reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2022

@sansavieria od momentu pobrania krwi czekałam 1,5 tygodnia, ale od czasu dotarcia dokumentów do laboratorium czekałam 6 dni roboczych. W zeszły poniedziałek pobrali krew, dziś rano dostałam wyniki :) Jeśli jesteście zdecydowani na Nifty to chyba lepiej zrobić przed USG, bo potem będziesz czekała w stresie, jak na wyrok. Trzymam kciuki :)

reklama
Ja jutro prenatalne ❤️ ciekawe czy powie coś na temat płci bo do tej pory nic nie mówiła 😊 co do samopoczucia to moje już jest ok nie mam mdłości ale strasznie wypadają mi włosy 😕 też tak macie ? Przed ciążą też mi wypadały ale nie tak dużo 🤔
U mnie jest to samo 😥. Strasznie te włosy wypadają. Zaczęłam się zastanawiać czy można jakieś wcierki stosować w ciąży? 🤔

Dzień dobry wszystkim! U nas już lepiej zdrowiejemy , dzisiaj mam ostatni dzień z antybiotykiem ale powiem wam że nadal nos nie jest do końca drożny i mnie przytyka 😕 te zatoki mnie wykończą 🥴🙄
Ja jutro też mam prenatalne na godzinę 9, od wczoraj się już stresuję , dodatkowo to co się wyprawia w naszym już chorym kraju mi nie pomaga i jeszcze sytuacją z ta biedna dziewczyną, co ona musiała biedna czuć 💔🥺 wiedziała że umiera.. dzisiaj będzie o tym reportaż w Uwadze, z jednej strony zastanawiam się czy oglądać bo ja jestem okropnie wrażliwy człowiek i przejmuję się dosłownie wszystkim 😫
Dzisiaj od rana czuję takie rozpieranie w dole brzucha i ucisk na pęcherz co chwilę biegam do toalety, 🤔
Trzymajcie kciukasy 👍🍀 jutro bo naprawdę mam prze ogromny stres i bardzo chcę mieć już to badanie za sobą.
Większość z was robi nifty i pappa, dla mnie te badania nie są na moją kieszeń niestety więc muszę wierzyć że prenatalne da mi ta pewność.
Zdrówka 😍
Myslalam że tylko ja na tej grupie nie robię tych badań 😁 w pierwszej ciąży nie robiłam i wśród moich znajomych też rzadko kto robi to . Mnie sama cena prenatalnych zbila z nóg 600 zł 😱😱 i jeszcze dwa takie będą 😁 niestety wszystko teraz tyle kosztuje że szok..

@sansavieria od momentu pobrania krwi czekałam 1,5 tygodnia, ale od czasu dotarcia dokumentów do laboratorium czekałam 6 dni roboczych. W zeszły poniedziałek pobrali krew, dziś rano dostałam wyniki :) Jeśli jesteście zdecydowani na Nifty to chyba lepiej zrobić przed USG, bo potem będziesz czekała w stresie, jak na wyrok. Trzymam kciuki :)
Właśnie mam tak USG że i tak nie przyjdą raczej wyniki przed dlatego tak jestem rozdarta :)

Moje włosy są dosłownie wszędzie😅 Ale ja się cieszę, bo ja mam bardzo gęste włosy, a w dodatku przetłuszczają mi się tak szybko, że muszę myć codziennie. Suszę je 15 min, mimo, że mam je trochę za brodę🤨 Jak odpadnie chociaż część to będę się czuła lepiej. Potem odrosną :)

Dziewczyny, dostałam wyniki Nifty :D Wszystko ok, z 20 razy oglądałam wyniki, nawet w przypadkowych odkryciach spoza zakresu nic nie wykryto :D Ogromna ulga, byłam coraz bardziej przerażona w kontekście tego co się dzieje w naszym kraju. Najlepsze...my byliśmy na 99% przekonani, że będzie dziewczynka! A to mały chłopiec[emoji2][emoji173] WOW[emoji3059] Oczywiście będę się stresować dalej, szczególnie do USG genetycznego w przyszłym tygodniu...ale może będę trochę spokojniejsza teraz :)
Jeju jak zazdroszczę że już masz wyniki [emoji85]
Babka mi w klinice powiedziała że realnie 9.11 będą moje. Cała wieczność [emoji1751]
Gratulacje!!!

Zdrówka 😍
Myslalam że tylko ja na tej grupie nie robię tych badań 😁 w pierwszej ciąży nie robiłam i wśród moich znajomych też rzadko kto robi to . Mnie sama cena prenatalnych zbila z nóg 600 zł 😱😱 i jeszcze dwa takie będą 😁 niestety wszystko teraz tyle kosztuje że szok..
To jest w ogóle przykre, że u nas te badania nie są refundowane. W części krajów są już standardem wręcz.

Jeju jak zazdroszczę że już masz wyniki [emoji85]
Babka mi w klinice powiedziała że realnie 9.11 będą moje. Cała wieczność [emoji1751]
Gratulacje!!!
To czekanie to jednak mega stres. Ja się czuję jakby jakiś kamień mi spadł z głowy, chociaż bardzo się stresuję czy tam wszystko ok i będę czekać w stresie na usg za 6 dni i tak :) Trzymam kciuki za Twoje wyniki🙂 W którym teraz jesteś tygodniu?

To jest w ogóle przykre, że u nas te badania nie są refundowane. W części krajów są już standardem wręcz.
U mnie może są częściej robione, ale nie są refundowane, w sumie to nie wiem, czy gdzieś są.
U mnie i np w DE zwracają koszt pakietu podstawowego, ale tylko jeśli ktos zrobił najpierw pappa i ryzyko wyszło wysokie, co w sumie jest sensowną opcją.

reklama
Zdrówka 😍
Ja tez nie robię nifty. Robiłam tylko pappa z tego względu ze robiłam w pierwszej ciąży to w tej tez bo przecież to dziecko nie jest gorsze od pierwszego. Nifty pewnie bym zrobiła jakby było coś nie tak

Do góry