reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

Hej kobietki, troche sie nie odzywalam, ale bylam w Polsce, a zaraz po w domu zapanowala jelitowka 😓. Zaraz przed wyjazdem widzialam sie z polozna i mam brac aspiryne do konca ciazy, ze wzgledu na niski poziom pappa i niby moze to powodowac, ze lozysko slabiej moze pracowac i stad na rozrzedzenie krwi aspriyna. Dodatkowo bede miala USG gdzies tam kolo 30tc. W Polsce widzialam sie tez z lekarzem i generalnie odradzil mi platne badania skoro i tak nic bym nie zrobila nawet jakby wynik byl zly. Zrobil porzadne USG i kosc nosowa elegancka, NT tez byla ok, chociaz to juz bylo o kilka dni za pozno na prenatalne, ale bazowal sie na wynikach z UK tez. On jest taki, ze plci nie okresli jak nie ma pewnosci, a jak bylam to 14+4 wedlug niego za szybko na 100%, natomiast z takim wyrostkiem 3/4 stanie sie chlopcem, ale wargi sromowe tez potrafia byc ogromne wiec w sumie to nie wiadomo. Mama nadzieje, ze nie bedzie czwarty chlopak, chociaz takie mam przeczucie. W sobote jade na dodatkowe USG i wtedy juz powinnam poznac plec. To bedzie 16+6.

reklama
Hej kobietki, troche sie nie odzywalam, ale bylam w Polsce, a zaraz po w domu zapanowala jelitowka 😓. Zaraz przed wyjazdem widzialam sie z polozna i mam brac aspiryne do konca ciazy, ze wzgledu na niski poziom pappa i niby moze to powodowac, ze lozysko slabiej moze pracowac i stad na rozrzedzenie krwi aspriyna. Dodatkowo bede miala USG gdzies tam kolo 30tc. W Polsce widzialam sie tez z lekarzem i generalnie odradzil mi platne badania skoro i tak nic bym nie zrobila nawet jakby wynik byl zly. Zrobil porzadne USG i kosc nosowa elegancka, NT tez byla ok, chociaz to juz bylo o kilka dni za pozno na prenatalne, ale bazowal sie na wynikach z UK tez. On jest taki, ze plci nie okresli jak nie ma pewnosci, a jak bylam to 14+4 wedlug niego za szybko na 100%, natomiast z takim wyrostkiem 3/4 stanie sie chlopcem, ale wargi sromowe tez potrafia byc ogromne wiec w sumie to nie wiadomo. Mama nadzieje, ze nie bedzie czwarty chlopak, chociaz takie mam przeczucie. W sobote jade na dodatkowe USG i wtedy juz powinnam poznac plec. To bedzie 16+6.
Widzisz to jest super, nie ma co sie martwić na zapas :) wiem , ze łatwo się mowi , ale pozytywne nastawienie i myślenie potrafi działać cuda. Ja też byłam rozczarowana jak najpierw usyszalam, że dziewczynka, w 13 tc A pozniej w 16 ze chlopak, aleeee czytałam, że jeszcze nic nie jest przesądzone do 20 tg ciazy wszytsko moze sie zmienić. Chciaz juz mi jest obojętne jakos nawet z tymi chłopcami myślę będzie mi wesolo :) Ty już coś o tym wiesz. Chociaż zdaje sobie sprawę, że kobieta marzy o ksiezniczce :)

Tak w ogóle to dzień dobry w poniedziałek:)
U nas chorobowo, molody kaszle , wczoraj mi zwymiotowal, ale raczej to nie jelitowka :) takze w dupie dobrze ze teraz chory a nie w święta mamy 2 tyg na regenerację;)

Widzisz to jest super, nie ma co sie martwić na zapas :) wiem , ze łatwo się mowi , ale pozytywne nastawienie i myślenie potrafi działać cuda. Ja też byłam rozczarowana jak najpierw usyszalam, że dziewczynka, w 13 tc A pozniej w 16 ze chlopak, aleeee czytałam, że jeszcze nic nie jest przesądzone do 20 tg ciazy wszytsko moze sie zmienić. Chciaz juz mi jest obojętne jakos nawet z tymi chłopcami myślę będzie mi wesolo :) Ty już coś o tym wiesz. Chociaż zdaje sobie sprawę, że kobieta marzy o ksiezniczce :)
U mnie w 16,4 tyg. dr stwierdził na 95% dziewczynke...
Szczerze, podświadomie liczyłam na chłopca bo córeczkę juz mamy :) Ale... jak się dowiedziałam, że będzie dziewczynka to jakoś dziwnie się ucieszyłam :D mój mąż też... z tym, że mówi, że obawia się, że we trzy możemy puścic go z torbami 👸👸👸💅💇👄👠👑💄👛💰💰💰 😀

U mnie w 16,4 tyg. dr stwierdził na 95% dziewczynke...
Szczerze, podświadomie liczyłam na chłopca bo córeczkę juz mamy :) Ale... jak się dowiedziałam, że będzie dziewczynka to jakoś dziwnie się ucieszyłam :D mój mąż też... z tym, że mówi, że obawia się, że we trzy możemy puścic go z torbami 👸👸👸💅💇👄👠👑💄👛💰💰💰 😀
No wlasnie ja znając swoje potrzeby, a widzac ile potrzebuje mój mąż i syn badać mama 2 synów mogę stwierdzić, że nasze finanse są bezpieczne haha, gorzej jak zaczną się dziewczyny i mamo daj na pizze :D

Myłam dziś rano zęby, mam szczoteczkę elektryczną i dostałam kopniaki od Malutkiej, pierwsze! [emoji4] wyłączyłam szczoteczkę, żeby się skupić czy faktycznie to są ruchy Dzieciątka, ale cisza. Włączyłam szczoteczkę i kopniaki. Nie wiem czy to zasługa szczoteczki, ale ewidentnie Malutkiej się podobało co mama robi :D Chyba zaraz znów umyje zęby [emoji23]
Moja mała bardzo reaguje na hałas i nowe głosy. ;)
Za to totalnie przestaje kopać jak Mąż przyłoży rękę do brzucha :)

reklama
Do góry