reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Cześć
Nieśmiało przytuptuje...

Zdrówka dla wszystkich przyszłych mam.

Czy ktoś może polecić jakieś sensowne witaminy w ciąży?
Każdy lekarz reklamuje co innego. Sprawdziłam zalecenia PTG i na stronie panatabletki był ranking różnych takich zestawów witamin. Wybrałam sobie na tej podstawie MAMADHA z Adamed. Skład wydaje mi się być spójny z tym co zaleca Towarzystwo Ginekologiczne.

Pewnie, że mogę ;)

Starania od 2018 r u mnie.
Naturalnie nie poszło, więc w końcu in vitro weszło do gry. Mam wygasającą czynność jajników i słabe AMH co skutkowało tym, że moje komórki nawet nie dojrzewały, więc automatycznie dupka z zapłodnienia.

Los chciał, że w 2019 trafiła się ciąża naturalnie - jeszcze przed in vitro - no ale czujny mój dr wyłapał, że niestety to pozamaciczna... miałam wiele w tym fuksa, bo wykryli ją na USG... Nie miałam zadnych objawów. Jedynie co mnie podkusiło by zrobić bete i ona nie przyrastała - rosła ale jakoś 50 % tylko... byłam obiektem zainteresowań studentów wręcz.

Potem 4 nieudane procedury in vitro. Nie chce myśleć ile tam zostawiliśmy $ ;) Dopiero przy 5 coś pykło. Jestem ciągle na lekach.

Dopiero teraz beta drgnęła, ładnie rośnie.
Na wizycie byłam w zeszłym tygodniu i narazie jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym, więc to sam początek.
Nie mam żadnych objawów. Za to apetyt już jakbym miała za dwoje :D I oczywiście ogórki kiszone ;)

Jak tak czytam, że bidulki nie możecie jeść to aż sobie nie wyobrażam - mogę nie spać w nocy (zakładam to, bo śpie zawsze na brzuchu a raczej w ciązy nie można) ale żeby nie jeść? toż to tragedia ;)
Kciukiiiii :*

To widzę muszę zajrzeć do swoich notatek i zobaczyć jakie były normy ;) bo niestety w preparatach często dawki zawyżają i się bierze jak dla konia...
tak czy tak dziękuje

reklama
Do góry