reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

A czy podczas cytologii ktoras z Was miala taki opis" W rozmazie cechy stanu zapalnego i regeneracji" a lekarz uwaza ,ze wszystko jest w normie? Troche mnie to niepokoi,bo jakikolwiek stan zapalny moze miec wplyw na lozysko....
Ja nigdy takiego opisu cytologii nie miałam, ale skoro lekarz mówi, że wszystko jest w normie to chyba nie ma się czym martwić. Chyba, że nie ufasz w pełni lekarzowi to lepiej to skonsultować z innym dla świetego spokoju.

reklama
Cześć dziewczyny ;) ja mam termin z usg na 1maj z OM na 04.05 maj. Dzis 16+0 tc.
Mam pytanie, czy ktoras z Was przechodziła lub obecnie przechodzi covida w ciazy?
Boje sie ze maz mnie zaraził, mam stan podgorączkowy max 38°C, bol gardła delikatny i czasem pojawia sie suchy kaszel. Boje sie ze to covid, a moj lekarz POZ na urlopie.
Leczę sie czym moge w domu ale boje sie zeby sie to nie rozwinęło w cos mocniejszego.
Hej ja przechodziłam 3 tygodnie temu wtedy to był 11 tydzień ciąży. Gdyby nie to że wróciłam z zagranicy i musiałam zrobić test to raczej nie wiedziałabym że to covid. Miałam dwa testy antygenowe oraz PCR pozytywne. Objawy to katar, zmęczenie i senność, bol gałek ocznych ale tylko 3 dni i zaburzony węch i smak. Bez kaszlu duszności i gorączki. Leków nie brałam żadnych. Obecnie jestem tydzień po usg prenatalnym i wszystko jest ok i mam nadzieje ze tak będzie. Bo roznych rzeczy się naczytalam i nasłuchałam i dobrych i złych ale jestem pozytywnej myśli 😉 Lekarz mówi że jeśli łagodnie przechodziłam to nie powinno mieć wpływu na dziecko.

Hej dziewczyny. Co u Was? Jak wasze maluchy? Znacie już płeć?

U mnie za tydzień USG, może w ko Cu się dowiem czy siedzi tam Marcysia czy Józio/Mikołaj 😍🤣 póki co mamy 16+5 a bombelek daje o sobie już znać. Co prawda czuje ruchy ale narazie rzadko. Raz na kilka dni i to nie przy każdej pozycji (najczęściej jak leżę).

U mnie za tydzień USG, może w ko Cu się dowiem czy siedzi tam Marcysia czy Józio/Mikołaj 😍🤣 póki co mamy 16+5 a bombelek daje o sobie już znać. Co prawda czuje ruchy ale narazie rzadko. Raz na kilka dni i to nie przy każdej pozycji (najczęściej jak leżę).
Ja wiem, że będzie chłopak - 99.9% pewności (badania genetyczne z krwi)

Zazdroszczę że już czujesz. Mi się czasem wydaje że czuję, ale potem zaburczy mi w brzuchu w tym samym miejscu i już wiem że to jednak były jelita :)
Co do płci - lekarz mnie zaskoczył na prenatalnych w 12+0, kiedy powiedział że będzie synek. Powiedział też że chłopcy i dziewczynki mają na tym etapie to samo między nogami, wyrostek płciowy (taki fiutek) i on jest u chłopców bardziej zadarty a u dziewczynek bardziej leży. Na podstawie kąta nachylenia tego fiutka rozpoznał płeć (Mistrz :)). Nie wzięłam tego na poważnie i nawet nie przyznałam się mężowi że było jakiekolwiek typowanie płci na badaniu. Jednak się potwierdziło🙃

Zazdroszczę że już czujesz. Mi się czasem wydaje że czuję, ale potem zaburczy mi w brzuchu w tym samym miejscu i już wiem że to jednak były jelita :)
Co do płci - lekarz mnie zaskoczył na prenatalnych w 12+0, kiedy powiedział że będzie synek. Powiedział też że chłopcy i dziewczynki mają na tym etapie to samo między nogami, wyrostek płciowy (taki fiutek) i on jest u chłopców bardziej zadarty a u dziewczynek bardziej leży. Na podstawie kąta nachylenia tego fiutka rozpoznał płeć (Mistrz :)). Nie wzięłam tego na poważnie i nawet nie przyznałam się mężowi że było jakiekolwiek typowanie płci na badaniu. Jednak się potwierdziło🙃
U nas na tej samej zasadzie pani doktor określiła płeć 😊

jak usiądę lub położę się w dobrej pozycji to poczuję raz na kilka dni wyraźne puknięcie. To moja pierwsza ciąża, ale raczej nie da się tego pomylić z niczym innym ;)
Ja Ci zazdroszczę,że znasz płeć 😅 ja na na prenatalnych się nie dowiedziałam. Myślę że teraz już się dowiem. Chociaż cały czas liczę na dziewczynę 🤣🤣

14 tydzień dziecko na usg 3d na dwóch zdjęciach ma w koło szyi pepowine, wygląda to jakby miało założony szalik. Myślicie że póki jest jest jeszcze takie male i ma dużo miejsca to może się z tego odwinac? Zauważyłam to dopiero w domu , muszę spytać za miesiac tez lekarza, ale moze ktoras z was tez tak miała w poprzednich ciazach.

reklama
14 tydzień dziecko na usg 3d na dwóch zdjęciach ma w koło szyi pepowine, wygląda to jakby miało założony szalik. Myślicie że póki jest jest jeszcze takie male i ma dużo miejsca to może się z tego odwinac? Zauważyłam to dopiero w domu , muszę spytać za miesiac tez lekarza, ale moze ktoras z was tez tak miała w poprzednich ciazach.
Pewnie.

Do góry