reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

reklama
Oby….
Pamietam przy pierwszym poronieniu jak ginekolog zapytał czy bolą piersi… bo jak nie bolą to niestety…i tak mi to utkwilo

Dziewczyny czy bolą Was piersi? Mnie bolały w terminie okresu, a od wczoraj mam panikę bo mało bolą. Mam traumę po wcześniejszym poronieniu…. Ogólnie zero jakiś przypadłości ciążowych, nawet wzięty brzuch już nie jest. Mój ginekolog na urlopie i prędko się nie dostane nigdzie
Mnie bolą same sutki, nie martw się na zapas, nie musi to być konieczny objaw ciążowy ;)

Hej dziewczyny, parę dni temu pisałam do was zrezygnowana że jedna beta ok.3500 a po 48h 4500 czyli wzrost zwiastujący nic dobrego. Kolejną betę oznaczyłam po 48h i wyszła już 8000 czyli wzrost o 85%.

Byłam u ginekologa i dla mnie jest 5+2 wg USG jest 6+1. GS w normie, ciałko żółte jest. Zarodka jeszcze nie zobaczyłam. Wg lekarza tu wszystko jest w porządku i nie potrafił odpowiedzieć na pytanie co z przyrostem bety. Ale USG jest prawidłowe :) kolejne USG mam już na NFZ 13.09 ♥️
super!!!

Oby….
Pamietam przy pierwszym poronieniu jak ginekolog zapytał czy bolą piersi… bo jak nie bolą to niestety…i tak mi to utkwilo

Też usłyszałam takie zdanie, że jak bolą piersi to znaczy że ciąża mocna.
Teraz nie boli mnie nic stąd też trochę Panika była we mnie zwłaszcza ta beta + brak objawów. Ale USG prawidłowe. Ciąża nawet tydzień starsza :)

Dziewczyny czy bolą Was piersi? Mnie bolały w terminie okresu, a od wczoraj mam panikę bo mało bolą. Mam traumę po wcześniejszym poronieniu…. Ogólnie zero jakiś przypadłości ciążowych, nawet wzięty brzuch już nie jest. Mój ginekolog na urlopie i prędko się nie dostane nigdzie
tak, mnie bolą bardzo, w ciąży z coreczka która straciłam tez mnie bardzo bolały. Natomiast z synkiem który urodził się bez problemu to nie pamietam żeby mnie bolały. Na penwo pod koniec, ale czy na początku ciąży to może lekko jak na okres pare dni, ogólnie cała ciąże z synkiem piersi miałam malutkie, brzuch rósł a piersi stały w miejscu. Wyglądałam jak facet w ciąży. W tej ciąży mi od razu napuchly i bolą tak ze zapamiętam sobie ten objaw na pewno. Także wydaje mi się, ze tymi piersiami i ogólnie objawami to się za bardzo nie powinno sugerować. Bo każda ciąża jest inna i kobieta każda jest inna i możesz się niepotrzebnie teraz stresowac . Może twój organizm tak ma poprostu, ze bolą cię piersi przez chwile a resztę ciąży przejdziesz super ? ☺️ a co do braku objawów, już kiedyś pisałam ze miała tak moja szwagierka w 2 ciążach, zero objawów, tylko rósł jej brzuch, a później jak już był duży to trochę na plecy narzekała bo wiadomo ze obciążone. 😝

reklama
Do góry