reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Tak, może nie że non stop, ale mam czasem taki skurcz, coś się napina na chwilę i po chwili puszcza. Czasem zakłuje a czasem w jednym miejscu chwilę pulsuje. Ale nie mam żadnych krwawień, nie czuję tego cały dzień tylko co jakiś czas więc jest chyba wszystko ok.
Mnie znowu martwią mdłości - kiedyś gdzieś wyczytałam, że im mocniejsze mdłości tym mniejsze prawdopodobieństwo poronienia. I utkwiło mi to bardzo w pamięci. W zeszłym tygodniu miałam większe i częstsze mdłości a teraz sporadycznie po kilka minut w ciągu dnia. I z drugiej strony myślę - jaka ja głupia jestem że martwię się że mnie nie mdli zamiast się cieszyć 🫣
To mnie uspokoiłaś, ja nie mam żadnych mdłości 😵‍💫

Mam tylko taka swoją własna teorie ze przy miłościach będzie dziewczynka a przy braku chłopiec, ale zobaczymy czy mi się sprawdzi :)
a to ciekawa teoria, ja mam już syna i rzeczywiście by się zgadzało, ale teraz liczę na dziewczynkę ;), więc co .... lepiej żeby mnie mdłości dopadły.:D

Może dziewczyny napiszą czy u nich ta teoria się sprawdziła :)

tak, lecz lekarz mi zalecił 1h aby tabletka lepiej się wchłaniała. Lecz nie zawsze uda się to osiągnąć, czasem 30 min a czasem 1h.
Mi mówił o 40 minutach, ale u mnie to totalnie nierealne, bo ja mam rano mało czasu żeby zjeść w cywilizowanych warunkach wiec chyba się będę trzymać tych 30 min., mama z reszta chyba tez po takim czasie je śniadanie

Mnie też tak trochę boli ten brzuch cały czas. Nie daje o sobie zapomnieć, żeby o nim nie mysleć ale nie jest też jakiś ten ból mocny i nie mam plamień :) Również nie mam mdłości i nie wymiotuję i mnie to martwi? Ciągle mam apetyt a wolałabym go nie nie mieć aż tak, nie umiem się powstrzymać od smakołyków 😁 Było mi może 2-3 razy niedobrze. Dziś dla odmiany złapała mnie zgaga i boli mnie gardło. A mój bebech na wieczór jest bigbebechem, nic dziwnego jak jem za dwoje 🤭 Mam za to taki ból piersi, że budzi mnie przerwanie na drugi bok w nocy 🙈
Mi gin mówiła że jak nie ma plamien to jest dobrze, dolegliwości mogą być i nie być

reklama
Ja też biorę eurhrytox i czekałam min te 30 min, a potem piłam kawę. Teraz odrzuciło mnie od kawy, a rano mi nie dobrze, więc bez problemu czekam godzinę, albo i dłużej. Dzisiaj np 3 godizny, bo jak pomyślałam o jedzeniu, to było mi gorzej.

Do góry