reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2020

My na 8 wszyscy do przedszkola, tzn dzici do grup a ja do biura :-) super, ze pracuje tam gdzie one sie ucza [emoji14] eygoda i bliziutko, bo 3km. Wstaje 6.30, ale jak mi ciezko wstac... my tez ustalilismy ze dla dzici, ale i tak zawsze ktos cos kupi dla kazdego. Ale mamy tylko nasze dzieci narazie czylo 2 i trzecie w brzuchu

reklama
My na 8 wszyscy do przedszkola, tzn dzici do grup a ja do biura :-) super, ze pracuje tam gdzie one sie ucza [emoji14] eygoda i bliziutko, bo 3km. Wstaje 6.30, ale jak mi ciezko wstac... my tez ustalilismy ze dla dzici, ale i tak zawsze ktos cos kupi dla kazdego. Ale mamy tylko nasze dzieci narazie czylo 2 i trzecie w brzuchu
My mamy do przedszkola 5 min na nogach A jak mam wyjść to mnie len lapiw, ale tylko w tym okresie zimowym bo w lecie to bardzo lubię wcześnie zaczynać dzien.

Dobry dzień :)

Doczytałam o szczepieniach, przyznam nie wiedziałam :)
A powiedzcie mi, lekarz zaleci czy to samemu trzeba ogarnąć?

Jestem po amniopunkcji, krótki zabieg i nic nie bolało :) wyniki z fish może będą w piątek.
Generalnie stresuję się jakoś dziwnie :(
Cieszę się że wszystko dobrze poszło [emoji8]Mam nadzieję że teraz grzecznie leżysz [emoji3516] Zazdroszczę Ci tego fisha - "tylko" do piątku [emoji7] Ja muszę czekać 3 tygodnie i tego najbardziej się boję [emoji22] Wariatkowo jak nic... Mogę spytać ile płaciłaś?

I czegoś tu jeszcze nie rozumiem [emoji848] Mi babka w przychodni powiedziała że trzeba czekać 3 tygodnie bo muszą urosnąć komórki. Możliwe że wynik będzie po dwóch, ale to zależy od komórek. A teraz czytam, że jak zapłacisz to komórki o tym wiedzą i rosną w 3 dni??? [emoji2962][emoji43] Czy ktoś potrafi mi to wyjaśnić?

Ja się szczepiłam na grypę już w pierwszym trymestrze - bo mam narażenie zawodowe. Nie miałam żadnych powikłań po szczepieniu, a teraz czuję się bezpieczniej :) bo to jednak jest poważna choroba i może dać ciężkie powikłania, w tym nawet skutkować poronieniem.

Na krztusiec na pewno też się zaszczepię, ale to zalecają dopiero pod koniec ciąży, żeby dziecko dostało od matki przeciwciała :)
Mi teściu odradził szczepienie w tym roku. Tylko mąż się zaszczepił. A później dostał gorączki!!! Hahah a najśmieszniejsze było to jak Stekal ze go rączka boli. Jak przedszkolak.

Dzień dobry z kawą, ja już po spacerku do przedszkola 1.5km zaliczone.

Jeśli chodzi o szczepienia to ja boję się trochę szczepić, obawiam się też grypy bo w styczniu miałam powikłania po niej, 2 miesiące po lekarzach latalam.

U nas na gwiazdkę nie daje się prezentów, spędzamy sami święta to jedynie dzieciom kupuje żeby im jakoś te święta umilić. A na Mikołajki zjeżdżają się chrzestni do dzieci z prezentami a ja kupuje im dzieciom. W tym roku mam 6 dzieci do ogarnięcia.

Ja też się nie szczepie, moja Pani doktor mówiła, że nie zaszkodzi ale teraz jest tyle różnych szczepów grypy , a szczepionka chroni tylko przed kilkoma.

reklama
Ciekawe jest to co piszecie o tych szczepieniach. Nigdy nie słyszałam o szczepieniach w trakcie ciąży.
Ja się nie szczepię. Co roku są szczepienia na grypę inna tj szczepią na zeszłoroczną dlatego może nie zadziałać w pewnym %.
Nie widze zaxtem sensu się szczepić jak mogę zapobiegać uważając na siebie

Do góry