stokrotka33
Zaangażowana w BB
I ja okoliceHej hej ja tez z Gdańska !
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I ja okoliceHej hej ja tez z Gdańska !
Szkoda, że tego nie wiedziałam, zanim upiekłam cynamonki i zeżarłam 2 Ale czytam, że nie zaleca się dużych ilości i generalnie jak patrzę to nic nie wolno...Właśnie na to liczę, ale z drugiej strony gdyby jeszcze nie było to ta perspektywa czekania na kolejną wizytę jest straszna. Ale pewnie i tak pójdę
A też macie teraz tak, że przed zjedzeniem czegokolwiek sprawdzacie czy można? Z takich ciekawostek (w ogóle nie miałam o tym pojęcia) w ciąży nie poleca się cynamonu i kurkumy. W życiu bym o tym nie pomyślała, ale akurat robiłam w weekend szarlotkę z cynamonem i z ciekawości sprawdziłam. Szkoda, że dopiero jak już była w piekarniku…
Współczuje przeżyć! Odpoczywaj dużo i dbaj o Was!Hej dziewczyny,
Po dzisiejszej nocy chyba zacznę siwieć. Obudził mnie ból brzucha, poszłam do toalety a tam przykra niespodzianka krew tak jakbym zaczęła miesiączkę. Godzina 2 w nocy co tu robić…położyłam sie zaczęłam wertować internet i tak przeleżałam do 5 usnęłam na chwile i uznałam ze nawet nie będę pisać do lekarza mojego tylko od razu do szpitala. Pojechaliśmy z mężem po 3 godzinach czekania przyjęli mnie, maluch żyje i rośnie, ale zrobił się krwiak podkosmówkowy. Dali mi zwolnienie na tydzień i mam iść do prowadzącego sprawdzić. Zapytałam ich czy to możliwe, że tydzień temu nie było krwiaka, bo w tamtym tyg. dzień przed wizyta miałam obfite plamienie i już dziś się wkurzylam że może ten lekarz moj coś przeoczył. Ale powiedzieli mi, że taki krwiak mógł powstać wczoraj przedwczoraj zrobić się w ciągu jednego dnia.
W każdym razie adrenalina mnie trzymała działałam jak robot zero łez, ale jak wyszłam stamtąd to od razu w ryk.
Piszę o tym, też dlatego żeby dla innych dziewczyn, które to czytają a maja podobny problem i stres była to jakas wiadomość niosąca nadzieję, że nie zawsze takie krwawienie oznacza najgorsze. Chociaż ciężko myśleć pozytywnie jak się doświadcza czegoś takiego.
Dobrego dnia!
I ja z TrójmiastaI ja okolice
Ja też Gdańsk!I ja okolice
Ja też mam juz termin na prenatalne 6 listopad i będę miałam pappa ale za darmo, bo u mnie w rodzinie jest jedna wada genetyczna więc wtedy przysługuje tez.prenatalne to z 12 tc to badanie USG plus test Pappa to jest część składowa tego badania. Czyli jeśli masz skierowanie na prenatalne to będą Ci robić pappę też
Ja w tym czasie już miałam nawet widoczne serduszkoJa będę miała 5tc+3dni też się zastanawiam czy lekarz jest w stanie coś zobaczyć. Ale tak czy siak przynajmniej skonsultuję te wszystkie rzeczy które mnie niepokoją mnie po prostu zaskakuje, że to ledwo testy ciążowe pozytywne, a tutaj już tyle objawów różnych, nie wiem czemu ale ja sobie wyobrażałam że odczuwać ciążę będę gdzieś w 9 tygodniu najprędzej