reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

Część dziewczyny to może i ja się przywitam 😀 z ostatniej miesiączki wynika że termin będę miała na 01.05 więc nie wiem do końca czy będę kwietniowa czy majowa 😀na razie to jestem po prostu na maksa przestraszona i chyba dlatego piszę bo czuję że tutaj są osoby które te moje emocje rozumieją 🙈staramy się z mężem już kilka lat po drodze było jedno poronienie w grudniu 2022. Szczerze to już byłam zrezygnowana i chyba odpuściłam myśl że się uda i może dlatego się udało bo medycznych żadnych przeciwskazań czy problemów nie było ani po jednej ani po drugiej stronie. Obecnie wychodzi mi 5tydzien2 dzień i na 07.09 mam umówione USG 🙈
Witaj wśród nas. Jak dla mnie to jak najbardziej możesz zostać na majowych ;)

reklama
Ale wiesz, że od 7 kwietnia są nowe przepisy i: "Pracodawca zobowiązany jest udzielić zgody na pracę zdalna także pracownicy w ciąży. Pracodawca będzie mógł odmówić uwzględnienia takiego wniosku tylko wtedy, gdy wykonywanie pracy w trybie zdalnym nie będzie możliwe ze względu na organizację pracy lub rodzaj pracy wykonywanej przez pracownika."
Miałam to samo właśnie napisać 😊

@olka11135 U nas już to było omawiane i zostało odrzucone, moja firma rządzi się swoimi prawami...dlatego szukam od miesiąca już innej

Ale co zostało dorzucone? Prawo pracy nie może zostać odrzucone bo jest nadrzędne. Złóż wniosek, oni muszą się ustosunkować jak to niby blokuje prace (skoro już pracujesz zdalnie to nie ma szans) a jak oleją to zgłoś do PiP. Serio, jesteś w ciąży jesteś chroniona, polecam nie dawać się Januszom biznesu

Kurczę, nie ogarnelam ze już jest wątek i założyłam nowy 🤦🏻‍♀️

Dzisiaj 26 dc i test blady ale ewidentnie pozytywny wiec tp wychodzi wstępnie na 11.05 :)

Trójka dzieci w domu wiec wyczuwam wesołe miesiące przede mną

Ale co zostało dorzucone? Prawo pracy nie może zostać odrzucone bo jest nadrzędne. Złóż wniosek, oni muszą się ustosunkować jak to niby blokuje prace (skoro już pracujesz zdalnie to nie ma szans) a jak oleją to zgłoś do PiP. Serio, jesteś w ciąży jesteś chroniona, polecam nie dawać się Januszom biznesu
U nas taka polityka że jeśli mi by dano dodatkowe dni zdalne to reszcie pracownikow z mojego działu by im odebrano. Dlatego wszyscy wspólnie postanowili że każdy ma te 8 dni zdalnych i tyle.
Będę próbować coś z tym później..

reklama
Do góry