reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
W ramach pocieszenia przy 3 trymestrze jak krew zaczyna szybciej krążyć wtedy człowiekowi robi się wiecznie gorąco. Ja finał ciąży miałam 2 września więc upały w lecie plus to uczucie gorąca dawało po garach podwójnie. Tyle dobrze, że po porodzie wszystko to wraca do normy 😎

To podobno przez ciążowe hormony one wpływają na odczucie zimna.
Dobrze wiedzieć ;)
W ramach pocieszenia przy 3 trymestrze jak krew zaczyna szybciej krążyć wtedy człowiekowi robi się wiecznie gorąco. Ja finał ciąży miałam 2 września więc upały w lecie plus to uczucie gorąca dawało po garach podwójnie. Tyle dobrze, że po porodzie wszystko to wraca do normy 😎
Jak dobrze pójdzie to uciekniemy przed upałami 😂

A jak u Was temperatura? U mnie 36,6 i to mnie martwi. W poprzedniej ciąży miałam zawsze powyżej 37.
Ja przestałam mierzyć właśnie od dwóch dni bo tez mnie to stresowało … jak @Aurorah jestem świeżo po poronieniu i masę myśli w głowie ale trzymam się tego że będzie wszystko dobrze.( bardzo staram się tak myśleć i w to wierzyć)

Nie pamietam, ale może to dlatego, ze rodziłam w styczniu 😂

Ja się jednocześnie bardzo cieszę i bardzo boję, zwłaszcza ze zaczęłam 8 miesiąc po cc, a po urodzinach synka miałam depresje poporodowa z której dopiero zaczęłam wychodzić. Ale czuje, ze to wszystko jest tak nagle, tak mimo wszystko zaskakujące ze kurcze tym razem to po prostu mysi być wszystko dobrze. Damy rade, wszystkie, byle tylko ciąża zdrowo się rozwijała.

Czesc dziewczyny dołączam do Was:) wg miesiączki mój termin to 14 maja. Jak na razie jeszcze nie dowierzam.🫣W piątek po raz pierwszy zobaczyłam 2 kreski i w zasadzie byłam nastawiona, że znów nie wyszło, bo oczywiście zaczęłam testowanie w środę(wcześniej niż lekarz kazal😆) i była biel i całe popołudnie przepłakałam 😅
To moja pierwsza ciąża, kompletnie nie wiem czego się spodziewać, jest radość i za chwile strach czy dam radę🙁 jutro planuję iść na betę i umówić się do lekarza. Wizyty mam prywatne, ale zastanawiam się czy jeśli mam pakiet luxmed to czy mogę tam robić badania?
Jeśli chodzi o starania to z pewnością trwały ponad rok,ale nie umiem określić bo były miesiące, ze odpuszczaliśmy te dni. W tym cyklu był mój pierwszy monitoring i stymulacja lametta. Od tygodnia czuje ból piersi i ból podbrzusza (taki jak dzień przed okresem) i wieczorami jestem napuchnięta, robie drzemki w środku dnia, w nocy potrafię się wybudzić, np dzisiaj o 5 i poszłam oglądać netflixa, bo już nie mogłam spac. Mdłości na razie nie odczuwam i oby tak zostało. Witam Was jeszcze raz dziewczyny i zycze każdej spokojnej ciazy 🥰❤️
Witaj wśród nas 😊
Jeśli chodzi o luxmed to ja mam zamiar tam prowadzić ciąże i na pewno są dziewczyny na forum, które też tak robią;)

Witaj wśród nas 😊
Jeśli chodzi o luxmed to ja mam zamiar tam prowadzić ciąże i na pewno są dziewczyny na forum, które też tak robią;)
Rozumiem że ginekolog do której chodzisz musi przyjmować w lux med? Moja tylko prywatnie i jeszcze się zastanawiam nad tym ale nie chciałabym zmieniać lekarza

Rozumiem że ginekolog do której chodzisz musi przyjmować w lux med? Moja tylko prywatnie i jeszcze się zastanawiam nad tym ale nie chciałabym zmieniać lekarza
Moja ginekolog nie przyjmuje w luxmed. Mam wizytę we wtorek dopytam o kwestie które chce dopytać i pewnie będę przychodzić na wizyty od czasu do czasu żeby mieć też drugą opinie. Ale docelowo ciążę chce prowadzić w luxmedzie żeby maksymalnie wykorzystać pakiet.

reklama
Do góry