reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
U nas na pewno będą dwa imiona, mamy taką tradycje, że drugie imię po rodzicach i bardzo mi się podoba ten zamysł :)
u mojej szwagierki tak jest, syn ma to ojcu a córka po mamie. I w sumie ma to sens, nawet ładnie to brzmi. 🤔 U nas dzieci mają po jednym imieniu, bo z mojej strony wszyscy maja jedno imię, a moj mąż ma imię której mu się nie podoba i dalej dokucza swojemu tacie ze wymyślił to chyba po pijaku 😂

Ja mam jedną córkę i też liczę że będzie druga. Mężowi nie mówię bo on pewnie po cichu liczy na chłopaka 😂
mój na szczęście team dziewczynka 😂
Mam dostawkę do łożka chicco i to jest coś cudownego, tak jak ekspres do mleka. NIe wyobrażam sobie życia bez niego. Mam tommee tippee. A teraz jedynie co planuję kupić jak będzie i dane to leżak baby bjorn i tyle
tez mam dostawkę, ale służyła nam tylko do drzemek w ciągu dnia bo mała spała z nami, zreszta śpi nadal 🤪 ale przy pierwszej córce więcej używałam dostawki, także to zależy od dziecka.

Co do wózka to myśle ze córka już nie będzie korzystać, w razie co mam nosidło wiec luz :)
Ja nawet nie wiem co to jest ekspres do mleka XD 🙈 🙈

No wiadomo, ja już podczas starań miałam imiona :)
ja tez nie mam pojęcia 😂😂
Mikołaj i Michalina 😀
piękne ❤️

reklama
Co do wyprawki to praktycznie wszystko mam po córce. Wózki, bujaczki. Nie wiem czy będzie nam potrzebne drugie krzesełko do karmienia 🤔 ale to już wyjdzie w praniu. Jedynie chce dokupić dostawę Chicco ale to też zobaczymy bo jak uda się upchnąć łóżeczko w sypialni to nie będziemy nic kupować :) liczę po cichu na dziewczynke (mam masę ubrań) 🙏🙏🙏🙏 a co do imion to w sumie już tak wstępnie wybraliśmy: dla dziewczynki któreś z tych: Liliana, Maja, Ewa . Drugie imię dostanie po mojej mamie :) a chłopak to ignas albo Gabryś

Do góry