Hmmmm
Fanka BB :)
Też tak mam, a jak zjem to pół porcji i jestem przejedzonaJa mam chyba jakiś ściśnięty żołądek teraz, bo nie mogę zjeść za dużo, a i tak czuje się napchana i aż mi niedobrze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Też tak mam, a jak zjem to pół porcji i jestem przejedzonaJa mam chyba jakiś ściśnięty żołądek teraz, bo nie mogę zjeść za dużo, a i tak czuje się napchana i aż mi niedobrze
No to zgagi na szczęście nie mam, ale jak za dużo zjem to mi tak strasznie ciężko, jeść mogę tylko tK do godziny około 15-16 bo później to w ogóle się ruszyć nie mogę a i tak mój apetyt jakby znikłteraz się zastanawiam czy się cieszyć ze objawy się zmieniają czy jednak tamte były lepsze, uczucie zalegania na żołądku od 17 a w nocy wybudza mnie zgaga, zawroty głowy i te zadyszki są okropne. A dzisiaj przy ubieraniu odkryłam ciemną krechę od pępka w dół, zawsze myślałam ze to się zdarza ok 3 trymestru
Aha,ja dostałam na 30% ale nie mam cukrzycy.Tak. Ja w ciąży miałam paski po 3 zł, a nie w ciąży kosztują chyba 10 zł jak się nie mylę, a normalnie bez recepty z 40zl
U mnie w 9+3 było 176, ginka nie mówiła, że cokolwiek nie tak. Czytałam, że do +/- 180 to w porządku, także spokojnie Taki pomiar trwa kilka sekund przecież, więc można uchwycić najwyższą wartość nawet przez przypadekDziewczyny to teraz powiedzcie mi czy niepotrzebnie panikuje czy faktycznie jest cóż nie tak. Naczytałam się w nocy, że prawidłowe tętno jest do około 150-160 uderzeń na minutę. Wczoraj na usg wyszło około 169 ud/min. Wizyta dopiero 8 listopada i nie wiem czy próbować wcześniej się umówić czy jest ok wszystko?
Ja w poprzedniej ciąży miałam na noc 6 jednostek ale pamietam ze miałam brać tylko jak przed spaniem miałam cukier powyżej 100 jak dobrze pamietam. A tobie powiedział ile dostaniesz ?Ja już po konsultacji. Dostanę insulinę na noc Jeszcze tylko jutro mam pojechać do laboratorium na poranny cukier + od razu po wyjściu zmierzyć glukometrem, żeby zobaczyć czy on nie przekłamuje i jeśli nie to od piątku mam insulinę na noc. Trochę stres, ale damy radę
Dużo tez zależy czy dziecko się wierci. Jak tak to tetno będzie podwyższone . Tez ostatnio mieliśmy 170. I lekarz nic nie powidział. Dużo tez zależy czy organizm nie jest odwodniony,ja np bardzo mało wody piłam. No i nerwy mamy też dzialaja na dziecko..U mnie w 9+3 było 176, ginka nie mówiła, że cokolwiek nie tak. Czytałam, że do +/- 180 to w porządku, także spokojnie Taki pomiar trwa kilka sekund przecież, więc można uchwycić najwyższą wartość nawet przez przypadek