reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dziewczyny a jak Wasze brzuchy ? Ja mam od 3 dni bóle, ciągniecie i ogólnie wrażenie ze zaraz dostanę okresu 🥺
Ja też czuję dyskomfort w brzuchu. Mam wrażenie jakbym spuchła w środku 🙃😉

Teścik z dzisiaj 13 dpo ❤️

Załączniki

• IMG_20220826_062337960~2.jpg
    IMG_20220826_062337960~2.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 157
reklama
Dziewczyny a jak Wasze brzuchy ? Ja mam od 3 dni bóle, ciągniecie i ogólnie wrażenie ze zaraz dostanę okresu 🥺
to jest chyba normalne, ja przy pierwszym synku na samym początku miałam takie skurcze ze zginąłem się w pół, poduszka między uda i czekałam aż przejdzie, po pary takich akcjach jechałam do ginekologa bo byłam pewna ze coś jest nie tak, ale lekarz powiedział „boli panią brzuch bo jest pani w ciąży”, No i trwało to cały 2mc 🤷🏻‍♀️ No a w innych ciążach tak nie miałam, tylko takie ciągniecie w brzuchu, dokładnie tak jak opisujesz 😀

Dzięki za Wasze odpowiedzi. Ja pamietam ze w donoszonej ciąży tez miałam bóle ale nie pamietam czy takie intensywne. W ostatniej(majowej) ciąży to niestety zwiastowało poronienie. Teraz dostałam duphaston bo tez delikatnie plamiłam i liczę na to ze będzie ok! Chyba nie zostaje nam nic innego jak czekać.

Dzięki za Wasze odpowiedzi. Ja pamietam ze w donoszonej ciąży tez miałam bóle ale nie pamietam czy takie intensywne. W ostatniej(majowej) ciąży to niestety zwiastowało poronienie. Teraz dostałam duphaston bo tez delikatnie plamiłam i liczę na to ze będzie ok! Chyba nie zostaje nam nic innego jak czekać.
No na tym etapie tak na prawdę to u każdej z nas nic nie wiadomo i musimy czekać 😩

ja mieszkam w Niemczech 🙋🏻‍♀️
O super! Bo jednak różnice między prowadzeniem ciąży w PL a w innych krajach są spore. Ja mieszkam w Hiszpanii, zamierzam prowadzić ciążę prywatnie bo państwowo pierwsze usg jest w 12tyg 😵‍💫 chociaz myślę że jak wszystko będzie ok po pierwszej wizycie to państwowo też się umowie.

Ja też miałam tydzień przed planowanym okresem i dalej mam tylko już troszkę słabsze mam wrażenie . Oczywiście nie cały czas tylko czasami w ciągu dnia . Na kiedy masz pierwszą wizytę u lekarza?

reklama
O super! Bo jednak różnice między prowadzeniem ciąży w PL a w innych krajach są spore. Ja mieszkam w Hiszpanii, zamierzam prowadzić ciążę prywatnie bo państwowo pierwsze usg jest w 12tyg 😵‍💫 chociaz myślę że jak wszystko będzie ok po pierwszej wizycie to państwowo też się umowie.
No, w Niemczech tez dość luźno traktują temat ciąży… 😒 tutaj KK finansuje tylko 3 usg, a za reszta trzeba dopłacić. Ale tez zależy od lekarza, bo czasem lekarz robi sam od siebie usg. Ja sobie nie wyobrażam nie mieć usg co wizytę, tym bardziej ze jestem po przejściach. No i ogólnie, nie robi się bety, a na badania wysyłają po 5-6 stratach (tak powiedział moj lekarz którego już zmieniłam) 🫣 ogólnie w Polsce prowadzenie ciąży jest o nie o lepsze, według tego co wiem, co mi mówią i co tu czytam. 🤔

Do góry