reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Cześć Sylwia 😁

Mi z kalkulatorów wychodzi koniec kwietnia/początek maja, ale ostatnio miałam rożnej długości cykle i nie wiem dokładnie kiedy była owulacja 🤷‍♀️ Pewnie 12.09 się trochę rozjaśni, oby było co tam oglądać w tym pęcherzyku 🤞Ale zakładam, że coś między 26.04-02.05. Z reszta córkę prawie tydzień po terminie urodziłam, wiec nigdy nic nie wiadomo 😁

Ja nawet zaczelam pisać na kwietniowych mamach, ale ciężko mi się było wbić w wątek i nadrobić cały miesiąc. Specjalnie założyłam drugie konto, żeby się w tym miejscu udzielać, bo z kolei ciaglę pisze na moich marcówkach 2022 i mi się wiecznie wszystkie cytaty razem z obu tematów chrzaniły - może jest na to jakis inny sposób 🤔 Ale tak mam w sumie przejrzystość gdzie piszę i nic nie pomieszam 🤪
Ja wiem mniej kiedy była owulacja tzn robiłam test owulacyjny, ale nie wiem które krwawienie zaliczyć jako pierwszy dzień cyklu. I przez to też nie wiem jak obliczyć długość cyklu i to mi rozwala terminy porodu. Córkę urodziłam w sumie tydzień przed terminem wg OM. Ale tylko o jeden dzień wcześniej niż przewidywał termin wg USG z badań prenatalnych. Dlatego może się tak zdarzyć że będzie jednak kwietniowe. Podobno kolejne dzieci też rodzą się wcześniej 😎

reklama
Ja czekam do wizyty, bo mi też wychodzi między 1 a 7 maja. I też chyba mam opcje porodu pod koniec kwietnia. Ale jeszcze zaczekam aż mi lekarz potwierdzi jak to liczyć.
Właśnie na marcówkach 2022 mamy rozstrzał 2 miesiące między najstarszym a najmłodszym dzieckiem. Nigdy nie wiadomo kiedy będzie się pchało na świat, czy 3 tygodnie przed terminem czy 2 tygodnie po. Ktoś pewnie będzie miał cesarkę tez 1-2 tyg wcześniej lub wywoływanie z powodu cukrzycy 😉 A z kolei wg mnie łatwiej od początku uczestniczyć w wątku ☺️

Ja wiem mniej kiedy była owulacja tzn robiłam test owulacyjny, ale nie wiem które krwawienie zaliczyć jako pierwszy dzień cyklu. I przez to też nie wiem jak obliczyć długość cyklu i to mi rozwala terminy porodu. Córkę urodziłam w sumie tydzień przed terminem wg OM. Ale tylko o jeden dzień wcześniej niż przewidywał termin wg USG z badań prenatalnych. Dlatego może się tak zdarzyć że będzie jednak kwietniowe. Podobno kolejne dzieci też rodzą się wcześniej 😎
Ja miałam termin na 30.03 a urodziłam 05.04 i jako jedyna miałam na marcówkach kwietniowe dziecko 😁 Ale duużo dziewczyn rodziło w lutym, chyba porównywalnie tyle co w marcu 😉

Cześć Sylwia 😁

Mi z kalkulatorów wychodzi koniec kwietnia/początek maja, ale ostatnio miałam rożnej długości cykle i nie wiem dokładnie kiedy była owulacja 🤷‍♀️ Pewnie 12.09 się trochę rozjaśni, oby było co tam oglądać w tym pęcherzyku 🤞Ale zakładam, że coś między 26.04-02.05. Z reszta córkę prawie tydzień po terminie urodziłam, wiec nigdy nic nie wiadomo 😁

Ja nawet zaczelam pisać na kwietniowych mamach, ale ciężko mi się było wbić w wątek i nadrobić cały miesiąc. Specjalnie założyłam drugie konto, żeby się w tym miejscu udzielać, bo z kolei ciaglę pisze na moich marcówkach 2022 i mi się wiecznie wszystkie cytaty razem z obu tematów chrzaniły - może jest na to jakis inny sposób 🤔 Ale tak mam w sumie przejrzystość gdzie piszę i nic nie pomieszam 🤪
my z październikowych 2021 założyliśmy konwersacje na messengerze. Dlatego też o tej stronie prawie zapomniałam😅

Dziewczyny, szczególnie te długo się starające, napiszcie, tylko szczerze 🤪 ile testów sikanych zrobiłyście jeszcze od pierwszego pozytywnego? 😂 Ja na razie w sumie 4. I pewnie jeszcze jutro dla pewności jeden pójdzie 🤦🏼‍♀️

Dziewczyny, szczególnie te długo się starające, napiszcie, tylko szczerze 🤪 ile testów sikanych zrobiłyście jeszcze od pierwszego pozytywnego? 😂 Ja na razie w sumie 4. I pewnie jeszcze jutro dla pewności jeden pójdzie 🤦🏼‍♀️
Ja w czwartek jeden i właśnie powtórzyłam drugi, martwię się, że tam się nic nie dzieje 🥺

reklama

Załączniki

• IMG_9067.jpeg
    IMG_9067.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 127
  • IMG_9120.jpeg
    IMG_9120.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 129
Do góry