reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

reklama
Dzień Dobry 😌
Dziewczyny mam pytanie, na ostatniej wizycie lekarz zalecił mi zaszczepienie się przeciwko covid. (za około miesiąc 'na spokojnie') teraz pytanie, szczepić się czy nie...? 🤦 Boję się że będę czuła się fatalnie po szczepionce, byłam niedawno przeziębiona...
A pomijajac covida, z euthyrox 50, endokrynolog zniżył mi dawkę do 25, i mam do wykonania kilka badań.
Jako że jutro pyka 13tc, zaczynam czuć się lepiej, pewniej, i jakoś tak pozytywniej, czego życzę wam wszystkim 😘🤗
Jutro badania prenatalne, nie mogę się doczekać, i gdzieś tam liczę że widać płeć 😅
Całusy z Krakowa mamcie! 💋
Ja szczepiłam się przed ciążą ale za miesiąc wezmę trzecią dawkę jak tylko minie wymagane 6 miesięcy po drugiej. Niedawno byłam w szpitalu i pytanie czy jestem szczepiona w trakcie pobytu padło wiele razy. W sumie nie wiem dlaczego - jakbym mówiła że nie to omijaliby mnie łukiem czy co? :) Do mnie przemawia bardzo fakt, że na porodówkę trafiają też rodzące z Covid (nie ma dla nich osobnych porodówek, co najwyżej izolatki do leżenia których w moim szpitalu jest tylko 3). Mieszkam w dużym mieście i rodzi tam dziennie dużo kobiet.

Dzień Dobry 😌
Dziewczyny mam pytanie, na ostatniej wizycie lekarz zalecił mi zaszczepienie się przeciwko covid. (za około miesiąc 'na spokojnie') teraz pytanie, szczepić się czy nie...? 🤦 Boję się że będę czuła się fatalnie po szczepionce, byłam niedawno przeziębiona...
A pomijajac covida, z euthyrox 50, endokrynolog zniżył mi dawkę do 25, i mam do wykonania kilka badań.
Jako że jutro pyka 13tc, zaczynam czuć się lepiej, pewniej, i jakoś tak pozytywniej, czego życzę wam wszystkim 😘🤗
Jutro badania prenatalne, nie mogę się doczekać, i gdzieś tam liczę że widać płeć 😅
Całusy z Krakowa mamcie! 💋
Hey, ja się w przyszłym tygodniu wybieram na trzecią dawkę.
Uważam, że skoro mamy dostępne narzędzie, żeby w jakimś stopniu (nie małym) ochronić siebie i bobasa przed patogenem, to nie ma powodów z niego nie skorzystać.
W Australii kobiety ciężarne są priorytetem do szczepień. Zalecaną szczepionką jest mRNA, czyli Phizer albo Moderna.

A wiesz może czy w niedzielę tez udostępniają wyniki? Dziś jest wtorek, więc jeśli będzie jak u Ciebie i yo może do końca tygodnia będę juz wiedziała.
Wątpię bo to jakaś polska placówka pośredniczy i raczej w niedzielę nie będą pracować :(
Ale przesyłają najszybciej jak się da. Ja mam wyniki podpisane podpisane w laboratorium 8.11 i tego samego dnia je dostałam

Ja w grudniu będę się szczepić 3 dawką. Tak postanowiłam, lekarz prowadzący też bardzo dobrze się wypowiedział i doradził szczepienie. I też powiedział, że na porodówce są kobiety z covidem i nikt nam nie zagwarantuje, że się nie zarazimy.

Ja tez czaję się na trzecią dawkę, zdecydowanie szczepiłabym się w ciazy. Jeśli ktoś ma położną w rodzinie to już nasłuchał się ile ciężkich przypadków covida przypada właśnie kobietom w ciazy. U mnie w rodzinie już kuzynka usłyszała „gdyby się pani zaszczepiła, to tej sytuacji by nie było” leżąc na oddziale i nawet mnie samą to jakoś uderzyło, bo ona czasu nie cofnie, a teraz leżąc w obawie o siebie i dziecko musi dodatkowo słuchać takich opinii…

Miałam dzisiaj mrożącą krew w żyłach przygodę. Miesiąc temu zrobiłam Nifty, odebrałam wyniki, napisali że niskie ryzyka, ulga. Zastanowiło mnie dlaczego mam tam wyróżnione tylko 3 główne trisomie i płeć skoro miało być jeszcze kilka innych rzeczy, aneuplouidie, przypadkowe odkrycia itd. ale stwierdziłam że może jak jest ok to nie piszą już tych pozostałych. Wczoraj wieczorem trafiłam gdzieś w necie na czyjeś wyniki Nifty i mnie zmroziło.... inaczej ta karta z wynikami wygląda.. Tak dzwoniłam dziś do firmy od Nifty i do kliniki która pośredniczyła i potwierdziło się DALI MI TYLKO PIERWSZĄ STRONĘ WYNIKÓW :o Na dole był podpis i data więc nie zorientowałam się. Dotarło do mnie że od miesiąca się cieszę że wszystko ok a ja tych wyników tak naprawdę nie znam, tylko część.
Na szczęście dosłali mi badanie na maila i okazało się że wyniki są dobre. Co czułam sprawdzając wyniki drugi raz to moje. Co ciekawe żaden z moich 2 wspaniałych ginów się nie zorientował że nie ma jednej strony a oglądali :)

reklama
Miałam dzisiaj mrożącą krew w żyłach przygodę. Miesiąc temu zrobiłam Nifty, odebrałam wyniki, napisali że niskie ryzyka, ulga. Zastanowiło mnie dlaczego mam tam wyróżnione tylko 3 główne trisomie i płeć skoro miało być jeszcze kilka innych rzeczy, aneuplouidie, przypadkowe odkrycia itd. ale stwierdziłam że może jak jest ok to nie piszą już tych pozostałych. Wczoraj wieczorem trafiłam gdzieś w necie na czyjeś wyniki Nifty i mnie zmroziło.... inaczej ta karta z wynikami wygląda.. Tak dzwoniłam dziś do firmy od Nifty i do kliniki która pośredniczyła i potwierdziło się DALI MI TYLKO PIERWSZĄ STRONĘ WYNIKÓW :o Na dole był podpis i data więc nie zorientowałam się. Dotarło do mnie że od miesiąca się cieszę że wszystko ok a ja tych wyników tak naprawdę nie znam, tylko część.
Na szczęście dosłali mi badanie na maila i okazało się że wyniki są dobre. Co czułam sprawdzając wyniki drugi raz to moje. Co ciekawe żaden z moich 2 wspaniałych ginów się nie zorientował że nie ma jednej strony a oglądali :)
Tak właśnie czytają.
Ważne że wszystko ok

Do góry