reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Kurcze właśnie patrze i nie mam 😊
Zrób koniecznie. Warto dopłacić a przechodzenie cmv w czasie ciąży może/choć nie musi mieć naprawde poważne konsekwencje dla dziecka - u nas jak wyszła próba audiologiczna zle w szpitalu to pobrali krew na cmv i przynajmniej dzięki temu ze @Lea2022 mnie przekonała żeby zrobił badania widziałam ze jest wszystko ok.

Zrób koniecznie. Warto dopłacić a przechodzenie cmv w czasie ciąży może/choć nie musi mieć naprawde poważne konsekwencje dla dziecka - u nas jak wyszła próba audiologiczna zle w szpitalu to pobrali krew na cmv i przynajmniej dzięki temu ze @Lea2022 mnie przekonała żeby zrobił badania widziałam ze jest wszystko ok.
A to trzeba zrobić w szpitalu czy można w labie ?

Ja to znowu jajcowa jestem. Mogłabym jeść non stop jajecznicę, gotowane jajka, pastę jajeczną… 🥰
Ja nie lubie jajek, jedynie na miękko a w ciąży jednak się nie powinno 🫢 Ja ogółem jestem mega wybredna żywieniowo, np. NIENAWIDZĘ czosnku i cebuli 🙃 jestem team sery jak dziewczyny 💪
Dzień doberek dziewczyny 😍 jak się czujecie? Ja wstałam i zaczynają się mdłości… może to dobry znak, bo Beta teraz skoczy 🥹
Miłego dnia! 💓
Mi w sumie cały czas tak trochę niedobrze na żołądku, ale nie na tyle żeby nie móc nic zjeść, wiec jem, ale bez entuzjazmu 🙈
to nie mówisz tyło idziesz na początek, jak ktoś ma problem to pokazujesz kartę z informacją, że ciężarne mają pierwszeństwo. Ja tak robiłam, ale tylko wtedy, gdy były długie kolejki i nie chciało mi się czekać XD
Mnie jak ostatnim razem byłam w ciąży tak stare babsko wyzywało w kolejce, że aż się popłakałam 🙈 Jeszcze zaczela pielęgniarce grozić, że zgłosi to zachowanie, ale pielęgniarka jej odpowiedziała, że zaraz to ją gdzieś zgłosi 😅 Potem już z mężem przychodziłam, żeby za mnie z tymi babsztylami wojował 🙃

Ja miałam dwa razy robione - raz jak w 10 tc wyszedł zły obraz na USG a drugi przed przyjęciem do szpitala - tam gdzie rodziłam taki mieli wymóg. Ja jeszcze Parwowirus B19 robiłam i chyba na to jedno mam przeciwciała z tego co pamietam 🤔 Muszę gdzieś znaleźć te stare badania.

reklama
Do góry