reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Jestem w 12tygodniu ciąży, w ogóle nie czuje się, że w niej jestem. Nie mam żadnych objawów po za tym, że bolą mnie trochę piersi, są bardziej powiększone, twarde i dodatkowo chodzę częściej do toalety w nocy. Czy, któraś to przechodziła?
Dodatkowo dodam, że 03 listopada mam badanie PAPPA z krwi, a 10 listopada badania prenatalne.
Czy któraś z dziewczyn już miała robione te badania i może troszkę o nich opowiedzieć, jak to się odbywa? Trochę się stresuję.
Mieliśmy robione w tamten poniedziałek i na szczęście wszystko wskazuje na to,że dzidziuś zdrowy 😃 wspaniale było zobaczyć naszego wierzgającego dzidziusia, nóżki mu cały czas chodziły 😆 niesamowite przeżycie, polecam 🤩
Ps. Wiem,że Ty się martwisz i to rozumiem, ale zazdroszczę niewielu objawów, ja jestem wymordowana, a mdłości i jedzenie co półtora lub dwie godziny doprowadza mnie do szału 🥴 czy którejś z Was już się to skończyło?? Boję się,że tak będzie do końca...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, w czym aktualnie śmigacie? Nosicie jakieś luźniejsze, ale nadal swoje ubrania?
Mam problem z dołami. Chciałabym kupić sobie jakieś dwie pary legginsów, tak żeby przetrwać zimę w pakiecie z ciążowymi rajstopami (jestem cebula 😅🤭) i sukienkami, ale nie moge nic sensownego znaleźć. Stacjonarnie buszowałam po sieciowkach, tak zeby zmierzyć i mieć pewność, że bedzie mi wygodnie (wszystko mi ciśnie brzuch), ale okazuje się, ze tylko na zamówienie, a ja nie mam cierpliwości w bawienie sie w wysyłki i zwroty. Macie jakies sprawdzone sklepy/marki? Albo jak to obejść (wiekszy rozmiar?)...
Super jeginsy dorwalaam w Pepco, mają wysoki stan, myślę że przechodzę w nich całą ciążę, bo są mega elastyczne. Polecam, jedyne 50 zl

Mieliśmy robione w tamten poniedziałek i na szczęście wszystko wskazuje na to,że dzidziuś zdrowy 😃 wspaniale było zobaczyć naszego wierzgającego dzidziusia, nóżki mu cały czas chodziły 😆 niesamowite przeżycie, polecam 🤩
Ps. Wiem,że Ty się martwisz i to rozumiem, ale zazdroszczę niewielu objawów, ja jestem wymordowana, a mdłości i jedzenie co półtora lub dwie godziny doprowadza mnie do szału 🥴 czy którejś z Was już się to skończyło?? Boję się,że tak będzie do końca...
Mi praktycznie przeszło, jest lepiej od kilku dni czyli tak okolice 13/14 tygodnia:)

No ja śmigam dziś do hematologa. Zobaczymy co tam pan profesor wymyśli mi i czy nie spadnie z krzesła jak się dowie o ciąży 😅

Musisz coś podgryzać, tak zeby Ci cukier nie zjezdzal. Mi to osobiscie pomagalo. Nie moglam za to prawie w ogole pić. Nawet wody. I przeszlo mi ok 12-13 tygodnia.

Hej dziewczyny.
Ja jestem już po badaniach prenatalnych z testem pappa. Wszystko wyszło ok, oprócz przezierności karkowej, która jest na poziomie NT 3,08. Tak więc mamy wysokie ryzyko zespołu Downa 1:137. Zrobiliśmy od razu test panorama i wynik za jakieś 10 dni.
Czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć lub pokazać, jak wygląda wynik panoramy? Czy to jest znowu prawdopodobieństwo czy to będzie wykluczenie bądź potwierdzenie wad genetycznych. Jestem cała w nerwach. Nic nie może iść gładko… to moje trzecia ciąża w tym roku.

reklama
Do góry