reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Ja też uwielbiam kawę, cole itp. Bardzo dużo piłam, żeby postawić się na nogi. Mam całą dobę napięty grafik, mało snu i szczerze mówiąc ledwo chodzę po ograniczeniu się do jednej kawy. Też szukam czegoś co da podobny smak i może trochę oszuka organizm. Coś polecacie oprócz zbożowej?
Podpinam się pod pytanie :) jeśli macie dziewczyny jakąś do polecenia :)

reklama
Jak powiedzieliście swoim drugim połowom o pozytywny teście? Może byli przy was, a może najpierw potwierdziłyście u ginekologa? Jaka była wasza reakcja?
Ja zrobiłam test ale nie wierzyłam, że wyszedł pozytywny, była niedziela, byliśmy na namiotach, nie mogłam kupić kolejnego i czekałam do następnego dnia. Blisko sklepu była apteka, zapowiedziałam, że rano pójdę po bułki 😁 Pytał co się stało, że ja po bułki pojdę, powiedziałam na szybko, że chce być miła 😅 Zrobiłam test i po śniadaniu zapytałam go "Pamiętasz czego życzyłeś sobie na urodziny?" (miał tydzień wcześniej i życzył sobie bąbelka ) odpowiedział coś innego i zapytałam go co jeszcze sobie życzyłeś? Myślał, myślał i nagle krzyknął "jesteś w ciąży!? " no i tak pokazałam mu ten pozytywny test 😊

Ja zrobiłam test ale nie wierzyłam, że wyszedł pozytywny, była niedziela, byliśmy na namiotach, nie mogłam kupić kolejnego i czekałam do następnego dnia. Blisko sklepu była apteka, zapowiedziałam, że rano pójdę po bułki 😁 Pytał co się stało, że ja po bułki pojdę, powiedziałam na szybko, że chce być miła 😅 Zrobiłam test i po śniadaniu zapytałam go "Pamiętasz czego życzyłeś sobie na urodziny?" (miał tydzień wcześniej) odpowiedział coś innego i zapytałam go co jeszcze sobie życzyłeś? Myślał, myślał i nagle krzyknął "jesteś w ciąży!? " no i tak pokazałam mu ten pozytywny test 😊
Panowie to maja skapnięcia 🤣🤣🤣🤣

Co do kawy to ja też rano bez kawy nie żyję, ale mój mąż stwierdził, że nie będę piła już kawy bo mi nie wolno i mam pić zbożowa, a jak usłyszy, że włączam ekspres to dostanę po łapach 😅 Powiedział, że żeby nie było mi przykro też nie będzie jej pił i zrobił dzisiaj rano inkę, była tak obrzydliwa, że jej nie wypiłam, a wcześniej lubiłam... Może spróbuje tej bezkofeinowej do ekspresu i jakoś siebie oszukam 😁🤔

Ja zrobiłam test jakoś w 28 dniu i wyszedł negatywny, wiec już przyjęłam, ze się nie udało. Po paru dniach mówię do męża: coś mi się okres spóźnia. Mąż na to: nie martw się, niedługo będzie. To był 33 dzień cyklu. Myśle sobie: a może zrobić ten test, mimo ze wiedziałam, ze będzie negatwny. No i zrobiłam nie z porannego moczu. Patrzę: a tam kreseczka 😱 chciałam od razu wziąć męża, żeby jechać na betę, a on jak na złość jedna rozmowa za druga w pracy i nie wychodzi z pokoju. Ale się wkurzalam 🤪 w końcu wyszedł i mówię: idź do łazienki. Wychodzi i mówi: No i co? Ja mówię: idź jeszcze raz. No i wtedy zobaczył test i się ucieszył. Pojechaliśmy na betę i była pozytywna. Oby ta dobra passa trwała dalej 🥰

Co do kawy to ja też rano bez kawy nie żyję, ale mój mąż stwierdził, że nie będę piła już kawy bo mi nie wolno i mam pić zbożowa, a jak usłyszy, że włączam ekspres to dostanę po łapach 😅 Powiedział, że żeby nie było mi przykro też nie będzie jej pił i zrobił dzisiaj rano inkę, była tak obrzydliwa, że jej nie wypiłam, a wcześniej lubiłam... Może spróbuje tej bezkofeinowej do ekspresu i jakoś siebie oszukam 😁🤔
A czemu nie wolno?

Pierwsze słyszę że nie wolno kawy 😅wolno wolno

reklama
Do góry