaniach była umieszczona pupą do dołu... ale myślę, że jeszcze ma czas na odwrócenie się, dwa dni temu zaczęłyśmy 26 tydzień
Podziel się: