reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

A od którego tygodnia mniej więcej pojawiły się u Was wymioty i nudności?

U mnie nadal tylko nudności, ale bez wymiotów. To takie dziwne uczucie, bo niby jest mi niedobrze i na pewne potrawy i zapachy reaguję źle, ale mimo wszystko mam apetyt na niektóre rzeczy. Raz na słodkie a raz na słone potrawy 😃
Nudności mam od początku czyli od 5tc wymiotów też nie mam i nie narzekam 😂

reklama
A to ja czekam do kolejnego wtorku ;)

Strasznie dużo jest tych badań w I trymestrze? ja to prywatnie chodzę... dr troszkę postraszył, że jest ich dużo i tak myślę co mogłabym zrobić w ramach nfz (zwłaszcza, że pracuje w poradni)
Musisz mieć skierowanie od lekarza ja gin z NFZ,tych badań jest sporo, prywatnie to jakieś 600 zł

Musisz mieć skierowanie od lekarza ja gin z NFZ,tych badań jest sporo, prywatnie to jakieś 600 zł
Wiadomo, że trzeba skierowanie ;)

Lecze sie w poradni przyszpitalnej u hematologa to większość z krwi mi zleci. Nie wiem czy wirusologiczne będzie mógł, no ale te robiłam to najwyzej je powtórze. Resztę widzę da się załatwić na nfz ;)

600 zł to i tak mało, ja ostatnio robiłam 4 badania z krwi w diagnostyce, bo tych akruat nie chcieli mi wystawić skierowań w luxmedzie i zapłaciłam prawie 550 zł. Cała resztę a było tego sporo zrobiłam na szczęście na pakiet.

Gdybym nie pracowała z domu, to na pewno chciałabym iść jak najszybciej na L4.

Dziś na pewno czuje się beznadziejnie, jestem bardzo śpiąca i bez siły i ochoty na nic. Nie wyobrażam sobie iść tak do biura.

Mnie zawsze dziwi argument, że nie chce iśc na L4, bo bym się zanudziła. Jak ktoś tak ma, to szanuje, ale nie rozumiem :D Ja mam jakieś 700 książek na liście do przeczytania, dużo zaległych seriali i filmów, chce poczytać o rozwoju dziecka, ciąży i poroadzie, rozkminić co trzeba dla malucha kupić, ogarnąć sobie zapasy gotowych dań do zamrażalnika, żeby okres połogu na nich przeżyć... no miałaym co robić przez 3 ciąże :D
mi moja mama mowila w pierwszej ciazy tak: popravukesz jeszcze spokojnie z 30 lat wiec czym jest te kilka miesiecy zwolnienia by zadbac o siebie i swok komfort w tym szczegolnym stannie :)

ja planuje od grudnia juz isc na L4 :)

Wiadomo, że trzeba skierowanie ;)

Lecze sie w poradni przyszpitalnej u hematologa to większość z krwi mi zleci. Nie wiem czy wirusologiczne będzie mógł, no ale te robiłam to najwyzej je powtórze. Resztę widzę da się załatwić na nfz ;)
No właśnie mnie lekarz większości - tych najdroższych nie mógł zlecić, dlatego poszłam do gina.

reklama
600 zł to i tak mało, ja ostatnio robiłam 4 badania z krwi w diagnostyce, bo tych akruat nie chcieli mi wystawić skierowań w luxmedzie i zapłaciłam prawie 550 zł. Cała resztę a było tego sporo zrobiłam na szczęście na pakiet.
No to We Wrocławiu w diagnostyce wychodziło około 600 te najtańsze można z POZ mieć, ale tak czy siak zadowolona jestem z tej gon na NFZ i będę do niej chodzić.

Do góry