Nie musi być tak samo w połogu. Wręcz przeciwnie możesz mieć mega moc i energię która na początku warto trochę przyhamować ja w połogu mogłam góry przenosićCzesc dziewczyny! Moge juz chyba oficjalnie oglosic, ze najgorsze dolegliwosci juz za mna
Straszne migreny, mdlosci, burza hormonow i brak sily na cokolwiek naprawde daly mi popalic.
W tym momencie ciezko mi uwierzyc, ze w pologu moze byc gorzej ?
Jestem ciekawa jak to bedzie wygladac jezeli teraz hormony robily taki rozp****** to co dopiero potem ?!
A moze wlasnie nie bedzie tak zle ?!
reklama
TuAga
Fanka BB :)
Ja przez lata chodziłam po prostu do lekarza pierwszego kontaktu z zatokami Wiele osób tak robi, a oni antybiotyki uwielbiają dawać częstoja jestem pod opieką laryngologa to chyba jasne jeśli ma się problemy laryngologiczne.
TuAga
Ale cudowna wiadomość!!! Gratulacje!Dziewczyny mam wyniki nifty!!!!
Zdrowa córeczka [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Od godziny płacze ze szczęścia [emoji38][emoji38][emoji38]
Intuicja znowu mnie nie zawiodła [emoji12]
Best day ever [emoji16][emoji85]
Ostatnia edycja:
O
Ja siedzę cicho w krzakach i czekam na te prenatalne jak na zbawienie
Ale super wieści! Bardzo się cieszę. Malo na razie u nas dziewczynek na grupie.Dziewczyny mam wyniki nifty!!!!
Zdrowa córeczka [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Od godziny płacze ze szczęścia [emoji38][emoji38][emoji38]
Intuicja znowu mnie nie zawiodła [emoji12]
Best day ever [emoji16][emoji85]
Ja siedzę cicho w krzakach i czekam na te prenatalne jak na zbawienie
Gratulacje każda dziewczyna na naszym forum jest na wagę złota chociaż może u mnie się jeszcze okaże że Staszek jest dziewczynką. Mąż może tego nie przeżyć w weekend już kupował prawie lego city i jakieś mini zestawy zabawkowe udające skrzynkę narzędziowa dom wariatów
matylkafm
[emoji23][emoji23][emoji23]Gratulacje każda dziewczyna na naszym forum jest na wagę złota [emoji16] chociaż może u mnie się jeszcze okaże że Staszek jest dziewczynką. Mąż może tego nie przeżyć [emoji23] w weekend już kupował prawie lego city i jakieś mini zestawy zabawkowe udające skrzynkę narzędziowa [emoji85]dom wariatów
Ja stawiam że po połówkowych trochę chłopców przemieni się w dziewczyny [emoji12]
Jutro mam prenatalne. Ciekawe co Pan doktor mi wywróży [emoji12] nie przyznam się że wiem [emoji28]
TuAga
Odebrałam moje wyniki i mega się zmartwiłam, bo TSH mam 0,04, a norma dla I trymestru zaczyna się od 0,1 Jeszcze 2 tygodnie temu miałam 0,96 i nie spadało mi tak szybko. Obstawiałam, że dojdę do 0,5 może Oszaleję chyba do tych prenatalnych. Od jutra sama sobie zmniejszę dawkę hormonu na kilka dni do konsultacji
Poziom tsh i jego wahania to dla mnie zawsze zagadka. Ale może tak spadło, bo u dziecka zaczęła już pracować tarczyca i mniej potrzebuje brać od Ciebie? Na spokojnie, bądź dobrej myśliOdebrałam moje wyniki i mega się zmartwiłam, bo TSH mam 0,04, a norma dla I trymestru zaczyna się od 0,1 Jeszcze 2 tygodnie temu miałam 0,96 i nie spadało mi tak szybko. Obstawiałam, że dojdę do 0,5 może Oszaleję chyba do tych prenatalnych. Od jutra sama sobie zmniejszę dawkę hormonu na kilka dni do konsultacji
TuAga
Już się uspokoiłam trochę i na 18:15 wykupiłam sobie konsultację z ginekologiem endokrynologiem Beta HCG obniża dodatkowo TSH i najniższe przypada właśnie między 10 a 12 tygodniem Ja jestem dziś 12+0. Przeczytałam sobie artykuł na stronie Mamyginekolog (ta kobieta powinna jakiś order za te artykuły dostać) https://mamaginekolog.pl/choroby-tarczycy-w-ciazy/ + odpowiedź ginekologa położnika z warszawskiego szpitala (a odpisywał dziewczynie, która miała 0,0019, że to jest pseudo nadczynność i nie zaszkodzi dziecku w żadnym stopniu Ja mam ft3 i ft4 w normie i to ft4 wcale nie jakieś wysokie Czyli wygląda na to, że mój wynik mieści się jednak w widełkach dla polskiej populacji i nawet jest korzystny (bo w dolnej granicy normy). Myślałam, że tylko górna granica jest inna w ciąży, a dolna to dalej około 0,3 więc spanikowałam trochę jak to zobaczyłam. Mam nadzieję, że ten ginekolog położnik mi to wszystko potwierdzi i będę już spokojniejsza czekać na środę
reklama
springflower
Ja zawsze myślałam, że to bardziej w drugą stronę[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja stawiam że po połówkowych trochę chłopców przemieni się w dziewczyny [emoji12]
Jutro mam prenatalne. Ciekawe co Pan doktor mi wywróży [emoji12] nie przyznam się że wiem [emoji28]
No i gratulacje!!! Zazdroszczę spokoju. Ile czekałaś na wyniki ?
Podziel się: