reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Jestem w 12tygodniu ciąży, w ogóle nie czuje się, że w niej jestem. Nie mam żadnych objawów po za tym, że bolą mnie trochę piersi, są bardziej powiększone, twarde i dodatkowo chodzę częściej do toalety w nocy. Czy, któraś to przechodziła?
Dodatkowo dodam, że 03 listopada mam badanie PAPPA z krwi, a 10 listopada badania prenatalne.
Czy któraś z dziewczyn już miała robione te badania i może troszkę o nich opowiedzieć, jak to się odbywa? Trochę się stresuję.
Mieliśmy robione w tamten poniedziałek i na szczęście wszystko wskazuje na to,że dzidziuś zdrowy 😃 wspaniale było zobaczyć naszego wierzgającego dzidziusia, nóżki mu cały czas chodziły 😆 niesamowite przeżycie, polecam 🤩
Ps. Wiem,że Ty się martwisz i to rozumiem, ale zazdroszczę niewielu objawów, ja jestem wymordowana, a mdłości i jedzenie co półtora lub dwie godziny doprowadza mnie do szału 🥴 czy którejś z Was już się to skończyło?? Boję się,że tak będzie do końca...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, w czym aktualnie śmigacie? Nosicie jakieś luźniejsze, ale nadal swoje ubrania?
Mam problem z dołami. Chciałabym kupić sobie jakieś dwie pary legginsów, tak żeby przetrwać zimę w pakiecie z ciążowymi rajstopami (jestem cebula 😅🤭) i sukienkami, ale nie moge nic sensownego znaleźć. Stacjonarnie buszowałam po sieciowkach, tak zeby zmierzyć i mieć pewność, że bedzie mi wygodnie (wszystko mi ciśnie brzuch), ale okazuje się, ze tylko na zamówienie, a ja nie mam cierpliwości w bawienie sie w wysyłki i zwroty. Macie jakies sprawdzone sklepy/marki? Albo jak to obejść (wiekszy rozmiar?)...
Super jeginsy dorwalaam w Pepco, mają wysoki stan, myślę że przechodzę w nich całą ciążę, bo są mega elastyczne. Polecam, jedyne 50 zl

Mieliśmy robione w tamten poniedziałek i na szczęście wszystko wskazuje na to,że dzidziuś zdrowy 😃 wspaniale było zobaczyć naszego wierzgającego dzidziusia, nóżki mu cały czas chodziły 😆 niesamowite przeżycie, polecam 🤩
Ps. Wiem,że Ty się martwisz i to rozumiem, ale zazdroszczę niewielu objawów, ja jestem wymordowana, a mdłości i jedzenie co półtora lub dwie godziny doprowadza mnie do szału 🥴 czy którejś z Was już się to skończyło?? Boję się,że tak będzie do końca...
Mi praktycznie przeszło, jest lepiej od kilku dni czyli tak okolice 13/14 tygodnia:)

No ja śmigam dziś do hematologa. Zobaczymy co tam pan profesor wymyśli mi i czy nie spadnie z krzesła jak się dowie o ciąży 😅

Musisz coś podgryzać, tak zeby Ci cukier nie zjezdzal. Mi to osobiscie pomagalo. Nie moglam za to prawie w ogole pić. Nawet wody. I przeszlo mi ok 12-13 tygodnia.

Hej dziewczyny.
Ja jestem już po badaniach prenatalnych z testem pappa. Wszystko wyszło ok, oprócz przezierności karkowej, która jest na poziomie NT 3,08. Tak więc mamy wysokie ryzyko zespołu Downa 1:137. Zrobiliśmy od razu test panorama i wynik za jakieś 10 dni.
Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć lub pokazać, jak wygląda wynik panoramy? Czy to jest znowu prawdopodobieństwo czy to będzie wykluczenie bądź potwierdzenie wad genetycznych. Jestem cała w nerwach. Nic nie może iść gładko… to moje trzecia ciąża w tym roku.

reklama
Do góry