reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Dziewczyny, a może któraś z Was może polecić jakieś kremy, które fajnie nawilżą skórę brzucha, która nieźle będzie musiała się napracować 😊 podobno nie ma cudów na rozstępy, ale nawilżać zawsze warto 😁
pharmaceris macierzyństwo na rozstępy. Te części, które smarowałam to nawet nie widać, że w ciąży byłam

Załączniki

• 44f4ad62-5956-4741-8886-45050df99cd6.jpeg
    44f4ad62-5956-4741-8886-45050df99cd6.jpeg
    20,1 KB · Wyświetleń: 35
reklama
całą ciążę smarowałam się różnymi mazidłami, moje ulubione to było masło z Hipp i oliwka z Palmers no i trzymałam się dobrze ale na samym końcu ciąży wyskoczyły mi rozstępy na bokach brzucha. Skóra była nawilżona i odpowiednio zadbana niestety to jest sprawa genów. Moja mama miała rozstępy po ciążach i ja też to mam.

Właśnie na to liczę, ale z drugiej strony gdyby jeszcze nie było to ta perspektywa czekania na kolejną wizytę jest straszna. Ale pewnie i tak pójdę 🙂

A też macie teraz tak, że przed zjedzeniem czegokolwiek sprawdzacie czy można? Z takich ciekawostek (w ogóle nie miałam o tym pojęcia) w ciąży nie poleca się cynamonu i kurkumy. W życiu bym o tym nie pomyślała, ale akurat robiłam w weekend szarlotkę z cynamonem i z ciekawości sprawdziłam. Szkoda, że dopiero jak już była w piekarniku… 😅
Nie, bo moim zdaniem to prowadzi do jakiegoś totalnego absurdu. Nie jem produktów z mleka niepasteryzowanego (chyba że po obróbce termicznej), nie pije alkoholu, nie jem surowego mięsa i na tym kończy się lista zakazów. Staram się zdrowo odżywiać i tyle. Nie zjadam kilku torebek cynamonu dziennie żeby doprowadzić do niebezpiecznego rozgrzania organizmu 😉 uważam, że trzeba zachować zdrowy rozsądek i cieszyć się ciążą, jeśli ktoś się jara tak tym stanem, jak ja.

Dziewczyny mam pytanie bo znowu świruje.
Mam na luxmedzie że mam wynik już HIV i Kily ale nie ma wyniku tylko jest napisane żeby odebrać osobiście - czy to znaczy, że coś jest nie tak?
Niby mój mąż jest dawca krwi i badają mu takie choroby plus oczywiście nie miałam żadnych ryzykownych zdarzeń ale zestresowało mnie to, bo zawsze wyniki są tez dostępne na portalu...
To wyniki wrażliwe, zawsze je się w Luxmed/Medicover odbiera osobiście.

reklama
Ja dziś odebrałam moje wyniki ma wizytę wiecie HIV mocz morfologię itd alez się przerazilam przy wyniku na kile już myślałam że mam ale nie doczytalam i jest nieaktywny 😁 mają czasem takie głupie parametry że człowiek może osiwiec 😂

Do góry