reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

a mam pytanie. w sumie 3 ciąża a lekko panikuje. Czy Wy tez czujecie brzuch? to nawet ciezko nazwac bolem jakims micnym bardziej takim lekkim kłóciem. tak jakbym ciagle byla dzien przed okresem
Ja mam taki ból czy uczucie, czasem to przypomina jakby skurcze przed okresem. Na IP przy ostatniej wizycie pytałam powiedzieli mi, że to normalne dopóki nie jest to mocny ból to jest ok

reklama
Mnie też tak trochę boli ten brzuch cały czas. Nie daje o sobie zapomnieć, żeby o nim nie mysleć ale nie jest też jakiś ten ból mocny i nie mam plamień :) Również nie mam mdłości i nie wymiotuję i mnie to martwi? Ciągle mam apetyt a wolałabym go nie nie mieć aż tak, nie umiem się powstrzymać od smakołyków 😁 Było mi może 2-3 razy niedobrze. Dziś dla odmiany złapała mnie zgaga i boli mnie gardło. A mój bebech na wieczór jest bigbebechem, nic dziwnego jak jem za dwoje 🤭 Mam za to taki ból piersi, że budzi mnie przerwanie na drugi bok w nocy 🙈

U mnie zaczęły się mdłości na głod i co raz częściej jestem głodna. Nigdy nie jadłam z rana śniadania, a teraz muszę po wstaniu zjeść porządnie, no inaczej 🤢 wczoraj wzięłam za mało do pracy i na powrocie myślałam, że nie dojadę do domu, a jak wpadłam to zjadłam dwa talerze zupy i potem z mężem normalny obiad mięsny 🫢

Zaczęłam od 1 tabl, dziś wchodzę z 2. I modlę się żeby zadziałało 🤮

Jak ogarniacie wykonywanie badan na NFZ? Macie osobno ginekologa nfztowego? Bo zakładam ze lekarz rodzinny nawet na podstawie wypisu od ginekologa na większość badan nie będzie mógł wypisać skierowania? (Poza podstawami typu morfologia czy mocz)
Często przy szpitalach są przychodnie na NFZ w których można prowadzić ciąże.

reklama
Sorry, ale to są kompletne bzdury. Ja w ciąży z Oldzikiem prawie nie miałam mdłości, zwymiotowalam może z dwa razy. Synek spokojnie śpi w swoim łóżeczku obok mnie ;)
Ja w poprzedniej ciąży w ogóle nie wymiotowałam, nie mogłam otwierać lodówki, bo strasznie niedobrze mi było. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie ;)

Do góry