reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

no ja właśnie też byłam zaskoczona ile dziewczyn bada takie rzeczy jak beta i progesteron ale no wiadomo każdą co innego uspokoi.

reklama
Tak też zawsze myślałam, ale jak dziś zaczęłam czytać, że większość z dziewczyn bada też progesteron, to pomyślałam że może to teraz jednak taki standard.
Pójdę na wizytę i zobaczę co zleci lekarz 🙂
Ja zrobiłam sama proga razem z beta i z wynikami poszłam na pierwszy wizytę :) Moja gin spojrzała, stwierdziłam że dobry poziom ale dalej o badaniu go nic nie mówiła.

no ja właśnie też byłam zaskoczona ile dziewczyn bada takie rzeczy jak beta i progesteron ale no wiadomo każdą co innego uspokoi.
Mi lekarz kazał tylko progesteron (wyszedł w normie) i czytając posty tutaj zaczęłam się niepokoić ta betą 😳 Ale z drugiej strony, ufam mu jak mówi, ze wszystko jest okej :)

Ja też nie badałam bety ani progesteronu. Na konsultacji telefonicznej w Luxmed nie chcieli mi nawet dać skierowania 🤷🏼‍♀️ Lekarz stwierdził jedynie, że około 6 tc mam się umówić na pierwszą wizytę u ginekologa i dopiero wtedy gdyby coś się działo dostanę konkretne zalecenia. W sumie byłam zdziwiona, bo myślałam, że beta to takie podstawowe badanie na początku ciąży, ale widocznie takie mają wytyczne.

Ja też nie badałam bety ani progesteronu. Na konsultacji telefonicznej w Luxmed nie chcieli mi nawet dać skierowania 🤷🏼‍♀️ Lekarz stwierdził jedynie, że około 6 tc mam się umówić na pierwszą wizytę u ginekologa i dopiero wtedy gdyby coś się działo dostanę konkretne zalecenia. W sumie byłam zdziwiona, bo myślałam, że beta to takie podstawowe badanie na początku ciąży, ale widocznie takie mają wytyczne.
Moja też nie wymagała ani bety ani progesteronu zobaczymy jakie badania zleci mi w środę

Z tego co widzę progesteron jest częściej zlecany dziewczynom, ktore mają za sobą historię poronień. Zobaczę co mi lekarz powie w środę po USG po prostu.

reklama
Z tego co widzę progesteron jest częściej zlecany dziewczynom, ktore mają za sobą historię poronień. Zobaczę co mi lekarz powie w środę po USG po prostu.
no niekoniecznie, ja miesiąc temu poroniłam i nic mi lekarz nie kazał badać. Ale to na pewno zależy od lekarza. Na dzień dzisiejszy po prostu weź głęboki oddech i czekaj do środy co wyjdzie na wizycie. Czasem parę dni dużo zmienia i w środę wszystko będzie ok. Trzymam mocno kciuki za was :)

Do góry