reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

Macie już dzieci? Jeśli o tym wspominałyście to wybaczcie,jak będzie nas tu tak mało to na pewno wszystko zapamiętam😁 przy 50+ osobach ciężko 😉
Kiedy macie kolejne wizyty i jak znosicie ta ciąże?
A no ja mam dwójkę, chłopca 7 lat, córkę 5, sama mam 30 na karku :p generalnie jest zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach, bo mdłości towarzyszą mi cały dzień, rano wymiot, wieczorem tez się zdarza..
Wizyta dopiero 7 listopada, będą to prenatalne.
2 lata temu poroniłam, przez co też w głowie mam mnóstwo myśli, że może coś nie tak... dlatego ciężko mi jest jeszcze rozmawiać o tym przyszłościowo tj. o wyborze wózków itd.. ciągle myśl w głowie, że jeszcze może nie wyjść...
Termin mam na 14 maj

reklama
O tak, też mam ciągle mdłości których nie miałam w pierwszej ciąży więc dla mnie to nowość. Ale już bliżej końca 1 trymestru niz dalej na całe szczęście🙂
3 listopada mam prenatalne ale już wszyscy bliscy wiedzą, szybko mi brzuch urósł, myślałam że utrzymamy to do świąt ale niestety 😁

O tak, też mam ciągle mdłości których nie miałam w pierwszej ciąży więc dla mnie to nowość. Ale już bliżej końca 1 trymestru niz dalej na całe szczęście🙂
3 listopada mam prenatalne ale już wszyscy bliscy wiedzą, szybko mi brzuch urósł, myślałam że utrzymamy to do świąt ale niestety 😁
No właśnie do prenatalnych chciałam dotrzymać ale brzuszek też jest już troche widoczny. Chociaż tak bardziej mi "oponke" tłuszczyku wypchnęło haha

A no ja mam dwójkę, chłopca 7 lat, córkę 5, sama mam 30 na karku :p generalnie jest zupełnie inaczej niż w poprzednich ciążach, bo mdłości towarzyszą mi cały dzień, rano wymiot, wieczorem tez się zdarza..
2 lata temu poroniłam, przez co też w głowie mam mnóstwo myśli, że może coś nie tak... dlatego ciężko mi jest jeszcze rozmawiać o tym przyszłościowo tj. o wyborze wózków itd.. ciągle myśl w głowie, że jeszcze może nie wyjść...
Termin mam na 14 maj
też mam prenatalne 7mego! Będę trzymać kciuki za nasze maluszki ❤️

Termin mam na 14 maj
i termin też na 14 maja! Szok! 😂💗😊

reklama
Oo jak miło:) ale właśnie będzie to 13+4 chyba, troszkę późno, z tego co wcześniej czytałam to dziewczyny okolice 12 tygodnia się pisały. Jak Twoje samopoczucie, jakieś zmiany?
Nie za późno, w poprzedniej ciąży też robiłam w 13 tygodniu. Lekarz powiedział że to jest idealny czas bo wszystko super widać. W poprzedniej ciąży poznałam na tych badaniach płeć maluszka. U mnie ciąża bezobjawowa jak na razie. W pierwszej było duże zmęczenie, teraz też ale jest o wiele lżej. Aż niedowierzam ze jestem w ciąży. W poprzedniej nie mogłam spać na brzuchu od pierwszych dni, bo piersi chciały mi wybuchnąć. Teraz żadnych zmian jeszcze nie widzę. A Ty jak się masz? Dokuczaja Ci jakieś objawy?

Do góry