reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Haha :) nie raczej - na pewno :)

No to dobrze :)

Dziewczyny, dzisiaj 20t1d i strasznie mnie dzisiaj bolał w nocy brzuch. Miednica i nogi mi sztywniały :O nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Dodatkowo rano wstałam i mam nudności i nawet mnie w piersiach tli ! Myślałam, że na tym etapie to się kobieta lepiej czuje. Biorę magnez cały czas, 3x1 ale jestem dzisiaj strasznie zmęczona. Też tak miałyście? Czy raczej z tym bólem brzucha dzwonić do lekarza? Na razie nie brałam ani no spa ;/

Może być ze maluszek uciskal na jakiś nerw i taki efekt :)
A nudności... Boże, też mnie dopadly, do 10 tc , i po kolejnych 10 tygodniach wróciły że zdwojoną siła w polaczeniu że zgaga [emoji12]

Ja bym odpoczela, polezala, zwłaszcza na lewym boku, jak będzie napięcie w brzuchu to no spa ;* zmęczenie też będzie miało wpływ na odczuwanie bólu ;*

reklama
Dziewczyny, dzisiaj 20t1d i strasznie mnie dzisiaj bolał w nocy brzuch. Miednica i nogi mi sztywniały :O nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Dodatkowo rano wstałam i mam nudności i nawet mnie w piersiach tli ! Myślałam, że na tym etapie to się kobieta lepiej czuje. Biorę magnez cały czas, 3x1 ale jestem dzisiaj strasznie zmęczona. Też tak miałyście? Czy raczej z tym bólem brzucha dzwonić do lekarza? Na razie nie brałam ani no spa ;/
Co chodzi o ból brzucha to mam czasami ale taki lekki... A zmęczenie to ostatnio moje drugie imię 🙈 W drugim trymestrze miałam chyba z 2 tyg takiej super energii.. a poza tym non stop jestem zmęczona.

Co chodzi o ból brzucha to mam czasami ale taki lekki... A zmęczenie to ostatnio moje drugie imię 🙈 W drugim trymestrze miałam chyba z 2 tyg takiej super energii.. a poza tym non stop jestem zmęczona.
Ja mam podobnie, też mnie czasami lekko poboli brzuch, ale staram się dużo leżeć. Zmęczenie mnie dopada tak sinusoidalnie - jeden dzień to zgon w łóżku, drugi to wulkan energii.
Jak tam, Mamusie, przygotowania do Świąt? :)

Ja mam podobnie, też mnie czasami lekko poboli brzuch, ale staram się dużo leżeć. Zmęczenie mnie dopada tak sinusoidalnie - jeden dzień to zgon w łóżku, drugi to wulkan energii.
U mnie przygotowania idą etapami :D
Ogarnę coś i zmęczona jestem :p odpoczne i znów coś działam :D

Cześć dziewczyny trochę się nie odzywałam, jestem 4 dni w Polsce , a moj syn ma zapalenie oskrzeli, zapalenie spojówek, przyrosniete migdalki i prawdopodobnie przepukline pepkowa do operacji... ma antybiotyk na oskrzela, do oczu i nosa... hohoho wesołych świąt... modlę się zebym ja się nie zarazila bo kaplica... z dobrych wiadomości dziś powiększyła nam się rodzina mojemu siostrzencowi urodzila się piękna zdrowa córeczka...

Witajcie dziewczyny i miłego dnia wam życzę. Miałam wczoraj wizytę o 10.30 i Oczywscie weszłam po 11.30. Z moja dziewczynka wszystko dobrze.
Połówkowe mam na 2 stycznia i gabinet prywatny u mojego lekarza to napewno mnie skasuje porządnie. Może wkoncu dostanę jakieś zdjęcie z usg bo narazie od 9 tygodnia jak dostałam ostatnie tak teraz w ogóle.
Oczywscie zaraz po swietach 27 grudnia mam glukoze do picia i siedzenie 3 godziny w lab.
Wczoraj tak mnie dzień wymeczyly wróciłam do domu po 18 zjadłam kolację i 20 min i poszłam spać.
@Charlotte21 dzisiaj ty chyba masz wizytę? Daj znać jak fasolka wkoncu się ujawni.

Wraz z Malutką w brzuszku pozdrawiamy Was dziewczyny z przychodni, z laboratorium. Właśnie czekam na badanie glukozy. Trzymam sama kciuki, żebym to wypiła 😂
Pozdro dziewczyny :)
Ojej... tez trzymam kciuki za Ciebie ❤
Sama się zastanawiam jak zrobić żeby to wypić i nie zwymiotować 🙈🙊

Powoli.. Mąż większość robi [emoji847] wczoraj jedynie ogarnęłam z nim zakupy takie już porządne. Tylko zostanie chlebek do kupienia w poniedziałek.
Zdrówka dla synka!
Cześć dziewczyny trochę się nie odzywałam, jestem 4 dni w Polsce , a moj syn ma zapalenie oskrzeli, zapalenie spojówek, przyrosniete migdalki i prawdopodobnie przepukline pepkowa do operacji... ma antybiotyk na oskrzela, do oczu i nosa... hohoho wesołych świąt... modlę się zebym ja się nie zarazila bo kaplica... z dobrych wiadomości dziś powiększyła nam się rodzina mojemu siostrzencowi urodzila się piękna zdrowa córeczka...
Współczuję, czeka mnie to po nowym roku.
Wraz z Malutką w brzuszku pozdrawiamy Was dziewczyny z przychodni, z laboratorium. Właśnie czekam na badanie glukozy. Trzymam sama kciuki, żebym to wypiła [emoji23]

reklama
@gigi_ Hej! Ale macie dziewczyny pamięć. :) no ja w trakcie badań. Bo główki nie da się obejrzeć.

❤dziewczynka ❤😁😁

Czułam dobrze w kościach. ;) wiadomo u mnie mężczyźni w rodzinie stawiali na chłopaka, jak to faceci. ;) ale męża już przygotowałam że musi się nastawić na dziewczynkę. Jeszcze nie pisałam do niego ;)

Do góry