reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

Dzięki dziewczyny już jestem spokojniejsza. Nie będę już jadła dzisiaj a od jutra będę zapisywać na kartce jak moja babcia czy jadłam czy nie.
Z jednej strony cieszę się że nie jestem sama z takim zapominalstwem 😃 a z drugiej to cyrki co ta ciaza robi z głową 🤦‍♀️😃

reklama
Dzięki dziewczyny już jestem spokojniejsza. Nie będę już jadła dzisiaj a od jutra będę zapisywać na kartce jak moja babcia czy jadłam czy nie.
Z jednej strony cieszę się że nie jestem sama z takim zapominalstwem 😃 a z drugiej to cyrki co ta ciaza robi z głową 🤦‍♀️😃

Kup sobie takie pudełeczko na leki z przegródkami 🤭

To sie nazywa ciazowy KALAFIOR 😂

Dziewczyny pomóżcie. Mam brać duphaston 3x1 rano zjadłam , teraz się zdrzemnęłam i wzięłam tabletkę zawsze drugą jem koło 15 i teraz nie wiem czy ja zjadłam ta tabletkę przed zaśnięciem czy nie. Jeśli tak tzn ze zjadłam i o 15 i o 17 🤦‍♀️ i następna szykuje się na noc. Nie wiem co mam robić nie pamiętam za nic w świecie czy jadłam o 15 czy nie .... wydaje mi się że nie bede jadła już na noc w razie czego żeby nie przedawkować. A jutro muszę zapisywać czy jadłam czy nie.
Co o tym myślicie? Czy zjeść jeszcze na noc , ale jak to będzie już 4 dzisiaj i coś się stanie z dzieckiem bo przedawkuje. Matko nie wiem co się dzisiaj ze mną dzieje 😔😔😔😔
Wydaje mi się że jak weźmiesz jeszcze na noc to nic się nie stanie. Ja brałam trzy rodzaje progesteronu w dużych dawkach i nic mi nie było (3x2 luteina 3x1 progesteron besins i cyclogest)

Wlansie dziewczyny, co do adapterów to chciałam wam jeszcze coś napisać. Bo one są naprawdę bardzo przydatne, i załatwicie sobie jakiś. Jak byłam z synkiem w 4/5mc to mieliśmy z mężem mały wypadek, jakaś babka wyjechała nam na skrzyżowaniu pomimo czerwonych świateł. Trochę nas wywaliło z drogi i z mojej strony był słup. Ale miałam pasy i wlansie adapter i dzięki temu ze miałam pasy, to przytrzymały mnie i nie uderzyłam cała siła w drzwi samochodu a dzięki temu ze miałam adapter to pas nie wbił mi się w brzuch… a najgłupsze jest to, ze akurat jechaliśmy na wizytę do ginekologa…
Także pasy to podstawa!
A od którego miesiąca używa się adaptera? Bardzo dużo jeżdżę samochodem i pomyślałam, że kupię, ale to chyba dopiero przy dużym brzuchu?

daj spokoj, nie jestes sama… ja tydzien temu we wtorek mialam wizyte u ginekologa, caaaaaly czas myslalam ze mam w srode. Dwa tygodnie wczesniej zamienilam sie z kolega z pracy ze on przyjdzie wczesniej i ja wyjde wczesniej na ta wizyte… przyszlo potwierdzenie sms ktore PRZECZYTALAM, pozniej 48h przed wizyta znow sms ktory PRZECZYTALAM. Rano o 5:30, spacerujac z moimi psami przed praca zagladnelam w sms czy napewno mam wizyte o 10:30 w srode… patrze tak i mysle „tyyyy ale 27 jest dzis a nie jutro” 😳😳😳 musialam na szybko zalatwiac zmiane za mnie 😂 tzn i tak bym mogla wyjsc ale serce mi nie pozwala zostawic personelu na lodzie z -1 osoba

reklama
Pomożecie mi wybrać termin USG „genetycznego”?
OM 14.08, ovu raczej w połowie cyklu
EDD 21.05

Kiedy najlepszy czas na to USG? Przysługuje mi też Pappa z racji wieku, ale wolę któryś NIPT - na kiedy ten najlepiej?

Do góry