reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

Cześć kobietki 😘
Normalnie mam już dość swoich dolegliwości, ciągle zbiera mi się ślina co z tym idzie pluje jak jakaś wieśniara 😞 w domu w aucie w sklepie mam przy sobie husteczki do tego mam wrażenie że stoi mi coś cały czas w gardle i nie może mi się normalnie odbić 😔 dręczą mnie zapachy i wymioty ehh kiedy to w końcu przejdzie.
Dzisiaj u mnie 10tydz5dzien.
Jak Wy się czujecie i ewentualnie jak siebie z tym radzicie?
Współczuję, bo mialam tak w ciąży z córką aż do 20 tc. Na nic nie mogłam spojrzec, nawet woda mi nie smakowała..I potrafiłam nią zwymiotować. Mi nic nie pomagało, wymiotowalam wszystkim. Teraz w ciąży z synkiem jest zupełnie odwrotnie. W takiej ciąży mogłabym być 🙂. Musisz to przeczekać, przejdzie 😙

reklama
Hm zważyłam się dziś ponownie i nie wiem, czy moja waga nie zawodzi, ale wyglada na to, ze schudłam kilogram w ciągu ostatnich 3-4 dni „bez powodu”… Mam mdłości, ale jem posiłki, a do tego sporo kalorycznych rzeczy jak naleśniki, gofry czy ciastka. Trochę mnie to zmartwiło, nie powinnam mieć deficytu kalorycznego… Któraś z Was ma podobnie?

Może jeszcze mam czas na tycie… To strasznie dziwne, bo ja tyłam od czegokolwiek i nigdy nie leciało w dół, NIGDY. W poprzedniej ciazy do 13 tyg przytyłam 3.5kg, a teraz 1.5 na minusie. Ah widzę, ze mam tez trochę ketonów w moczu. Chyba muszę wziąć się za białko w diecie.

Może jeszcze mam czas na tycie… To strasznie dziwne, bo ja tyłam od czegokolwiek i nigdy nie leciało w dół, NIGDY. W poprzedniej ciazy do 13 tyg przytyłam 3.5kg, a teraz 1.5 na minusie. Ah widzę, ze mam tez trochę ketonów w moczu. Chyba muszę wziąć się za białko w diecie.
A Ty kontrolujesz cukry? Bo pisałaś chyba, że u Was tego nie sprawdzają?

Hej hej :) Dziś piątek, a ja już się stresuję usg prenatalnym w środę🤨 Dziś 11+4 u mnie, humor średni, dalej czuję dużą niepewność i stres, a to co się dzieje obecnie w Polsce totalnie mnie przytłacza i przeraża🤨

Mi na mdłości pomaga jedna jedyna rzecz - zjedzenie całej cytryny pokrojonej w plastry :) Mdłości mi wtedy odpuszczają aż na godzinę. Ostatnio to odkryłam i biedne moje zęby😅

Nie kontroluje, bo nawet nie mam jak :D Krzywa dopiero w 24-28 tyg. Może poproszę na kolejnej wizycie o jakiś pomiar z palca na czczo. Chociaż nie, mam ją w połowie dnia, to tez nie da rady.
Kurde, niesamowite. A nie możesz sobie po prostu zamówić glukometru? A cukier z krwi Ci sprawdzają? Czy też nie?

reklama
Hm zważyłam się dziś ponownie i nie wiem, czy moja waga nie zawodzi, ale wyglada na to, ze schudłam kilogram w ciągu ostatnich 3-4 dni „bez powodu”… Mam mdłości, ale jem posiłki, a do tego sporo kalorycznych rzeczy jak naleśniki, gofry czy ciastka. Trochę mnie to zmartwiło, nie powinnam mieć deficytu kalorycznego… Któraś z Was ma podobnie?
Nie wiem jak miałaś z wagą przed ciaza, ja ogólnie jestem szczupła i zawsze miałam problem żeby przytyć i mega bałam się tego,że w ciąży schudne. Póki co mam na minusie 1kg-moja lekarka powiedziała ,że nie zdziwi się jak za miesiac na wizycie znów spadnę z wagi i mam się nie martwic.

Do góry