reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Cześć Sylwia 😁

Mi z kalkulatorów wychodzi koniec kwietnia/początek maja, ale ostatnio miałam rożnej długości cykle i nie wiem dokładnie kiedy była owulacja 🤷‍♀️ Pewnie 12.09 się trochę rozjaśni, oby było co tam oglądać w tym pęcherzyku 🤞Ale zakładam, że coś między 26.04-02.05. Z reszta córkę prawie tydzień po terminie urodziłam, wiec nigdy nic nie wiadomo 😁

Ja nawet zaczelam pisać na kwietniowych mamach, ale ciężko mi się było wbić w wątek i nadrobić cały miesiąc. Specjalnie założyłam drugie konto, żeby się w tym miejscu udzielać, bo z kolei ciaglę pisze na moich marcówkach 2022 i mi się wiecznie wszystkie cytaty razem z obu tematów chrzaniły - może jest na to jakis inny sposób 🤔 Ale tak mam w sumie przejrzystość gdzie piszę i nic nie pomieszam 🤪
Ja wiem mniej kiedy była owulacja tzn robiłam test owulacyjny, ale nie wiem które krwawienie zaliczyć jako pierwszy dzień cyklu. I przez to też nie wiem jak obliczyć długość cyklu i to mi rozwala terminy porodu. Córkę urodziłam w sumie tydzień przed terminem wg OM. Ale tylko o jeden dzień wcześniej niż przewidywał termin wg USG z badań prenatalnych. Dlatego może się tak zdarzyć że będzie jednak kwietniowe. Podobno kolejne dzieci też rodzą się wcześniej 😎

reklama
Ja czekam do wizyty, bo mi też wychodzi między 1 a 7 maja. I też chyba mam opcje porodu pod koniec kwietnia. Ale jeszcze zaczekam aż mi lekarz potwierdzi jak to liczyć.
Właśnie na marcówkach 2022 mamy rozstrzał 2 miesiące między najstarszym a najmłodszym dzieckiem. Nigdy nie wiadomo kiedy będzie się pchało na świat, czy 3 tygodnie przed terminem czy 2 tygodnie po. Ktoś pewnie będzie miał cesarkę tez 1-2 tyg wcześniej lub wywoływanie z powodu cukrzycy 😉 A z kolei wg mnie łatwiej od początku uczestniczyć w wątku ☺️

Ja wiem mniej kiedy była owulacja tzn robiłam test owulacyjny, ale nie wiem które krwawienie zaliczyć jako pierwszy dzień cyklu. I przez to też nie wiem jak obliczyć długość cyklu i to mi rozwala terminy porodu. Córkę urodziłam w sumie tydzień przed terminem wg OM. Ale tylko o jeden dzień wcześniej niż przewidywał termin wg USG z badań prenatalnych. Dlatego może się tak zdarzyć że będzie jednak kwietniowe. Podobno kolejne dzieci też rodzą się wcześniej 😎
Ja miałam termin na 30.03 a urodziłam 05.04 i jako jedyna miałam na marcówkach kwietniowe dziecko 😁 Ale duużo dziewczyn rodziło w lutym, chyba porównywalnie tyle co w marcu 😉

Cześć Sylwia 😁

Mi z kalkulatorów wychodzi koniec kwietnia/początek maja, ale ostatnio miałam rożnej długości cykle i nie wiem dokładnie kiedy była owulacja 🤷‍♀️ Pewnie 12.09 się trochę rozjaśni, oby było co tam oglądać w tym pęcherzyku 🤞Ale zakładam, że coś między 26.04-02.05. Z reszta córkę prawie tydzień po terminie urodziłam, wiec nigdy nic nie wiadomo 😁

Ja nawet zaczelam pisać na kwietniowych mamach, ale ciężko mi się było wbić w wątek i nadrobić cały miesiąc. Specjalnie założyłam drugie konto, żeby się w tym miejscu udzielać, bo z kolei ciaglę pisze na moich marcówkach 2022 i mi się wiecznie wszystkie cytaty razem z obu tematów chrzaniły - może jest na to jakis inny sposób 🤔 Ale tak mam w sumie przejrzystość gdzie piszę i nic nie pomieszam 🤪
my z październikowych 2021 założyliśmy konwersacje na messengerze. Dlatego też o tej stronie prawie zapomniałam😅

Dziewczyny, szczególnie te długo się starające, napiszcie, tylko szczerze 🤪 ile testów sikanych zrobiłyście jeszcze od pierwszego pozytywnego? 😂 Ja na razie w sumie 4. I pewnie jeszcze jutro dla pewności jeden pójdzie 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny, szczególnie te długo się starające, napiszcie, tylko szczerze 🤪 ile testów sikanych zrobiłyście jeszcze od pierwszego pozytywnego? 😂 Ja na razie w sumie 4. I pewnie jeszcze jutro dla pewności jeden pójdzie 🤦🏼‍♀️
Ja w czwartek jeden i właśnie powtórzyłam drugi, martwię się, że tam się nic nie dzieje 🥺

reklama

Załączniki

• IMG_9067.jpeg
    IMG_9067.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 132
  • IMG_9120.jpeg
    IMG_9120.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 133
Do góry