reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

A ja tak ekscytowałam się ta wizytą 😄.

Jestem z Tarnowskich Gór, ale ciążę zamierzam prowadzić w Katowicach.
może będziesz miło zaskoczona :) kiedyś słyszałam ze dziewczyny miały usg na wizytach zwykłych, ale ja chodzę do takich placówek ze nawet sprzętu w gabinecie nie maja 🤷‍♀️

reklama
trzymam kciuki, jak czytam Wasze historie tez mam ochotę zrobić test czy coś, ale staram się myśleć trzeźwo. Ja miałam 4 lata temu poronienie zatrzymane i to było straszne. Dopiero w 12 tyg się dowiedziałam ze rozwój zatrzymał się na 8 tyg…..
Ja sie chyba zafiksowalam zabardzo, codziennie robie testy chociaz wiem, ze nie powinnam z beta u mnie w Norwegii jest tragedia musialam blagac moja lekarke rodzinna, ide na wizyte do niej o 14:25. nie wiem moze te testy sa ok jednak owulacje mialam prawdopodobnie 22.08 wiec zaplodnienie bylo 23/24 to tylko dwa tygodnie. Nie mam zadnych plamien tylko troche bolamnie brzuch, jajniki i plecy. Tez poronilam jakies 10 lat temu w 9TC wiec teraz stres jest podwojny

Jezu, chyba zaczynam odczuwać te słynne mdłości. Nie powiem, nieco utrudnia to pracę, gdy siedzisz na poważnym spotkaniu z klientem i jedyne o czym myślisz, to żeby go nie obełtać 🙈.
a planujesz pójść na jakieś zwolnienie ? Bo powiem ci ze w pierwszej ciąży miałam mdłości i teraz tez, i im dalej tym gorzej, z reguły przechodzą po pierwszym trymestrze (u mnie przeszły) ale są dziewczyny które maja znacznie trudniej. Możesz bardzo męczyć się w pracy 😖

Jezu, chyba zaczynam odczuwać te słynne mdłości. Nie powiem, nieco utrudnia to pracę, gdy siedzisz na poważnym spotkaniu z klientem i jedyne o czym myślisz, to żeby go nie obełtać 🙈.
Wczoraj wieczorem też było było mi niedobrze. W pierwszej ciąży mnie atakowało i chyba teraz też nie ominie 🙈

Ja sie chyba zafiksowalam zabardzo, codziennie robie testy chociaz wiem, ze nie powinnam z beta u mnie w Norwegii jest tragedia musialam blagac moja lekarke rodzinna, ide na wizyte do niej o 14:25. nie wiem moze te testy sa ok jednak owulacje mialam prawdopodobnie 22.08 wiec zaplodnienie bylo 23/24 to tylko dwa tygodnie. Nie mam zadnych plamien tylko troche bolamnie brzuch, jajniki i plecy. Tez poronilam jakies 10 lat temu w 9TC wiec teraz stres jest podwojny
rozumiem Twój stres, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Zobaczymy 🙂. Najwyżej poczekam kilka dni. A w jakim mieście będziesz chodziła?
ja w Warszawie

Ja idę na LuxMed, ale w Koszalinie. To jest w ogóle kombo, bo u nas nie ma placówek LuxMed tylko współpracujące. I idę przez przychodnie, która współpracuje do prywatnego gabinetu. Lekarz tylko prywatnie przyjmuje lub właśnie na takie prywatne ubezpieczenia ale ta przychodnia pośredniczy. No a poza tym na NFZ to tylko w szpitalu. Mam nadzieje, ze usg będzie, bo ma w gabinecie.

Tylko babka mi powiedziała w tej przychodni, ze dostanę skierowanie z LUXMED u nich i, że wtedy będę mogła wybrać co chcę na tej wizycie? A skąd ja mam wiedzieć? Czy np. robić tą cytologie czy nie itp. Robiłyście wszelkie innego tego typu badania na tej pierwszej wizycie? Moim zdaniem to lekarz powinien określić, a nie ja :(

reklama
a planujesz pójść na jakieś zwolnienie ? Bo powiem ci ze w pierwszej ciąży miałam mdłości i teraz tez, i im dalej tym gorzej, z reguły przechodzą po pierwszym trymestrze (u mnie przeszły) ale są dziewczyny które maja znacznie trudniej. Możesz bardzo męczyć się w pracy 😖
Powiem Ci, że nie wiem jeszcze co zrobię ze zwolnieniem. Na razie czuje się super (poza przychodzącymi znienacka falami mdłości), ale jeśli to się zmieni, pewnie poproszę o L4.

Tak szczerze mówiąc trochę się boję zamknięcia w domu.

Do góry