reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

W pierwszej ciąży nie robiłam w ogóle bety, teraz zrobiłam pierwszą. Dziś miałam oznaczyć drugą ale nie mam możliwości zrobić. Chyba odpuszczę. Co ma być to będzie. Objawy mam więc zawierzam, że jest dobrze. ;)

reklama
@kara86 Po Twojej sygnaturze widzę, że sporo tych strat masz na swoim koncie :( dobrze liczę, że pierwszą ciążę straciłaś w wieku 16 lat? Bardzo mi przykro, że tyle przeszłaś.. Trzymam kciuki, żeby tym razem się udało i żebyś w maju cieszyła się kolejnym zdrowym bobaskiem :)

@kara86 Po Twojej sygnaturze widzę, że sporo tych strat masz na swoim koncie :( dobrze liczę, że pierwszą ciążę straciłaś w wieku 16 lat? Bardzo mi przykro, że tyle przeszłaś.. Trzymam kciuki, żeby tym razem się udało i żebyś w maju cieszyła się kolejnym zdrowym bobaskiem :)
mam 36lat, pierwsza ciąża stracona jakoś 23 czy 24 miałam, ja już nie pamiętam tego dobrze 😅 nie rozpamiętuje jedynie do dat wracam jak mam zakładana kartę ciąży bo w tedy wszystko ważne,.miałam 3 wczesne 2 późne 18 tydzień, syn i znowu strata ciąża chyba tak zwana bichemiczna nie zdążył zobaczyć na usg a testy nie bardzo ciemniały teraz kolejna ciąża

@kara86 wiem, że masz 36 bo pisałaś o tym wcześniej :) zmyliła mnie Twoja sygnatura, która wygląda tak:

"Aniolek Liluś 12.01.2015 - 18tc
Moje aniołki 23.12.2002 - 11tc 26.04.2010 - 6tc 01.05.2014 - 6tc 30.04.2015 - 5tc"

Dlatego myślałam, że miałaś 16 lat bo w 2002r miałaś przecież 16 ;)

A co do rozpamiętywania to rozumiem, bo też staram się tego nie robić chociaż czasem zakręci się łezka w oku. Ja jestem po 4 stratach ale u mnie to były wszystko straty w pierwszym trymestrze, najpóźniej w 9 czy 10 tygodniu jakoś. Więc też myślę, że to inaczej stracić wczesną ciążę, a zupełnie inaczej bardziej zaawansowaną.

@kara86 wiem, że masz 36 bo pisałaś o tym wcześniej :) zmyliła mnie Twoja sygnatura, która wygląda tak:

Moje aniołki 23.12.2002 - 11tc 26.04.2010 - 6tc 01.05.2014 - 6tc 30.04.2015 - 5tc"

A co do rozpamiętywania to rozumiem, bo też staram się tego nie robić chociaż czasem zakręci się łezka w oku. Ja jestem po 4 stratach ale u mnie to były wszystko straty w pierwszym trymestrze, najpóźniej w 9 czy 10 tygodniu jakoś. Więc też myślę, że to inaczej stracić wczesną ciążę, a zupełnie inaczej bardziej zaawansowaną.
tam coś nie tak jest 😅 poprawie to później zapomniałam że to kiedyś pisałam

Współczuję Wam strasznie dziewczyny, ja zaliczyłam biochema i było mega ciężko. Nawet nie chce myśleć co musialyscie przeżywać. ;/

No jest inaczej nie będę ukrywać ja pamiętam o mich dziewczynkach i zawsze będę pamiętać o tych wczesnych też, ale nie robię już tego typu miałam rodzic w lipcu, listopadzie nie obchodzę dni strat bo to wszystko nie ma sensu z goryczą, rozpacza w sercu źle się żyje z prenesjami do całego świata i nienawiścią do swojego ciała, przerobiłam to i wiem że to jak myślę o tym i jakie mam uczucia teraz do strat jest właściwe bo dobrze się z tym czuje, stare się być wdzięczna za to co mam męża, rodzinę zdrowie a teraz syna 😊❤️, współczuję ci bardzo również

To przywitam się i ja 😄
Czytam was od soboty(nadrobiłam wszystko :)) , bo wtedy wyszedł mi pierwszy pozytywny test, ale chciałam się upewnić z bhcg czy wszystko ok.
W pon bhcg 226, a dzisiaj 618🥰
Co prawda mam dosyć niski progesteron, w pon 13,95 a dzisiaj 15,58,ale nie plamię, dobrze się czuje, więc straram się myśleć pozytywnie.
Jestem po dwóch stratach. Rok temu w czerwcu ciąża blizniacza, ale z pustymi jajami, usunięte łyżeczkowaniem.
W tym roku biochem w czerwcu i teraz moja trzecia ciąża, mam nadzieję, że do 3 razy sztuka!

To przywitam się i ja 😄
Czytam was od soboty(nadrobiłam wszystko :)) , bo wtedy wyszedł mi pierwszy pozytywny test, ale chciałam się upewnić z bhcg czy wszystko ok.
W pon bhcg 226, a dzisiaj 618🥰
Co prawda mam dosyć niski progesteron, w pon 13,95 a dzisiaj 15,58,ale nie plamię, dobrze się czuje, więc straram się myśleć pozytywnie.
Jestem po dwóch stratach. Rok temu w czerwcu ciąża blizniacza, ale z pustymi jajami, usunięte łyżeczkowaniem.
W tym roku biochem w czerwcu i teraz moja trzecia ciąża, mam nadzieję, że do 3 razy sztuka!
Kiedy ostatnia miesiaczka?

reklama
Do góry