reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2023

tak, już podaje, ogólnie chciałabym cały rok ale w wakacje zapominam i trochę odpuszczam
A badalas w ogóle poziom? Bo mi tak pediatra kazał dawać i dawać, nawet dawkę zwiększyć. Dobrze,że mnie coś pokusiło i jej zbadałam. Poziom zbliżał się już do tego niebezpiecznego.... :/ Dlatego przestałam dawać a badam raz na jakiś czas

reklama
A badalas w ogóle poziom? Bo mi tak pediatra kazał dawać i dawać, nawet dawkę zwiększyć. Dobrze,że mnie coś pokusiło i jej zbadałam. Poziom zbliżał się już do tego niebezpiecznego.... :/ Dlatego przestałam dawać a badam raz na jakiś czas
Właśnie! Muszę zabrać synka na takie badanie przy okazji jak ja będę robiła swoje ;)

Kochane wczoraj minęło 3 tyg od owulacji. Bhcg 5627, natomiast progesteron 18. Trochę martwię się tym progesteronem, czy nie za niski. Miała któraś z Was taki?
Hej🙂ja co prawda z kwietniowek, ale podczytuje Was. Ja mialam progesteron 15 i tez sie martwilam, ale lekarka odpisala ze jest ok. obecnie zaczelam 10 tydzien i wszystko jest ok, takze bedzie dobrze!

Właśnie! Muszę zabrać synka na takie badanie przy okazji jak ja będę robiła swoje ;)
tez czytałam ze powinno się badać, ale z drugiej strony to lekarze bez badań zalecają witaminę d, jedni cały rok a jedni tylko na jesien zimę… No i bądź tu mądry 😫 No ale z drugiej strony skoro zalecają to chyba nie chcą zrobić dzieciom krzywdy ?
Jadę za dwa tygodnie do polski to tez małemu zrobię jakieś badania, w Niemczech nie chcą mu zrobić bo niby dzieciom bez potrzeby się nie robi 🤷🏻‍♀️

Kochane wczoraj minęło 3 tyg od owulacji. Bhcg 5627, natomiast progesteron 18. Trochę martwię się tym progesteronem, czy nie za niski. Miała któraś z Was taki?
Ja przy becie 618 progesteron miałam 15,58 i więcej nie badałam.
Są dwie grupy lekarzy. Jedni pakują wielkie ilości progesteronu w kobiety nawet jeszcze przed ciążą a inni mówią: po co w ogóle go badać?
Plamisz? Ciągnie cie mocno brzuch?
U mnie nif takiego się nie dzieje, więc przestałam się martwić progesteronem.

reklama
ja ogólnie nie podaje jakoś super systematycznie wiec się nie boje

Do góry