reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Cześć. Ja pewnie urodzę w maju, bo i pierwsze dziecko urodziłam przez cc 17 dni przed czasem z powodu nadciśnienia. U mnie teraz 6t+5. Jest lepiej. Krwawiłam i już myślałam, że jest po sprawie, ale od wczoraj niemal nie idzie już krew, więc trzymam kciuki za moją drobinkę. We wtorek biło małemu serce, ale jakoś w szpitalu nawet mi dziecka nie pokazali na ekranie. Ja na tyle cieszyłam się, że dziecko żyje, że nie upomniałam się o to. Wizytę mam za jakieś 2 tygodnie.

Dzień dobry! Jestem tu nowa :)
Jestem w 12tygodniu, za parę dni mam pierwsze usg genetyczne. Termin wyznaczony na 3.05.
To mój pierwszy dzidziuś, choć ciąża już druga.
Pierwszą poroniłam w 2020r ok 8tyg. - puste 🥚.

Bardzo mi miło Was poznać!

Z wcześniej wymienianych objawów to ja już też mdłości mam za sobą i gaszenie ich jakimkolwiek jedzeniem. Miałam też napompowany brzuch, ale gdzieś od tygodnia jakby jest lepiej. Znacząco pomogły mi ćwiczenia, które znalazłam na yt ("how to fart better" - dosłownie!) oraz spacery.
Trochę mnie też martwi to wygaszenie objawów...
Ostatni raz dzidziusia widziałam tydzień temu, miał 4,5cm i poruszał się, więc staram się być dobrej myśli, choć nie jest łatwo.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! Jestem tu nowa :)
Jestem w 12tygodniu, za parę dni mam pierwsze usg genetyczne. Termin wyznaczony na 3.05.
To mój pierwszy dzidziuś, choć ciąża już druga.
Pierwszą poroniłam w 2020r ok 8tyg. - puste 🥚.

Bardzo mi miło Was poznać!

Z wcześniej wymienianych objawów to ja już też mdłości mam za sobą i gaszenie ich jakimkolwiek jedzeniem. Miałam też napompowany brzuch, ale gdzieś od tygodnia jakby jest lepiej. Znacząco pomogły mi ćwiczenia, które znalazłam na yt ("how to fart better" - dosłownie!) oraz spacery.
Trochę mnie też martwi to wygaszenie objawów...
Ostatni raz dzidziusia widziałam tydzień temu, miał 4,5cm i poruszał się, więc staram się być dobrej myśli, choć nie jest łatwo.
Rozumiem jak to jest 🥴
Ale 12 tydzień czy 11, to już naprawdę kawałek czasu 🥳 czy badanie genetyczne usg to to samo co prenatalne? Nie znam się 🤗

reklama
Do góry