reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2023

tak, już podaje, ogólnie chciałabym cały rok ale w wakacje zapominam i trochę odpuszczam
A badalas w ogóle poziom? Bo mi tak pediatra kazał dawać i dawać, nawet dawkę zwiększyć. Dobrze,że mnie coś pokusiło i jej zbadałam. Poziom zbliżał się już do tego niebezpiecznego.... :/ Dlatego przestałam dawać a badam raz na jakiś czas

reklama
A badalas w ogóle poziom? Bo mi tak pediatra kazał dawać i dawać, nawet dawkę zwiększyć. Dobrze,że mnie coś pokusiło i jej zbadałam. Poziom zbliżał się już do tego niebezpiecznego.... :/ Dlatego przestałam dawać a badam raz na jakiś czas
Właśnie! Muszę zabrać synka na takie badanie przy okazji jak ja będę robiła swoje ;)

Kochane wczoraj minęło 3 tyg od owulacji. Bhcg 5627, natomiast progesteron 18. Trochę martwię się tym progesteronem, czy nie za niski. Miała któraś z Was taki?
Hej🙂ja co prawda z kwietniowek, ale podczytuje Was. Ja mialam progesteron 15 i tez sie martwilam, ale lekarka odpisala ze jest ok. obecnie zaczelam 10 tydzien i wszystko jest ok, takze bedzie dobrze!

Właśnie! Muszę zabrać synka na takie badanie przy okazji jak ja będę robiła swoje ;)
tez czytałam ze powinno się badać, ale z drugiej strony to lekarze bez badań zalecają witaminę d, jedni cały rok a jedni tylko na jesien zimę… No i bądź tu mądry 😫 No ale z drugiej strony skoro zalecają to chyba nie chcą zrobić dzieciom krzywdy ?
Jadę za dwa tygodnie do polski to tez małemu zrobię jakieś badania, w Niemczech nie chcą mu zrobić bo niby dzieciom bez potrzeby się nie robi 🤷🏻‍♀️

Kochane wczoraj minęło 3 tyg od owulacji. Bhcg 5627, natomiast progesteron 18. Trochę martwię się tym progesteronem, czy nie za niski. Miała któraś z Was taki?
Ja przy becie 618 progesteron miałam 15,58 i więcej nie badałam.
Są dwie grupy lekarzy. Jedni pakują wielkie ilości progesteronu w kobiety nawet jeszcze przed ciążą a inni mówią: po co w ogóle go badać?
Plamisz? Ciągnie cie mocno brzuch?
U mnie nif takiego się nie dzieje, więc przestałam się martwić progesteronem.

reklama
ja ogólnie nie podaje jakoś super systematycznie wiec się nie boje

Do góry