reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Jeśli wszystko będzie ok, to w listopadzie lub grudniu planujemy kupić łóżeczko i komodę z przebierakiem, może w Black Friday. Boję się że po nowym roku będą podwyżki. A pozostałe zakupy spokojnie zrobię po nowym roku, no chyba że coś mi wpadnie w oko.
Co do imion to mamy wybrane i dla chłopca i dla dziewczynki, chociaż dla dziewczynki mój mąż jest nie do końca przekonany.
Zdradzisz jakie to imiona?

reklama
Ja mam wszystko po synu. Ma już 3.5r ale nigdy nie znalazłam czasu żeby ciuszki i wszystko sprzedać tylko leży i "graci". Gdyby była dziewczynka to zapewne męskie ciuszki sprzedam a kupie typowo dziewczęce :) wózek jest, łóżeczko jest :) jednak czy będzie chłopak czy będzie dziewczyna to wszystko wyciągnę dopiero około 30 tygodnia ciąży i mniej więcej w tej okolicy będę dokupywać inne rzeczy jak butelki, dydki :) raczej wcześniej nie zamierzam tego ruszać. Chyba że zdrowie w ciąży nie pozwoli być na chodzie po 30 tygodniu to szybciej.

Jedyne co robię aktualnie to mój syn lubi swoją spacerówkę i jeszcze czasami ja zabieramy na spacer jak planuje wejść do sklepu :) więc zaczynam powoli opowiadać że ten wózek chyba pora oddać dzidzi i czy niedługo zrobimy wózkowi papa:) choć bezpośrednio o rodzeństwie nie mówię jeszcze.

Ja nawet nie wiem co to jest ekspres do mleka XD 🙈 🙈

No wiadomo, ja już podczas starań miałam imiona :)
Hahhaa ja czytam i mam tak samo. Dostawka, express do mleka. Wtf 🤪
Ja w ostatniej ciąży byłam 21 lat temu. Wtedy to były zwykle wózki głębokie, spacerówki, ew podgrzewacz do mleka. I chyba nie będę zakupowo wydziwiać, bo bez większości idzie się obyć 😉

Ja nawet nie wiem co to jest ekspres do mleka XD 🙈 🙈

No wiadomo, ja już podczas starań miałam imiona :)
ja już miałam imiona w ciąży z pierwszym synem xd mieliśmy 2 imiona dla dziewczynek i dwa imiona dla chłopców, syna nazwaliśmy Filip, córkę pochowaliśmy z imieniem Maja, wiec zostało tylko Nikodem i Zofia 🫶🏻

potiwerdzam z ta dostawka :) a ekspres do mleka to tylko babybrezza patrze, 150ml gotowe w 12 sekund. Zwlaszcza ze znow nie planuje karmic piersia to podejrzewm ze super sie sprawdzi.
Lezak babybjörna tez planuje. Mamaroo 4.0 i chicco babyhug. To chyba byloby na tyle z „zachcianek”
Mam też babyhug i wkurzały mnie piszczące kółka :/ :) :) ale generalnie spoko na drzemki w ciągu dnia, Syn potrafił sam w nim zasnąć i jak już spał, to wyjeżdżałam nim po prostu do innego pokoju.
Ja mam wszystko po synu. Ma już 3.5r ale nigdy nie znalazłam czasu żeby ciuszki i wszystko sprzedać tylko leży i "graci". Gdyby była dziewczynka to zapewne męskie ciuszki sprzedam a kupie typowo dziewczęce :) wózek jest, łóżeczko jest :) jednak czy będzie chłopak czy będzie dziewczyna to wszystko wyciągnę dopiero około 30 tygodnia ciąży i mniej więcej w tej okolicy będę dokupywać inne rzeczy jak butelki, dydki :) raczej wcześniej nie zamierzam tego ruszać. Chyba że zdrowie w ciąży nie pozwoli być na chodzie po 30 tygodniu to szybciej.
Ja w mojej poprzedniej ciąży wyciągnełam wszystko około miesiąc przed porodem dopiero :) i na szybko dokupiłam.

reklama
Mam też babyhug i wkurzały mnie piszczące kółka :/ :) :) ale generalnie spoko na drzemki w ciągu dnia, Syn potrafił sam w nim zasnąć i jak już spał, to wyjeżdżałam nim po prostu do innego pokoju.

Ja w mojej poprzedniej ciąży wyciągnełam wszystko około miesiąc przed porodem dopiero :) i na szybko dokupiłam.
jeju, ja przy synku wzięłam się za segregowanie ubranek i kupowanie rzeczy w 8 miesiącu. Ale tak mi było ciężko ze żałowałam ze jie wzięłam się za to wcześniej 😅

Do góry