reklama
sylwia210295
Fanka BB :)
Betę badałam, ale bez progesteronuno ja właśnie też byłam zaskoczona ile dziewczyn bada takie rzeczy jak beta i progesteron ale no wiadomo każdą co innego uspokoi.
Zrobiłam 3 razy, bo pierwsza była koło 9. Potem już nie robiłam
Ania_2400
Ja zrobiłam sama proga razem z beta i z wynikami poszłam na pierwszy wizytę Moja gin spojrzała, stwierdziłam że dobry poziom ale dalej o badaniu go nic nie mówiła.Tak też zawsze myślałam, ale jak dziś zaczęłam czytać, że większość z dziewczyn bada też progesteron, to pomyślałam że może to teraz jednak taki standard.
Pójdę na wizytę i zobaczę co zleci lekarz
Mi lekarz kazał tylko progesteron (wyszedł w normie) i czytając posty tutaj zaczęłam się niepokoić ta betą Ale z drugiej strony, ufam mu jak mówi, ze wszystko jest okejno ja właśnie też byłam zaskoczona ile dziewczyn bada takie rzeczy jak beta i progesteron ale no wiadomo każdą co innego uspokoi.
Ja też nie badałam bety ani progesteronu. Na konsultacji telefonicznej w Luxmed nie chcieli mi nawet dać skierowania Lekarz stwierdził jedynie, że około 6 tc mam się umówić na pierwszą wizytę u ginekologa i dopiero wtedy gdyby coś się działo dostanę konkretne zalecenia. W sumie byłam zdziwiona, bo myślałam, że beta to takie podstawowe badanie na początku ciąży, ale widocznie takie mają wytyczne.
Dulce123
Wit d, jod, magnezDziewczyny, a czy poza kwasem foliowym przyjmujecie jakieś suplementy?
cholinę, żelazo, witaminy B1, B2, B6, B12, C, D, E, biotynę, niacynę, kwas pantotenowy, jod i selen.Dziewczyny, a czy poza kwasem foliowym przyjmujecie jakieś suplementy?
Dulce123
Moja też nie wymagała ani bety ani progesteronu zobaczymy jakie badania zleci mi w środęJa też nie badałam bety ani progesteronu. Na konsultacji telefonicznej w Luxmed nie chcieli mi nawet dać skierowania Lekarz stwierdził jedynie, że około 6 tc mam się umówić na pierwszą wizytę u ginekologa i dopiero wtedy gdyby coś się działo dostanę konkretne zalecenia. W sumie byłam zdziwiona, bo myślałam, że beta to takie podstawowe badanie na początku ciąży, ale widocznie takie mają wytyczne.
reklama
Aurorah
no niekoniecznie, ja miesiąc temu poroniłam i nic mi lekarz nie kazał badać. Ale to na pewno zależy od lekarza. Na dzień dzisiejszy po prostu weź głęboki oddech i czekaj do środy co wyjdzie na wizycie. Czasem parę dni dużo zmienia i w środę wszystko będzie ok. Trzymam mocno kciuki za wasZ tego co widzę progesteron jest częściej zlecany dziewczynom, ktore mają za sobą historię poronień. Zobaczę co mi lekarz powie w środę po USG po prostu.