reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2020

Hej dziewczyny Znowu nie było mnie kilka dni Ledwo wyszłam z zapalenia oskrzeli a tu młody (3latek) przytaszczyl jelitowke Najpierw on, wczoraj córka (5lat) a dziś ja Mam dość 😥

reklama
Ja że swoim strachem to pewnie w 35tyg najwcześniej polecę na zakupy, takie jakich potrzebuje na sam początek - wyprawka i pierwsze dni. Jakoś na razie w głowie mam strach, chociaż wierzę, że wszystko będzie dobrze.
U nas znów w nocy wizyta na izbie przyjęć. Znów mocne plamienie, znów mały krwiaczek. Ja depresji dostanę... :(
Wiesz co, przy krwiakach to najlepiej niestety nic nie robić, tzn tylko to co naprawdę musisz. U mnie się wchłonęły dopiero jak przestałam robić kompletnie wszystko oprócz gotowania. Nawet po załadowaniu pralki czy prasowaniu dostawałam plamień. Teraz jest już ok, ale jedno łożysko mam na szyjce i też muszę uważać, bo jak się odklei to mogę mieć plamienia i krwiaka. Jakoś trzeba wytrzymać te parę miesięcy...

Dziewczyny może polecacie jakieś kosmetyki A prędzej kremy do ciała i buzi. Ostatnio bardzo skora mi się wysuszyla A nie chciałabym mojej fasolce zaszkodzić.
Mi w aptece kobietka powiedziała, ze najbezpieczniej jest uzywac kremow dla dzieci .
Może Cię zaskoczę , Ale ja jakis czas temu kupilam krem w Lidlu z ich serii Cień odpowiedni dla kobiet w ciąży ma rozowe opakowanie i certyfikat przyjazny mama w ciąży. Ma fajny skład narazie super mi się sprawdza i pięknie pachnie.

Dziewczyny może polecacie jakieś kosmetyki A prędzej kremy do ciała i buzi. Ostatnio bardzo skora mi się wysuszyla A nie chciałabym mojej fasolce zaszkodzić.
Przede wszystkim polecam strone Sroka o Są tam super analizy kosmetyków A po drugie to stawiałabym na kosmetyki naturalne U mnie sprawdzają się rosyjskie Biolab ale to trzeba indywidualnie coś dobrać

Wiesz co, przy krwiakach to najlepiej niestety nic nie robić, tzn tylko to co naprawdę musisz. U mnie się wchłonęły dopiero jak przestałam robić kompletnie wszystko oprócz gotowania. Nawet po załadowaniu pralki czy prasowaniu dostawałam plamień. Teraz jest już ok, ale jedno łożysko mam na szyjce i też muszę uważać, bo jak się odklei to mogę mieć plamienia i krwiaka. Jakoś trzeba wytrzymać te parę miesięcy...
No to właśnie tak robię, że mało co robię. Dużo leze, mam czasami wybrać się na spacer, a tak to się mega oszczędzać. Moje łożysko też jest blisko ujścia, jednak lekarz uspokaja i mówi, żeby się nie martwić, bo w sumie stres i zwiększony kortyzol nie pomagają. Biorę progesteron i liczę, że jak się podniesie łożysko, to będzie lepiej.

A ja zaś mam tak, że od 2 trymestru mam zero objawów ciazowych prócz tkliwosci piersi no i wystający brzuszek , dzidzia kilka razy dala znac takim glaskaniem , ale od jakiegoś czasu cisza pewnie się przemiescila wyżej i na nic nie uciska, nawet siku w nocy juz nie wstaje ... za to pierworodny nie daje o sobie zapomnieć i nadrabia za kilkoro dzieci... waga mi ruszyła woec postanowiłam, że jako jutro zaczyna się adwent do świąt, zero słodkości zobaczymy ile wytrwam :)
Byliśmy dziś na zakupach prezentowych chyba juz większość mam jedynie co to z Internetu kilka zamówień. Posprzatalam obiad zrobiony mozna wypić kawę ufff

jak tam dziewczny, udało wam się coś interesującego upolować na black friday? byłam dzisiaj z córką w h&m szczebiotała radośnie wybierając body i śpioszki "mama a może to dla naszego dzidziusia? albo niieee, to mu się nie spodoba. ale to jest łaaaał, mięciutkie, cudooowne", buzia jej się nie zamykała😄 Tyle przecen a ja nie mogę się zebrać żeby kupić coś maluszkowi... myślę że po nowym roku zacznę zakupy, nic na siłę.
póki co na BF kupiłam sobie bluzę na którą czatowałam od dłuższego czasu, zrobiłam zapasy musli z one day more które codziennie zajadam rano w pracy(-45% więc nakupowałam hurtowo) i trochę owsianek -30% na innej bajce bo mają ananasowo-kokosową 😍 . czyli podeszłam do sprawy raczej praktycznie, nawet mojej wielkiej zachcianki czyli odjechanego płaszcza zimowego który bardzo chciałam ale pewnie w tym roku założyłabym go może 3 razy nie kupiłam. jestem wzorem rozwagi 😎

jak tam dziewczny, udało wam się coś interesującego upolować na black friday? byłam dzisiaj z córką w h&m szczebiotała radośnie wybierając body i śpioszki "mama a może to dla naszego dzidziusia? albo niieee, to mu się nie spodoba. ale to jest łaaaał, mięciutkie, cudooowne", buzia jej się nie zamykała[emoji1] Tyle przecen a ja nie mogę się zebrać żeby kupić coś maluszkowi... myślę że po nowym roku zacznę zakupy, nic na siłę.
póki co na BF kupiłam sobie bluzę na którą czatowałam od dłuższego czasu, zrobiłam zapasy musli z one day more które codziennie zajadam rano w pracy(-45% więc nakupowałam hurtowo) i trochę owsianek -30% na innej bajce bo mają ananasowo-kokosową [emoji7] . czyli podeszłam do sprawy raczej praktycznie, nawet mojej wielkiej zachcianki czyli odjechanego płaszcza zimowego który bardzo chciałam ale pewnie w tym roku założyłabym go może 3 razy nie kupiłam. jestem wzorem rozwagi [emoji41]

Mnie w tym roku BF nie powala i nic nie kupiłam 🤷🏽‍♀️ sobie nie mam za bardzo co, bo nie wiem jak się moje ciało będzie zmieniało ( narazie chudnę) a z rzeczami dla dzidziusia czekam aż poznam płeć na 100%

reklama
jak tam dziewczny, udało wam się coś interesującego upolować na black friday? byłam dzisiaj z córką w h&m szczebiotała radośnie wybierając body i śpioszki "mama a może to dla naszego dzidziusia? albo niieee, to mu się nie spodoba. ale to jest łaaaał, mięciutkie, cudooowne", buzia jej się nie zamykała😄 Tyle przecen a ja nie mogę się zebrać żeby kupić coś maluszkowi... myślę że po nowym roku zacznę zakupy, nic na siłę.
póki co na BF kupiłam sobie bluzę na którą czatowałam od dłuższego czasu, zrobiłam zapasy musli z one day more które codziennie zajadam rano w pracy(-45% więc nakupowałam hurtowo) i trochę owsianek -30% na innej bajce bo mają ananasowo-kokosową 😍 . czyli podeszłam do sprawy raczej praktycznie, nawet mojej wielkiej zachcianki czyli odjechanego płaszcza zimowego który bardzo chciałam ale pewnie w tym roku założyłabym go może 3 razy nie kupiłam. jestem wzorem rozwagi 😎
Ja też praktycznie kozaki na zimę sobie i młodemu, czekam na przeceny grudniowe przed świętami u nas od 8 grudnia startują:D

Do góry