Mam podobnie ..te bezpłatne prenatalne mam w 13+6 , a z USG dzidzia większa o 4-5 dni więc hmmm..nasze na przeniesienie znikome i tak mnie wcisnęła z wielkim bólem na szczęście już jestem po jednych prenatalnych ...Dziewczyny właśnie byłam u lekarza, z USG termin na 30 kwietnia i tu mam problem, bo teraz mam 11+5 a prenatalne mam mieć teoretycznie w 12+5 , 2 listopada a lekarz mówił dziś, że może się okazać że to już za pozno będę próbować to jutro jakoś przyspieszyć, nawet o kilka dni bo się boję, że nic tam lekarz nie zobaczy na tych prenatalnych. Ogólnie wszystko dobrze, badania ok, dziś pan doktor mówil, że dziecko wygląda na zdrowe i nawet zmierzył kość nosowa i jest też ok. Martwią mnie tylko te prenatalne
Okres miałam 4 sierpnia i termin na 11.05. ale z pomiarów wyszło mu na 4.05 zostawił jednak na karcie ten 11.05 powiedział, że ewentualne będzie korygował potem..ja i tak obie dziewczyny rodziłam w 38 TC ..więc po 15 kwietnia to ja już będę gotowa spakowana i zestrachana
U mnie na bank owulacja nie była 14 DC tylko ok10-11 dc.. pozytywny test wyszedł już 26.08.
Dzidzia musi mieć na prenatalnych między 45 a 84 mm bardziej to się liczy niż tygodnie ciąży, bo wiadomo jak to z nimi jest
Ostatnia edycja: