reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Podbijam liczną grupę Trójmiasto i pozdrawiam sąsiadki 😁
Bylam na konsultacji, żeby sprawdzić czy wszystko się dobrze wykluwa i skonsultować progesteron. Gin mówiła, że mam go więcej nie badać i bety też nie, za to mam zrobić pozostałą listę badań. Jestem 5+1 i na usg widać było pęcherzyk i coś w nim, prawdopodobnie będzie to pęcherzyk żółtkowy ale nie potwierdziła, że to na pewno to, mam być cierpliwa. 🙆‍♀️ Kolejną wizytę mam zgodnie z planem 3.10. Mam nadzieję że już wtedy będzie wszystko na miejscu 😊
A ile twój pęcherzyk miał na badaniu ? Pytam tak orientacyjnie bo mój miał 7mm jak miałam robione USG i byłam wg USG 5t3d

reklama
Ja właśnie dzisiaj poinformowałam kierowniczke. Być może poczekała bym dłużej ale jestem na wychowawczym i może być tak, że będzie mnie obowiązywał jakiś okres rezygnacji abym mogła przejść na l4. Ma się zorientować i dać mi znać, bo niedawno były zmiany w prawie pracy więc sama nie wiedziała.

Słyszałam, że tak może być bo ponoć w ciąży wszystko tam na dole jest bardziej ukrwione, ale wiadomo jak są jakieś wątpliwości to najlepiej konsultować z lekarzem.
No tak wiem tylko że ja już biorę i progesteron besins i luteinę dopochwowo już więcej mi nic chyba nie dadzą .. trzymam się tego że jak byłam u swojego gina na kontroli gin mi powiedział że będzie dobrze . Bety wtedy miałam przyrost dobry więc musi być dobrze. Leżę więcej odpoczywam . Musi być dobrze !

Ja nie, wiec lekarz kazał mi przyjść za 10 dni i już we wtorek był zarodek z serduszkiem, a dzisiaj nawet zostało zbadane tętno :)

Tak wiem ze pytanie nie do mnie ;)
Nie do Ciebie ale dziękuję za odpowiedź, bo takiej potrzebowałam! 😊 To znaczy, że jeszcze wszystko przed mną.
❤️ to taki kamień z serca, jeden z wielu.

reklama
Do góry