Dziewczyny, a macie ochotę na coś, czego w ciąży nie wolno jeść/ pić? Mi się tak marzy tonik, a chininy nie wolno w ciąży W grudniu miałam ochotę na grzańca i nawet sobie zrobiłam parę razy z piwem 0%, a potem się naczytałam, że cynamon nie jest wskazany w ciąży, nie wiem czy to prawda, ale jak zwykle się zestresowałam.
reklama
Aurelka1994
Fanka BB :)
Piwa mi się chce, takie 2%, mniam. Albo wino [emoji485] [emoji2960][emoji1787]
A czemu cynamon nie? Jem często z ryżem, albo kopytka z cukrem i cynamonem. Nigdzie nie widziałam że nie można [emoji848]Dziewczyny, a macie ochotę na coś, czego w ciąży nie wolno jeść/ pić? Mi się tak marzy tonik, a chininy nie wolno w ciąży [emoji24] W grudniu miałam ochotę na grzańca i nawet sobie zrobiłam parę razy z piwem 0%, a potem się naczytałam, że cynamon nie jest wskazany w ciąży, nie wiem czy to prawda, ale jak zwykle się zestresowałam.
Np. tu Link do: Zioła zakazane w ciąży piszą,że jest niewskazany. Choć ja też od czasu do czasu coś nim doprawię.Piwa mi się chce, takie 2%, mniam. Albo wino [emoji485] [emoji2960][emoji1787]A czemu cynamon nie? Jem często z ryżem, albo kopytka z cukrem i cynamonem. Nigdzie nie widziałam że nie można [emoji848]
Lilka455
Cynamon czy przyprawa korzenna moze wywołać skurcze, ale ja jem pierniki tonami i popijam cola jak ciąża zdrowa to raczej nic się nie powinno dziać, pomarańcze tez mogą uczulac A ja codziennie 2,3 jem bo tak mi się chce i co poradzićDziewczyny, a macie ochotę na coś, czego w ciąży nie wolno jeść/ pić? Mi się tak marzy tonik, a chininy nie wolno w ciąży W grudniu miałam ochotę na grzańca i nawet sobie zrobiłam parę razy z piwem 0%, a potem się naczytałam, że cynamon nie jest wskazany w ciąży, nie wiem czy to prawda, ale jak zwykle się zestresowałam.
KundaKunda
Mnie się często chce Pepsi, przed ciąża piłam ją litrami. Ale jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży przestałam pić (z kawą włącznie) i tego się trzymam. Chociaż lekarz pozwolił mi od czasu do czasu parę łyków pepsi się napić, ale wolę nie ryzykować, bo u mnie na jednej szklance się nie skończy.
I to są tylko dwie rzeczy które sobie odmawiam. Resztę jem bez ograniczeń, zwłaszcza cytrusy, za kiwi przepadam. Myślę, że póki wszystko jest w porządku i je się z umiarem, to nie ma się co martwić.
Już po wizycie. Ze stresu ciśnienie mi skończyło do 130/80, a do tej pory miałam 110/70. No i synuś też mój stres odczuł, bo miał tętno 170
Powiedziałam lekarzowi o skurczach i bólach po ostatniej wizycie i że bardzo boję się badania. Ale dałam się zbadać Z szyjką wszystko w porządku, zamknięta i długa 49,5 mm, więc odetchnęłam z ulgą.
Póki co czuję się dobrze, żadnych dolegliwości. I niech tak zostanie
I to są tylko dwie rzeczy które sobie odmawiam. Resztę jem bez ograniczeń, zwłaszcza cytrusy, za kiwi przepadam. Myślę, że póki wszystko jest w porządku i je się z umiarem, to nie ma się co martwić.
Już po wizycie. Ze stresu ciśnienie mi skończyło do 130/80, a do tej pory miałam 110/70. No i synuś też mój stres odczuł, bo miał tętno 170
Powiedziałam lekarzowi o skurczach i bólach po ostatniej wizycie i że bardzo boję się badania. Ale dałam się zbadać Z szyjką wszystko w porządku, zamknięta i długa 49,5 mm, więc odetchnęłam z ulgą.
Póki co czuję się dobrze, żadnych dolegliwości. I niech tak zostanie
Anipul
Dokładnie... a jak nie urządzę sobie drzemki w ciągu dnia to pod koniec jestem tak padnięta, że nie mam na nic siły... Dodatkowo dochodzą do tego zawroty głowy i poddenerwowanie.Więc drzemka w ciągu dnia musi być. Dla mnie ta ciąża to taki troche dramat ze swoimi dolegliwościami.
Byle do maja
Witajcie dziewczyny. Mi dzisiaj też dzień spędzony w łóżku. Mąż wyjechał dzisiaj do pracy zagranicę trochę mi się uplakalo ale teraz już się uspokoiłam. Mała wierci się dzisiaj w brzuchu.
Bardzo długa ta szyjke macie. Mi przy badaniu w 20 tygodniu wyszła 3,5 cm.
Anipul
Mój jedzie jutro... z tym, że poza wyjazdami za granicę i tak pracuje 600 km od nas także widzimy się tylko w weekendy Dodatkowo właśnie zarabia kasę na dom wyjezdzając podczas urlopów Zaczynamy wkonczeniówkę i chcemy ograniczyć kredyt do minimum...Ale ciężko jest być tak ciągle na odległość. Masakra jakas.Witajcie dziewczyny. Mi dzisiaj też dzień spędzony w łóżku. Mąż wyjechał dzisiaj do pracy zagranicę trochę mi się uplakalo ale teraz już się uspokoiłam. Mała wierci się dzisiaj w brzuchu.
Moja szyjka w 21 tyg była długości 4 cm. Także tez niekoniecznie długa. Ale dr nic nie wspominał na ten temat wiec pewnie jest ok.
KundaKunda
Też byłam w szoku pozytywnym oczywiście Ale przynajmniej się uspokoiłam
Z tego, co kojarzę, norma szyjki w ciąży, to 30-50 mm, także wasze długości są dobre
Dużo sił dziewczyny wam życzę. Rozstania są bardzo trudne. Mój mąż pracuje od rana do późnego wieczora, czasem do 22/23, ale przynajmniej w nocy, jak nie śpię, mogę sobie na niego popatrzeć
reklama
missroszi
oj nie zazdroszczę wam dziewczynyDużo sił dziewczyny wam życzę. Rozstania są bardzo trudne.
czy tylko ja mam tyle energii i nie śpię w dzień
najchętniej już bym się zabrała za malowanie naszej sypialni
u nas dzień leci za dniem - nowości brak
Podziel się: