reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja noszę legginsy, tregginsy, dresy itd. Nie nawidze nosić typowych jeansów. Jak spodnie, to też te rozciągliwe. Pomimo, że ja szczupła jestem, to i tak lubię wygodne spodnie nosić, gdzie mi na razie na brzuszek wsio elegancko wchodzi, ale fakt, że się coś zaokrągliłam bardziej, pomimo że początek dopiero?

reklama
Ja noszę legginsy, tregginsy, dresy itd. Nie nawidze nosić typowych jeansów. Jak spodnie, to też te rozciągliwe. Pomimo, że ja szczupła jestem, to i tak lubię wygodne spodnie nosić, gdzie mi na razie na brzuszek wsio elegancko wchodzi, ale fakt, że się coś zaokrągliłam bardziej, pomimo że początek dopiero?
ja tez nosze tylko legginsy bo spodnie gniota w brzuch, mam 2 pary ciążowych legginsów jeszcze po synku, nowych ciążowych ubrań jakoś boje się narazie kupować 🫣

Dziewczyny które już maja dwójkę lub więcej dzieci.
Kiedy czulyscie ruchy przy drugim dziecku? Niby w drugiej ciąży czuć wczesniej. Ja pamietam ze przy synku czułam pierwszy raz w 18tc i teraz się zastanawiam kiedy mogę się spodziewać ruchów :D
Pierwsze takie bardziej odczuwalne ruchy w kolejnych ciążach czułam w okolicach 16 tygodnia.
Czasami ruchy słabiej czuć, bo łożysko jest na przedniej ścianie.

My o ciąży powiedzieliśmy rodzicom, siostrze i w pracy , bo L4. Moja mama stwierdziła, że lubię być w ciąży i mieć takiego bobasa w domu.

Pierwsze takie bardziej odczuwalne ruchy w kolejnych ciążach czułam w okolicach 16 tygodnia.
Czasami ruchy słabiej czuć, bo łożysko jest na przedniej ścianie.

My o ciąży powiedzieliśmy rodzicom, siostrze i w pracy , bo L4. Moja mama stwierdziła, że lubię być w ciąży i mieć takiego bobasa w domu.
U mnie w tej ciąży jest właśnie na przedniej ścianie. Poprzednio były na tylnej ścianie.

Dziewczyny które już maja dwójkę lub więcej dzieci.
Kiedy czulyscie ruchy przy drugim dziecku? Niby w drugiej ciąży czuć wczesniej. Ja pamietam ze przy synku czułam pierwszy raz w 18tc i teraz się zastanawiam kiedy mogę się spodziewać ruchów :D

Ja jakoś nie umiałam wyłapać. Czułam jakby bomble w brzuchu ale nie utożsamiałam tego z ruchami dziecka. Dopiero gdy czułam te bomble na USG, a dr mówił że nie może złapać bo tak się kręci to zrozumiałam, że juz długo czuję ruchy🫣🤣

Aaa sorry, moja mama na wiesc o ciazy powiedziala „no to teraz musicie zmienic mieszkanie i auto” XD mieszkanie 90 metrow i suv z 2021 roku nie pomieszcza trojki dzieci i dwojki doroslych… nawet nie skomentowalam 😂😂😂
Kochane mamusie 😉🙃

Z tym autem no właśnie my musimy zmienić, bo będzie to szósta osoba na pokładzie. Jeśli chodzi lokalowo spokojnie się pomieścimy mamy dom i jeden wolny pokój 😂😉😜

reklama
wlansie, tutaj jesteśmy anonimowe. Tak na prawdę to się nie znamy, jesteśmy dla siebie obcymi ludźmi. Tutaj na grupie, ja np. czuje się jak w innym świecie, wiem głupie ale tak jest, niby nie wiem jak macie na imię i prywatnie nie znam, ale jako koleżanki z grupy na forum uwielbiam was mimo wszystko i wasze nicki mi wystarcza. Nie potrzebuje wiedzieć gdzie mieszkacie, ile macie lat, czy jak wyglądacie. Tak mi jest bardzo komfortowo. To są moje odczucia.
Oczywiście decyzja należy do wszystkich, jeżeli większość będzie chciała się przenieść to dołączę. 😀
Dokładnie :)
W mojej pierwszej grupie po zrobieniu prywatnej dziewczyny co prawda zaczęły wstawiać zdjęcia itp (ja też - ale po roku gadania :)) ale anonimowość daje ogrom przestrzeni w rozmowach o problemach chociażby.

Do góry