reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

a planujesz pójść na jakieś zwolnienie ? Bo powiem ci ze w pierwszej ciąży miałam mdłości i teraz tez, i im dalej tym gorzej, z reguły przechodzą po pierwszym trymestrze (u mnie przeszły) ale są dziewczyny które maja znacznie trudniej. Możesz bardzo męczyć się w pracy 😖
To prawda, ja w ciąży z Córka wymiotowałam przez dwa trymestry. Na szczęście byłam na zwolnieniu od początku praktycznie bo plamiłam. Czuje, że i tym razem nie ominie mnie rzyganko :/
Na 15.30 ale raczej przełoże na wtorek.... Bo myślę,że nic nie będzie widać. W tydzień właśnie nie wiem... Okres miałam 2 sierpnia
Ja miałam okres 29 lipca także liczę, że coś bedzie widać. Poza tym nie miałam za bardzo wyboru. Mało terminów do w miarę sensownych lekarzy. Kolejna wizytę będę miała już u swojego ale to jednak dużo czasu jeszcze wiec wole sprawdzić.

reklama
To prawda, ja w ciąży z Córka wymiotowałam przez dwa trymestry. Na szczęście byłam na zwolnieniu od początku praktycznie bo plamiłam. Czuje, że i tym razem nie ominie mnie rzyganko :/

Ja miałam okres 29 lipca także liczę, że coś bedzie widać. Poza tym nie miałam za bardzo wyboru. Mało terminów do w miarę sensownych lekarzy. Kolejna wizytę będę miała już u swojego ale to jednak dużo czasu jeszcze wiec wole sprawdzić.
Też wolę spr ale właśnie przepisze się na wtorek :) może coś już będzie widać. Na NFZ wizytę mam na 23.09

Powiem Ci, że nie wiem jeszcze co zrobię ze zwolnieniem. Na razie czuje się super (poza przychodzącymi znienacka falami mdłości), ale jeśli to się zmieni, pewnie poproszę o L4.

Tak szczerze mówiąc trochę się boję zamknięcia w domu.
ja w poprzedniej ciąży od 13 tygodnia dostałam zwolnienie z pracy ze względu na złe warunki dla ciężarnej i powiem ci ze nie było tak zle, w mieskzaniu było co robić, zawsze sobie sprzątałam na błysk a później miałam czas dla siebie, synka tez mam z maja wiec cały okres ciąży to był klimacik jesienno zimowy, herbatka kocyk i netflix 😍 fajnie było 🤭

ja w poprzedniej ciąży od 13 tygodnia dostałam zwolnienie z pracy ze względu na złe warunki dla ciężarnej i powiem ci ze nie było tak zle, w mieskzaniu było co robić, zawsze sobie sprzątałam na błysk a później miałam czas dla siebie, synka tez mam z maja wiec cały okres ciąży to był klimacik jesienno zimowy, herbatka kocyk i netflix 😍 fajnie było 🤭
To brzmi kusząco!

Zobaczymy jak lekarz będzie się zapatrywał. W sumie ja mam lekką fizycznie pracę, ale jeżdżę dużo samochodem, a odkąd jestem w ciąży - robię za kierownicą maaasę dziwnych rzeczy 😂. Taką będę miała argumentację u lekarza.

To brzmi kusząco!

Zobaczymy jak lekarz będzie się zapatrywał. W sumie ja mam lekką fizycznie pracę, ale jeżdżę dużo samochodem, a odkąd jestem w ciąży - robię za kierownicą maaasę dziwnych rzeczy 😂. Taką będę miała argumentację u lekarza.
ja tam zawsze mowię, ze jeżeli jest możliwość siedzieć w domu w ciąży i odpoczywać ile się da to super jest to wykorzystać. ☺️Ale jak ktoś bardzo lubi swoją prace i czuje się w niej dobrze to jest już inny temat hehe 😀

Hej dziewczyny, parę dni temu pisałam do was zrezygnowana że jedna beta ok.3500 a po 48h 4500 czyli wzrost zwiastujący nic dobrego. Kolejną betę oznaczyłam po 48h i wyszła już 8000 czyli wzrost o 85%.

Byłam u ginekologa i dla mnie jest 5+2 wg USG jest 6+1. GS w normie, ciałko żółte jest. Zarodka jeszcze nie zobaczyłam. Wg lekarza tu wszystko jest w porządku i nie potrafił odpowiedzieć na pytanie co z przyrostem bety. Ale USG jest prawidłowe :) kolejne USG mam już na NFZ 13.09 ♥️

Dziewczyny czy bolą Was piersi? Mnie bolały w terminie okresu, a od wczoraj mam panikę bo mało bolą. Mam traumę po wcześniejszym poronieniu…. Ogólnie zero jakiś przypadłości ciążowych, nawet wzięty brzuch już nie jest. Mój ginekolog na urlopie i prędko się nie dostane nigdzie

Hej dziewczyny, parę dni temu pisałam do was zrezygnowana że jedna beta ok.3500 a po 48h 4500 czyli wzrost zwiastujący nic dobrego. Kolejną betę oznaczyłam po 48h i wyszła już 8000 czyli wzrost o 85%.

Byłam u ginekologa i dla mnie jest 5+2 wg USG jest 6+1. GS w normie, ciałko żółte jest. Zarodka jeszcze nie zobaczyłam. Wg lekarza tu wszystko jest w porządku i nie potrafił odpowiedzieć na pytanie co z przyrostem bety. Ale USG jest prawidłowe :) kolejne USG mam już na NFZ 13.09 ♥️
Świetna wiadomość😉 13 września pewnie będzie widać więcej

reklama
Do góry