reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Ja też się jeszcze nie cieszę :( ale to dlatego, że na samym początku po tej becie gin mówił mi, że ciąża na 90% nie rozwija się prawidłowo. Teraz sam jest zaskoczony, że tak to wygląda, ale tak naprawdę to najbliższe usg dużo zweryfikuje :( :( :( a ja boję się strasznie. Tak naprawdę jeśli teraz jakimś cudem okaże się, że jest ok, to boję się, że ten jeden zły przyrost jest wynikiem tego, że dziecko będzie chore. Naprawdę dziewczyny żyję w strasznym stresie i niepewności. To jest mega okropne i przytłaczające :( :(
Na początku, jak zobaczyłam dwie kreski to obiecałam sobie, że będę się cieszyła każdym dniem tej ciąży, z uwagi na to, że już więcej dzieci nie planuję, a póki co żyję nadzieją, że to małe serduszko bije we mnie i tak bardzo boję się tej wizyty.
Ja ronilam dobrze wyglądające na usg ciąże wiec tak naprawdę nawet to nie da mi spokoju, czekam na prenatalne :)
Dlatego w sumie nie spieszy mi się nawet z wizyta - nie mam takiego poczucia że da mi jakąkolwiek pewność

reklama
Ja ronilam dobrze wyglądające na usg ciąże wiec tak naprawdę nawet to nie da mi spokoju, czekam na prenatalne :)
Dlatego w sumie nie spieszy mi się nawet z wizyta - nie mam takiego poczucia że da mi jakąkolwiek pewność
Jak ja Was rozumiem. Ja niby wszystko ok ale czekam na prenatalne. A nawet jak wszystko ok, to i tak, z racji wieku, wszystko się może zdarzyć w każdej chwili. Bardziej sie boje, niż cieszę , chociaż mam nadzieję, ze będzie ok

Ja też wiele rzeczy mam odłożonych i czekają na swoją kolej. Część dałam przyjaciółce, część zostawiłam. Tylko ciągle boję się cieszyć z tej ciąży, najpierw w 5 tyg covid, a teraz nie wiem czy starszak nie ma bostonki (od wczoraj wysypka, ale nie na dłoniach i stopach tylko w buzi jakieś ranki i obsypana jedna rączka delikatnymi kropkami. Wcześniej 3 dni gorączki). Ech.. myślałam, że tylko pierwsza ciąża jest tak pełna zmartwień...
mam wrażenie ze właśnie pierwsza o ile przed nie było żadnych sytuacji jest lajtowa :)
Ja się zbieram na wizyte, trzymajcie kciuki żeby pokazal się zarodek
trzymam kciuki!
Dziewczyny, ja po kontroli, 6t5d i jest juz serduszko 😍 nie wiadomo skąd te upławy bo według lekarki wszystko wyglada dobrze. Mam sie oszczędzać i nie stresować
super wiadomośc 😘
dokładnie, ja po prostu chce przetrwać pierwszy trymestr…

Liliana czy Lilianna ? 😀 ja tez kiedyś myślałam o tym imieniu ale drażniło by mnie mówienie w urzędach i wszędzie „Lilianna przez dwa n” albo „Liliana przez jedno n” 😋 albo jakby ktoś napisał na kartce urodzinowej albo na zaproszeniu zle, No była by Lilianna a ktoś by napisał Liliana 😡 myślałaś może o tych utrudnieniach ? Czy ci to nie przeszkadza ?
Kompletnie na to nie zwracam uwagi :p to już ewentualną użytkowniczka tego imienia oceni czy będzie ją wkurzać czy nie. Chyba bym wolała przez dwa N

Jaki bierzecie magnez i w jakich dawkach?? Ja biorę Magne b6 forte 2 razy dziennie i boje się że to za mało 🙄
Ja brałam magnez b6 forte 3x2 tabletki ale od 20 tc przy stawianiu sie brzucha. Fajny jest zwazywszy ze ma status lek OTC a nie suplement. Obecnie nie biorę.
Jest zarodek i jest nawet serduszko ❤❤❤❤❤
Wow! Ale super wieści. I to szybko chyba co? U mnie ciąże na usg zawsze o tydzien zwykle młodsze niż z owulacji.
Hej dziewczyny. 19 września robiłam test beta hcg i wynik byl 2344 a dziś po 48h wynik 4064. Czy to nie za mało ?
No jak za mały.? Musi być minimum 66 %. Ty masz kolo 72%. Nie nakręcajmy się niepotrzebnie. Piękne wyniki

reklama
Do góry